NIGHT RIDERS: Archiwum turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Turniej "GOLF CUP" - dyskusja

Panowie - Jeżeli ktoś wjeżdża komuś w tył, to nie tłumaczymy tego "lagiem"
    Te zasady CRC nie sÄ… od parady.
    Jeżeli osoba która została uszkodzona nie wnosi o kare, to nie było sprawy :mrgreen:

I tak na marginesie. Panowie, większość z nas się do tego nie stosuje, proponował bym to zmienić.
    Szlak mnie trafia, jak widzÄ™ wciskajÄ…cych siÄ™ na chama

Zakręty (Corner Rights)

CR-1 Aby mieć prawo do wewnętrznej strony zakrętu, musisz przed jego początkiem wypracować istotny overlap (pozycję do ataku) w stosunku do samochodu przed Tobą.

"Istotny overlap" oznacza, że przód Twojego samochodu powinien znajdować się na wysokości miejsca kierowcy samochodu jadącego przed Tobą - jest to niezbędne minimum. W niektórych sytuacjach overlap powinien być większy. Kierowca przed Tobą ma prawo podążać wybranym przez siebie torem, jeżeli przed początkiem jego manewru nie został wypracowany istotny overlap.

CR-2 Jeżeli znaczący overlap został ustanowiony przed początkiem zakrętu, to kierowca z tyłu ma prawo do niezbędnego miejsca w zakręcie. Kierowca z przodu ma wtedy obowiązek takie miejsce pozostawić.
    CR-2-A Samochód po zewnętrznej ma prawo do miejsca na całej długości zakrętu. Nie może więc być przyciskany do brzegu w drodze do końca zakrętu.
    CR-2-B Samochód po wewnętrznej ma prawo do miejsca na całej długości zakrętu. Nie może więc być przyciskany do brzegu w drodze do wierzchołka zakrętu.

Kierowca z przodu może oczywiście walczyć o pozycję, z zachowaniem miejsca dla kierowcy z tyłu.

Manewr polegający na wejściu po wewnętrznej samochodu, który rozpoczął manewr skrętu, a bez wypracowanego istotnego overlap'u, jest czasem określany jako "barge passing". Jest to wysoce ryzykowny manewr, zarówno dla Ciebie, jak i dla innych. Jeżeli spowodujesz wtedy wypadek, nie masz żadnych praw.

CR-3 Jeżeli kierowca z przodu popełnił błąd stwarzający warunki do bycia wyprzedzonym, to kierowca z tyłu ma prawo zaatakować jego pozycję - z zachowaniem ostrożności - bez względu na wypracowany wcześniej overlap, lub jego brak.

Np.: Jeżeli kierowca z przodu spóźni hamowanie i pojedzie zakręt szeroko, zostając przy tym zmuszony do zredukowania prędkości itp., upoważnia to kierowcę z tyłu do (próby) wyprzedzenia, niezależnie od istniejącego (lub nie) overlap'u. Mimo tego, kierowca wyprzedzający ma obowiązek dołożyć wszelkich starań, by manewr przebiegł bezpiecznie.

Małe błędy kierowcy z przodu mogą nie być wystarczającym usprawiedliwieniem ataku na jego pozycję. To, że wyszedł on z wprawy czy np. został rozproszony, nie daje Ci automatycznie prawa do wyprzedzenia czy miejsca w zakręcie. Twoim obowiązkiem jest ocena, czy jego błąd stworzył sytuację wystarczającą do bezpiecznego wyprzedzania.

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej "Classic World Tour" - info + lis

29-09-13 godz.19:30
      Nurburgring Nordschleife 7okr.

Lista startowa:
      1. Kapitan Snuja (Alpine A310)
      2. rev (AR Giulia GTA)
      3. JankessPL (Mini Marcos GT)
      4. arek_pl_1973 (auto podam później)
      5. Quelxes (muszę sprawdzić co mam w garażu - uzupełnię jutro)
      6. MM (Alpine A310VE)
      7.
      8.

Komentarz

Jestem jak najbardziej za mimo że dość często mi síę zdarza łamać zasady.Strasznie frustrujace jest to gdy ktoś jedzie za Tb i wpakuje Ci się w tyłek bo nie pomyślał o drafcie

Komentarz

Lista startowa:
          2. rev (AR Giulia GTA)
          4. arek_pl_1973 (Mazda Cosmo Sport L10B '6
          6. MM (Alpine A310VE)
          7. mirek954 (gościnnie)
          8.

Komentarz

Lista startowa:
            2. rev (AR Giulia GTA)
            4. arek_pl_1973 (Mazda Cosmo Sport L10B '6
            6. MM (Alpine A310VE)
            7. mirek954 (gościnnie)
            8. Finek (Lotus Elan)

Komentarz

• Re: NIGHT RIDRES - Turniej "DTM" - info + lista zapisów

Runda zostanie rozegrana w pokoju publicznym dlatego proszę o punktualne przybycie(aby uniknąć wypraszania przypadkowych gości). Pokój będzie na tyle osób , ile zawierała lista startowa do godziny 19:00 w dniu startu.
              Proszę kopiować powyższy komunikat wraz z listą startową i na końcu dopisać siebie.

Tor: Circuito De Madrid
              Data i godz: 06-10-2013r. godz.19:30
              Lista startowa:

1. rev
              2. JankessPL
              3.
              4.
              5.
              6.

Komentarz

Miałem się nie odzywac ale jak czytam te posty to nie daje rady
                Finek wybacz ale to co piszesz jest delikatnie mówiąc strasznie naciągane. Złamałem zasadę CRC? Tak. Uszkodziłem Szymona? Tak
                Więc mam sam sobie przyznać tą karę czy w końcu to zrobisz?

Jeszcze jedno:
                Zamieszczone przez TheFinek
                Jednak nie myślcie że się wam upiecze bo Paweł otrzyma kare ze lekkie uszkodzenie siniaka
                - nic takiego nie miało miejsca. Ani w pierwszym ani w drugim wyścigu nie zostałem przez nikogo uszkodzony. Fakt Paweł mnie stuknął wtedy ale bez uszkodzenia. Dlatego proszę o anulowanie tej kary

Komentarz

• Re: Mistrzostwa FormuÅ‚y Gran Turismo - info + lista zapisów

Mistrzostwa Formuły Gran Turismo
                  Tor: Fuji Speedway F
                  Ilość okrążeń: 46
                  Data i godzina: 04.10.2013, godz. 21:30, start wyścigu 22:00

Lista chętnych - jak zbierze się minimum 10 chętnych to utworzymy teamy (wg wzoru z GT3 Cup):
                  1. siniak
                  2.
                  3.

Komentarz

Lista chętnych - jak zbierze się minimum 10 chętnych to utworzymy teamy (wg wzoru z GT3 Cup):
                    1. siniak
                    2. Kapitan Snuja
                    3.

Komentarz

[quote="Kapitan Snuja"]Mistrzostwa Formuły Gran Turismo

1. siniak
                      2. Kapitan Snuja
                      3.mariobekus33
                      Dr Driverstar

Komentarz

• Re: NIGHT RIDRES - Turniej "DTM" - info + lista zapisów

Runda zostanie rozegrana w pokoju publicznym dlatego proszę o punktualne przybycie(aby uniknąć wypraszania przypadkowych gości). Pokój będzie na tyle osób , ile zawierała lista startowa do godziny 19:00 w dniu startu.
                        Proszę kopiować powyższy komunikat wraz z listą startową i na końcu dopisać siebie.

Tor: Circuito De Madrid
                        Data i godz: 06-10-2013r. godz.19:30
                        Lista startowa:

1. rev
                        2. JankessPL
                        3. mariobekus33
                        4.
                        5.
                        6.
                        Dr Driverstar

Komentarz

1. siniak
                          2. Kapitan Snuja
                          3. mariobekus33
                          4. Finek
                          5.

Komentarz

• Re: NIGHT RIDERS - Turniej "Classic World Tour" - dyskusja

Zamieszczone przez Quelxes
                            A mi się zapomniało, ze w niedziele wyścig jest tak wcześnie :/ No cóż...
                            Właśnie ja mam w związku z tym pytanie - czy nie można by było wrócić z niedzielnymi wyścigami do poprzedniej godziny tj. 21:00 trening, 21:30 wyścig? Ta wcześniejsza godzina miała być tylko "na chwilę" i dotyczyć jednego turnieju (Corvette Legends o ile pamiętam). Mnie o wiele bardziej by to pasowało, a wam?

Komentarz

Mi godzina pasuje idealnie gdyż mogę brać udział we wszystkich niedzielnych wyścigach. :wink:

Komentarz

Revetion,możesz podać inne wyścigi?Warto może zrobić kalendarz różnych turniejów podobnie jak na forum forzy
                                Co do czasu,mi pasuje obecna,chociaż później też może być

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

PracujÄ™...
                                X