NIGHT RIDERS: Archiwum relacji z wyścigów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [ NIGHT RIDERS ] Relacje ze spotkań online

Luz przy mojej stracie i ilości wypadków, nie zmieniło to nic za bardzo
    Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
    B Spec - 40 level
    60 x Gold
    http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Twoje fotorelacje są "supcio"
      Apokalipsę opisałeś doskonale.
      Uśmiałem się jak Dredziu zjechał do pitu, bo miał tam seksownych mechaników
      A skoro o tym mowa to poco zjeżdżałeś Dredziu? Przecież nie byłeś uszkodzony ani nic innego
      Tak przewijam sobie zdjęcia z Twojej fotorelacji i jej gwiazdami są: HAJ$u, Dredziu, Jonasz i Ty ^^
      To czekam na ciąg dalszy

Komentarz

Standardowo Siniak dał radę Momentami teksty są tak zabawne, że ciężko powstrzymać się od śmiechu, a zdjęcia bardzo dobrze obrazują to co działo się na torze :wink: Generalnie świetny pomysł na wyścig, a do tego fotorelacja i mamy mieszanke wybuchową :mrgreen:

Komentarz

Krazio jeśli pytasz o mój pierwszy pit to właśne że byłęm uszkodzony w tym młynie mimo wszystko dostałęm w przednie lewe koło i musiałem się zregenerować, w armagedonie który nieświadomie sam stworzyłem to i tak łagodna kara.

Trochę cierpliwości chłopaki bo w fazę realizacji wejdzie niebawem druga część relacji, czyli pozostałęm 13 lapów.

Siniu a odnośnie dzisiejszego poganiania moich prac, tekst adekwatny do sytuacji hehe:
          [youtube:6lzhnui1]http://www.youtube.com/watch?v=9H--wkDSN0c[/youtube:6lzhnui1]
          :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
            Krazio jeśli pytasz o mój pierwszy pit to właśne że byłęm uszkodzony w tym młynie mimo wszystko dostałęm w przednie lewe koło i musiałem się zregenerować, w armagedonie który nieświadomie sam stworzyłem to i tak łagodna kara.
            Nie, chodzi mi o pit na 6 okrążeniu

Komentarz

Witam serdecznie w drugiej części odcinka pt: "Szybcy i zlagowani"
              Więc start!
              Alternatywny początek przygody

W tym miejscu zaczynamy właściwą część tej jakże fascynującej i pełnej zwrotów akcji relacji:
              1.

Don Siniu po przekazaniu mi swojej pozycji w wyścigu a także pałeczkę jakkolwiek by to brzmiało w prowadzeniu opowieści grzecznie opuszcza pit kontynuując podróż w nieznane będąc jednocześnie zdublowanym przez Kmiecia.
              2.
              W białym Ferrari jak na złość w radiu leci piosenka Sylwii Grzeszczak na zakręcie:
              [youtube:2vv5ti7w]http://www.youtube.com/watch?v=fgpRTeKGl20[/youtube:2vv5ti7w]

Dziedzic już na swoim 13 widać pechowym okrążeniu musi mocno trzymać się majtek żeby nie wywinąć ekwilibrystycznego fikołka który okazał się jednak nieuchronny w tak porozbijanym parowozie. No cóż efektownie
              Auto naprawia przy najbliższej okazji, podczas operacji dubluje go Krazio.
              3.

Kmieciu walczy z nieświadomym dubla dreadem o przepuszczenie, po dłuższej walce i strąbieniu udaje mu się pokonać czerwoną strzałę i minąć przeciwnika w szałowym i owianym złą sławą Ferrari.

CDN

Komentarz

Koledzy, mam problem z netem. Nie wszystkich z Was widziałem w pokoju, trzy razy zostałem rozłączony.

Franca!
                http://www.accola.pl
                http://www.civicklub.pl

Komentarz

Koledzy, niech każdy zrobi relację z jednego wyścigu. Ja bym chciał zrobić relację z pierwszego wyścigu.

Komentarz

Turniej Aut Klubowych

Dziękuję wszystkim za wzięcie udziału w turnieju!
                    Po początkowych kłopotach organizacyjnych później już było super Proszę o wasze opinie odnośnie takiego sposobu rozgrywania turniej tzn. „najwolniejszy z przodu” i lotny start po 1 okrążeniu oraz ogólne wrażenia z rywalizacji.

Klasyfikacja:

Cape Ring (tor południowy)

1. Bimbak
                    2. Krazio
                    3. salam82_PL
                    4. M-Michalczyk
                    5. Mckchjsk
                    6. Adamski
                    7. SerweRSubaru
                    8. wowa1979
                    9. siniak
                    10. Snoop

Autumn Ring

1. SerweRSubaru
                    2. Krazio
                    3. Adamski
                    4. M-Michalczyk
                    5. Bimbak
                    6. Snoop
                    7. wowa1979
                    8. Mckchjsk
                    9. siniak

Fuji Speedway GT

1. M-Michalczyk
                    2. Bimbak
                    3. Krazio
                    4. wowa1979
                    5. SerweRSubaru
                    6. Mckchjsk
                    7. Adamski
                    8. siniak
                    9. Snoop

Autodromo Nazionale Monza (bez szykan)

1. Bimbak
                    2. siniak
                    3. M-Michalczyk
                    4. wowa1979
                    5. SerweRSubaru
                    6. Adamski
                    7. Snoop
                    8. Mckchjsk

Klasyfikacja końcowa turnieju

1. Bimbak 49pkt.
                    2. M-Michalczyk 41pkt.
                    3. SerweRSubaru 34pkt.
                    4. Krazio 34pkt.
                    5. Adamski 27pkt.
                    6. wowa1979 25pkt.
                    7. siniak 22pkt.
                    8. Mckchjsk 21pkt.
                    9. Snoop 16pkt.
                    10. salam82_PL 10pkt.

Gratulacje Bimbak
                    Jeszcze raz dziękuję wszystkim za udany turniej i do zobaczenia na torze.
                    http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

Dzięki było super ... zwłaszcza pierwsze 2 wyścigi dały mi dużo radości. W pierwszym wygrałem tylko dzięki zamieszaniu na starcie dość szybko wysunąłem się na prowadzenie i kiedy wszyscy byli zajęci walką ja mogłem skupić się na jak najszybszej jeździe tak by szybsze Civici i Lotus mnie nie dogoniły.
                      W drugim wyścigu liczyłem na więcej ale ostatnia pozycja startowa i moja zbyt agresywna jazda nie pozwoliły mi nawiązać walki o podium.
                      W trzecim wyścigu lepiej być nie mogło. Gallardo jest piekielnie szybkie, ale w zakręcie zachowuje się jak bizantyjska katedra. Zmęczyła mnie jazda nim, więc chyba zmienię auto klubowe w 3 grupie.
                      W ostatnim wyścigu szczerze mówiąc zakładałem, że będę robił za tło. Przedostatnia pozycja startowa i stosunkowo mała moc mojego Camaro nie pozwala na walkę na prostej z resztą potworów. Wszyscy jednak grzecznie się porozbijali a ja stopniowo dzięki ich nieszczęściu mogłem cieszyć się zwycięstwem.

Mi koncepcja odwróconej kolejności bardzo się podoba, a lotny start zdjął na pewno sporo ciśnienia w pierwszych zakrętach - No może poza ostatnim wyścigiem
                      Choć nikt nie pamiętał kolejności do startu, a na okrążeniach rozgrzewkowych jechaliśmy zbyt wolno by cokolwiek rozgrzać to ogólnie uważam to za dobry pomysł. Tęskniłem jednak za konwencjonalnym startem

PS: Salam ja też miałem kiedyś problemy z dostrzeganiem wszystkich obecnych an torze. Po otwarciu wszystkich portów dla IP konsoli w mojej sieci (u mnie Router obsługuje DMZ więc poszło to dość łatwo bo wystarczyło to włączyć) takich problemów nie miałem już więcej ani jadąc u kogoś ani hostując wyścigi. Miewałem tylko problemy z pingami co owocowało lagami ale teraz było ok więc zakładam że ostatnia moja poprawka w ustawieniach DNSów z auto na wpisanie bramek ręcznie też coś dała. Przyjrzyj się konfiguracji swojej sieci, może tutaj leży problem.
                      http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Turniej aut klubowych - wyścig II
                        Data: 13.11.2011r
                        Limit PO: 450
                        Opony: max sportowe twarde
                        Tor: Autumn Ring

Po tym jak przejrzałem zdjęcia na kompie, stwierdziłem, że zdecydowana większość jest niewyraźna. Generalnie chciałem zrobić dynamiczne fotki, ale to co z tego wyszło nazwałbym raczej nieumiejętnością złapania ostrości Ostatnie 3 czy 4 okrążenia nie są nawet uwiecznione z tego względu, że nie było na nich żadnych przetasowań i praktycznie wszyscy jechali równo na swojej pozycji. Starczy przynudzania, czas na "relację" o ile można to tak nazwać

W rolach głównych... (kolejność zgodna ze startem):

1. m_gontarski
                        1.

2. siniak
                        2.

3. wowa1979
                        3.

4. SerweRSubaru
                        4.

5. Dziedzic_pruski
                        5.

6. Mckchjsk (???) inaczej Haj$u :wink:
                        6.

7. M-Michalczyk
                        7.

8. pk30-08-19-96 czyli po prostu Krazio
                        8.

9. Bimbak
                        9.

Okrążenie formujące z perspektywy widza
                        10.

OKRĄŻENIE 1
                        No i zaczyna się, zaczyna się i zaczyna się. Poszliii
                        11.

Jak wiemy z poprzedniego turnieju supersamochodów - na pierwszym zakręcie najwięcej się dzieje. Choć tym razem było grzecznie, doszło między M-Michalczykiem, a Kraziem do zbliżenia :mrgreen: Szczęściarze nie musieli ponosić żadnych konsekwencji poza utratą przez M-Michalczyka pozycji
                        Krazio przeskakuje z 8 na 7 miejsce.
                        12.

Tym razem do ataku ruszam ja, znaczy się SerweRSubaru :mrgreen: Wykorzystując złe wejście w zakręt wowy1979 w jego czerrwono-krrwistym Mitsu i siniaka wyprzedzam ich po wewnętrznej awansując tym samym z 4 na 2 miejsce. Przede mną wciąż ucieka m_gontarski więc nie ma co spoczywać na laurach!
                        13.

Tuż po tym manewrze nasuwa się jedno pytanie w odniesieniu do zaistniałej sytuacji - a co teraz się stało??? To siniak w swym białym Cifie zbiera pobocze.
                        14.

Haj$u tuż przed zakrętem wyprzedza Golfa, kierowanego przez Dziedzica_pruskiego
                        15.

Efektowny drift jakim uraczył widzów zebranych na torze siniak kończy się na bandzie. wowa1979 wyczuł co się święci i po wewnętrznej na szczęście udaje mu się przejechać przed nadlatującym z lewej agresorem, ale takiego farta nie miał Haj$u i w ostateczności uszkadza swoje drugie koło, ot tak dla kompletu.
                        16.

Dziedzic_pruski przyblokowany przez Haj$a, a zaraz za nim przyblokowany przez niego Krazio. Na wszystkim korzysta M-Michalczyk który lewą stroną wyprzedza wszystkich wyżej wymienionych i wskakuje na miejsce 4 tuż za wową1979
                        17.

O ile z tyłu sytuacja na moment się ustatkowała o tyle z przodu były wyraźne znaki "że coś się dzieje"... SerweRSubaru atakuje po zewnętrznej Honde m_gontarskiego
                        18.

Zaraz za nimi też się coś "bardzo mocno burzy" i Krazio wyprzedza Dziedzica_pruskiego przeskakując z 7 na 6 lokatę
                        19.

Po wyjściu z zakrętu to Impreza przejmuje inicjatywę w wyścigu i w zasadzie tyle ją "widzielim" :wink:
                        20.

Lancer wowy1979 też postanowił, że nie będzie gorszy i dobija swym manewrem wyprzedzania Cifa m_gontarskiego. Tuż za następnym zakrętem SerweRSubaru czuje oddech Lancera na spoilerze.
                        21.

Na tej samej prostej aktywny staje się Bimbak, który wyprzedza Dziedzica_pruskiego tuż przed zakrętem.
                        22.

Szczęście Bimbaka nie trwało długo i jeszcze na tym samym zakręcie, Clio spowrotem zamienia się miejscami z Golfem :wink:
                        23.

siniak oczywiście zjeżdża do boksów by naprawić swój samochód.

I tym akcentem mijamy I okrążenie, na którym zdecydowanie działo się najwięcej

OKRĄŻENIE 2
                        Zaczynamy w następujący sposób:
                        1. SerweRSubaru
                        2. wowa1979
                        3. m_gontarski
                        4. M-Michalczyk
                        5. Mckchjsk
                        6. pk30-08-19-96
                        7. Dziedzic_pruski
                        8. Bimbak
                        9. siniak

Powyższa lista nie będzie jednak długo aktualna bo już na 1 zakręcie kolejność zaczyna się zmieniać. Krazio wyprzedza Haj$a. Widok na kółko różańcowe:
                        24.

W dalszym etapie doszło do rozpadu. m_gontarski wypada z trasy na zakręcie, a Haj$u chcąc naśladować Kena Blocka, leci po linii graniczącej tor od pobocza. Jego zapędy na drugiego Kena Blocka studzi jednak Dziedzic_pruski zyskuje dzięki temu 5 pozycję. Pomimo wypadnięcia, Bimbak nie dał rady wyprzedzić Hondy.
                        25.

26.

No i stało się... M-Michalczyk nie wytrzymuje presji Krazia i wyjeżdża swym Audi na pobocze. Swoją drogą, może po prostu chciał przetestować napęd quattro w terenie? Czy było warto, niech każdy odpowie sobie sam, ale i tak szacun za próbę :mrgreen:
                        27.

OKRĄŻENIE 3
                        1. SerweRSubaru
                        2. wowa1979
                        3. pk30-08-19-96
                        4. M-Michalczyk
                        5. Dziedzic_pruski
                        6. Mckchjsk
                        7. m_gontarski
                        8. Bimbak
                        9. siniak

Krazio goni wowę1979 i w końcu udaje mu się go wygryźć. Z niewiadomych przyczyn wowa1979 zjeżdża na prostej drodze na pobocze i choć ocknął się w trakcie - "It's too late to apologize... It's too late". Po całym zajściu grzecznie przepuszcza wszystkich pozostałych uczestników za nim jadących i wraca na tor :wink:
                        28.

Haj$u znów bokiem, ale tym razem wylatuje. Pałka się przegła i efekt widzimy na zdjęciu poniżej
                        29.

OKRĄŻENIE 4
                        1. SerweRSubaru
                        2. pk30-08-19-96
                        3. M-Michalczyk
                        4. Dziedzic_pruski
                        5. m_gontarski
                        6. Bimbak
                        7. Mckchjsk
                        8. wowa1979
                        9. siniak

Po przejechaniu linii startu, Haj$u wyprzedza Bimbaka
                        30.

M-Michalczyk zbyt szeroko bierze zakręt, a po wewnętrznej sunie Golf prowadzony przez Dziedzica_pruskiego.
                        31.

Ale Bimbak nie poddaje się tak łatwo! Niedługo potem odzyskuje co swoje, a w dodatku wowa1979 też daje Haj$owi lekcję pokory. Na tym samym okrążeniu zjeżdża do boksu na wymianę opon i naprawe
                        32.

OKRĄŻENIE 5
                        1. SerweRSubaru
                        2. pk30-08-19-96
                        3. Dziedzic_pruski
                        4. M-Michalczyk
                        5. m_gontarski
                        6. Bimbak
                        7. wowa1979
                        8. Mckchjsk
                        9. siniak

Takim składem rozpoczynamy 5 okrążenie, czyli półmetek.

Walka między m_gontarskim, a Bimbakiem w ostateczności kończy się zwycięstwem tego drugiego. Dużo mu to zajęło, ale dopiął swego
                        33.

OKRĄŻENIE 6
                        1. SerweRSubaru
                        2. pk30-08-19-96
                        3. Dziedzic_pruski
                        4. M-Michalczyk
                        5. Bimbak
                        6. m_gontarski
                        7. wowa1979
                        8. Mckchjsk
                        9. siniak

m_gontarski spada o jedną lokatę w dół na rzecz wowy1979. Po wypadnięciu z toru i uderzeniu w bandę, nie mogło być inaczej.
                        34.

OKRĄŻENIE 7
                        1. SerweRSubaru
                        2. pk30-08-19-96
                        3. Dziedzic_pruski
                        4. M-Michalczyk
                        5. Bimbak
                        6. wowa1979
                        7. m_gontarski
                        8. Mckchjsk
                        9. siniak

Na tym okrążeniu nie wydarzyło się praktycznie nic. Przed samą metą udzkodzony wowa1979 przepuszcza m_gontarskiego
                        35.

siniak ukończył wyścig bez większych problemów w ciszy i spokoju
                        36.

A to zwycięski wóz :wink:
                        37.

KLASYFIKACJA KOŃCOWA:
                        1. SerweRSubaru (+3) (+15pkt)
                        2. pk30-08-19-96 (+6) (+12pkt)
                        3. Dziedzic_pruski (+2) (+10pkt)
                        4. M-Michalczyk (+3) (+8pkt)
                        5. Bimbak (+4) (+7pkt)
                        6. m_gontarski (-5) (+6pkt)
                        7. wowa1979 (-4) (+5pkt)
                        8. Mckchjsk (-2) (+4pkt)
                        9. siniak (-7) (+3pkt)

Ilość pozycji zdobytych
                        Ilość pozycji straconych
                        Ilość zdobytych punktów

Mam nadzieję, że się podobało :wink:

Komentarz

Również, wesoło napisana relacja, fajnie się czyta
                          Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                          B Spec - 40 level
                          60 x Gold
                          http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Bardzo ładnie Serwer. Opisałeś to tak fajnie, że pomimo mojej nieobecności czytając Twoją fotorelację czułem się jakbym z Wami jechał. Udane zdjęcia przedstawiające najważniejsze wydarzenia i oczywiście komentarze z nutką humoru. Pięknie
                            Mam nadzieję, że pisanie tak wspaniałych fotorelacji wejdzie również Tobie w krew i będziemy mogli czytać więcej Twoich relacji

Komentarz

Bardzo fajna relacja, miło mi się ją czytało a fotki są wyśmienite. Tak jak napisał Angello, czuje się jakbym jechał z wami

Moja kolekcja: http://www.mygranturismo.net/31618

Komentarz

Hejo
                                Teraz czas na moją fotorelację
                                Turniej Aut Klubowych - Wyścig I

Od razu mówię że nie uwieczniłem wszystkich wypadków i wyprzedzeń.
                                Następnym razem bardziej się przyłożę
                                Kolejność na starcie:
                                1. salam82_PL(biały Civic)
                                2. snoop_doggy_dog(ciemno czerwony Civic w dalszej części fotorelacji to ten uszkodzony )
                                3. HAJ$u(żółty Lexus)
                                4. siniak(czarny Civic)
                                5. Bimbak(żółta MX-5)
                                6. adamski(czarna Mazda)
                                7. wowa1979(biały Mitsu Cyborg)
                                8. Serwer(czarne C4)
                                9. M-Michalczyk(zielony Elise)
                                10. Krazio(jasno czerwony Civic, w dalszej części fotorelacji to ten nie uszkodzony )

Na okrążeniu rozgrzewkowym... Ale zaraz, co się dzieje siniak jedzie w przeciwną stronę

Aha, zjeżdża do pitu, pewnie go ktoś uszkodził

Już po okrążeniu formującym... Nagle wszyscy stanęli Tylko salam82_PL odjechał.

Po pierwszym zakręcie HAJ$u wpadł w lekki poślizg i stracił na prędkości. Oczywiście Bimbak nie mógł przepuścić takiej okazji.

Tutaj widzimy pojedynek dwóch panów, czyli Krazio i M-Michalczyk

Tutaj siniak łapie poślizg i chyba widać jak to się skończy

Spójrzmy tutaj. M-Michalczyk, Krazio, wowa1979 i Serwer w peletonie. Ciekawe jak to się potoczy.

siniak po całowaniu z bandą został ukarany uszkodzonym autkiem, więc pit wypadało by odwiedzić

Mamy kolejny pojedynek, tym razem snoop_doggy_dog i salam82_PL

A tutaj owi klubowicze chcieli się trochę poobściskiwać

Serwer leci w bandę, albo raczej leci NA bandę Uszkodzony jedzie dalej

snoop_doggy_dog i HAJ$u. Lecz żadnego kontaktu ani wyprzedzenia nie było

Dopiero kółko po tym HAJ$u postanawia zaatakować. Udaje mu się to

salam82_PL korzysta na walce dwóch owych panów i mija ich z dziecinną łatwością

A Bimbak samotny, nikogo nie ma za plecami Szkoda chłopa

snoop_doggy_dog wylatuje z toru i traci dwie pozycję na rzecz adamskiego i Serwera

Pojedynek Gigantów: salam82_PL i Krazio. Są emocje

Okrążenie później Krazio przymierza się do wyprzedzania...

... i nie wychodzi mu to

Kolejna szansa:

Udaje mu się Wiwat wszystkie stany

Gdy na kilka kółek przed końcem nic już nie miało się wydarzyć nagle:

M-Michalczyk mija HAJ$a

To już wszystko na dziś.
                                Dziękuję za obejrzenie mojej fotorelacji ^^

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X