Dla mnie Gran Turismo jest najleprzym SYMULATOREM wyscigow reszta gier wyscigowych to dla malych dzieci
Symulatorem? chyba na PS2?
Fizyka jazdy jest super brak zastrzeżeń ale co ty na to
-NIE Można wydachować,
-Mocne fury nie łapią poślizgu przy starcie tylko mielą w miejscu( nie rzuca fury na boki w charakterystyczny weżyk) np. Viper
- i zderzenia z otoczeniem są Kiepskie ( już mówię,że nie chodzi mi o akcje ala Burnout zrozumiano)
to tyle na razie
GT TO NIE JEST SYMULATOR "PEŁNĄ GĘBĄ"
GT jest symulatorem i nie mów mi że nie.Jaką furą powinno ci rzucać na boki?Sory ale to takie troche śmieszne jest To,że w Undergroundzie Eclipsem przy starcie na boki rzucało to nie znaczy że jest to symulacja
GT jest symulatorem i nie mów mi że nie.Jaką furą powinno ci rzucać na boki?Sory ale to takie troche śmieszne jest To,że w Undergroundzie Eclipsem przy starcie na boki rzucało to nie znaczy że jest to symulacja
Człowieku zastanów sie dwa razy, a potem pisz. Naucz się czytać ze zrozumieniem. GT jest symulatorem ale nie do tego stopnia wyśrubowanym żeby uwzględniać wszystkie czynniki z realnego świata po to, by czerpać przyjemność z grania. Nie porównuje go z undergroudami bo to nie ten sam gatunek. Co do ruszania przy starcie to obejrzyj starty naprawdę mocnych maszyn to zrozumiesz o co mi chodzi.
Payo załapało o co chodzi.
Tak czy siak nie miej mi za złe jeśli Ciebie to dotknęło, bo to forum ma łaczyć fanów GT, a nie dzielić ok!
pozdrawiam Kamil 12 i Payo
Człowieku zastanów sie dwa razy, a potem pisz. Naucz się czytać ze zrozumieniem. GT jest symulatorem ale nie do tego stopnia wyśrubowanym żeby uwzględniać wszystkie czynniki z realnego świata po to, by czerpać przyjemność z grania. Nie porównuje go z undergroudami bo to nie ten sam gatunek. Co do ruszania przy starcie to obejrzyj starty naprawdę mocnych maszyn to zrozumiesz o co mi chodzi.
Payo załapało o co chodzi.
Tak czy siak nie miej mi za złe jeśli Ciebie to dotknęło, bo to forum ma łaczyć fanów GT, a nie dzielić ok!
pozdrawiam Kamil 12 i Payo
Spoko,przecież nic się nie stało.Zobacze starty tych maszyn to wtedy pogadamy,pozdro
zgadzam sie GT4 ma pewne braki ale tu nacisk jest polozny na co innego - niestety samochody nie dachuja, nie niszcza sie, itp... ale pokazcie mi inna gra w ktorej moge zmieniac tyle parametrow w zawieszeniu i co wazniejsze w ktorej zmiana tych parametrow daje tak odczuwalna roznice w prowadzeniu...co najfajniesze poprzez zmiane tych parametrow - twardosc wysokosc, zbieznosc ipt mozna calkowicie sobie popsuc fure albo zrobic tak aby smigal jak marzenie
poza tym na miane symulacji zasluguje GT4 z uwagi na to ze jezdzi sie po REALNYCH torach - pisalem tu juz kiedys - moj kolega jezdzil w GT4 rok - ostro katowal Nurburgringa i potem jak pojechal sobie na Ring do Niemiec - to powiedzial ze czul sie jak w domu - wiedzial na jakich biegach wchodzic w winkle, z jakimi predkosciami itp
najbardziej realistyczna gra jest GTR (teraz juz druga czesc wyszla) - niestety musze przyznac jej pierwszenstwo pod kilkoma waznymi wzgledami:
- duzo wieksza liczba samochodow w wyscigach (srednio 15, ale jesli ktos ma wypasiony sprzet to moze wlaczyc nawet do 70)
- DUZO wieksza inteligencja przeciwnikow, tutaj ma sie wrazenie ze scigamy sie z realnym kierowca, nie tak jak w naszym kochanym Gran Turismo gdzie jak nie my sami to ktorys z pozostalych 5 samochodow przylozy nam w "tylek" na zakrecie
- trudno w to uwierzyc, ale model jazdy jest jeszcze bardziej realny niz w wypadku GranTurismo. Podobny efekt w GT uzyskamy wylaczajac wszelkie wspomagania - w GTR takie sa domyslne!
- dla maniakow, PRAWDZIWE niesamowite oprogramowanie MOTEC stosowane w PRWADZIWYCH wyscigach do analizy auta - blisko 300 parametrow!!!
- dla maniakow - jeszcze wiecej detali do ustawiania w samochodzie np. cisnienie w oponach!
- widok z kabiny - odwzorowanie dla kazdego samochodu!
Mowie wam, GTR to niesamowity tytul, stawiam go obok Gran Turismo, poniewaz GranTurismo ma swoj niepowtarzalny klimat.
Tak ale za to wcześniej słyszałem na eurosporcie w reklamie że bęzie na ps2 a i w innej zapowiedzi była o tym wzmianka. Być może po wypuszczeniu wersji na pc zrobią konwersję n konsole i mam taką nadzieję :wink:
pzdr
najbardziej realistyczna gra jest GTR (teraz juz druga czesc wyszla) - niestety musze przyznac jej pierwszenstwo pod kilkoma waznymi wzgledami:
- duzo wieksza liczba samochodow w wyscigach (srednio 15, ale jesli ktos ma wypasiony sprzet to moze wlaczyc nawet do 70)
- DUZO wieksza inteligencja przeciwnikow, tutaj ma sie wrazenie ze scigamy sie z realnym kierowca, nie tak jak w naszym kochanym Gran Turismo gdzie jak nie my sami to ktorys z pozostalych 5 samochodow przylozy nam w "tylek" na zakrecie
- trudno w to uwierzyc, ale model jazdy jest jeszcze bardziej realny niz w wypadku GranTurismo. Podobny efekt w GT uzyskamy wylaczajac wszelkie wspomagania - w GTR takie sa domyslne!
- dla maniakow, PRAWDZIWE niesamowite oprogramowanie MOTEC stosowane w PRWADZIWYCH wyscigach do analizy auta - blisko 300 parametrow!!!
- dla maniakow - jeszcze wiecej detali do ustawiania w samochodzie np. cisnienie w oponach!
- widok z kabiny - odwzorowanie dla kazdego samochodu!
Mowie wam, GTR to niesamowity tytul, stawiam go obok Gran Turismo, poniewaz GranTurismo ma swoj niepowtarzalny klimat.
TO TA GRA MUSI BYć NAPRAWDę WYRąBANA W KOSMOS mUSZę W NIą POGRAć!WYDAJE MI SIę,żE BęDZIE SUPER,ALE DLA MNIE CHYBA GRAN TURISMO NIE POBIJE...POCZEKAMY,ZOBACZYMY
Komentarz