Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Prawo jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Prawo jazdy

Zamieszczone przez saruto
    Zamieszczone przez PP89
    Stojąc na skrzyżowaniu nie rozważasz kilku opcji, tylko skupiasz sie na jednej, najważniejsze dla Ciebie, a dopiero potem patrzysz na resztę.
    ale to chyba każdy tak ma?
    Tak, tak, masz racje, ale miałem na myśli, że jedni mają prawidłowe reakcje a inni - nie nauczeni przez testy (zdawane bez myślenia tylko na skojarzenie obrazka z odpowiedzią) jadą jak sami uważają, bo albo nie zrozumieli pytań albo nie chcieli zrozumieć.
    A teraz jedna odpowiedź i taka ilość pytań wymusi myślenie przy zdawaniu, bo jednak 3x więcej pytań będzie trudniej "wykuć".

A i jeszcze może będą się uczyć z chęcią, bo sam pamiętam że idiotyzm pewnych pytań i ta niewiadoma odpowiedzi po prostu mnie zniechęcało.

Zamieszczone przez saruto
    Mnie wkurzają ludzie co jadą lewym pasem 50 i myślą, że każdy tak będzie jechał.
    I jeszcze myślą że prawidłowo robią i mają do Ciebie pretensje.
    Dodam do tego tych, którzy jak już Ci zjadą z lewego pasa to nagle odnajdują pedał gazu...

I żeby offtopu nie było.

kat. B od grudnia 2007, za pierwszym razem bez błędów. Pierwsze auto Skoda Felicja 1.3 '98, teraz Honda civic 1.6 EJ1 '94 Niestety nie załatwiłem sobie od razu i mam terminowe na 5 lat ze względu na wadę wzroku.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
      kat. B od grudnia 2007, za pierwszym razem bez błędów. Pierwsze auto Skoda Felicja 1.3 '98, teraz Honda civic 1.6 EJ1 '94 Niestety nie załatwiłem sobie od razu i mam terminowe na 5 lat ze względu na wadę wzroku.
      Ha, u mnie to samo. Co ciekawe jak robiłem badania lotnicze to przy okazji miałem badane widzenie przestrzenne itp. i wszystko miałem idealnie, za to jak później miałem badania podczas robienia prawka to gość automatycznie słysząc jaką mam wadę dał z terminem na 5 lat.

Komentarz

Ja czuję sie bardzo pokrzywdzony, ponieważ regularnie zmieniam szkła i kontroluje wzrok, a są osoby, u których z wiekiem wystąpił problem ze wzrokiem (co więcej nic z tym nie robią!) a jeżdżą mimo tego...

Kolejna poprawka do kodeksu - badania okresowe dla wszystkich

Komentarz

Ja w soczewkach śmigam, to w ogóle nie czuje i nie widzę wady wzroku

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
            Ja czuję sie bardzo pokrzywdzony, ponieważ regularnie zmieniam szkła i kontroluje wzrok, a są osoby, u których z wiekiem wystąpił problem ze wzrokiem (co więcej nic z tym nie robią!) a jeżdżą mimo tego...

Kolejna poprawka do kodeksu - badania okresowe dla wszystkich
            To zapewne kwestia czasu i bardzo, bardzo dobrze Po 50 roku życia powinny być badania co 5 lat.
            Sam mam wadę wzroku i jeżdżę w okularach.
            A-Spec- 40 lvl
            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
              Ja w soczewkach śmigam, to w ogóle nie czuje i nie widzę wady wzroku
              Ja też mam wadę wzroku i chcę nosić soczewki, choć jak pierwszy raz mi założyli trochę się zestresowałem
              GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Lekki odkop, ale muszę się pochwalić Odebrałem dzisiaj prawko kat.B, zdałem 13 lutego Zaczynam odkładać na Nissana GT-R
                Zapraszam tutaj.

Komentarz

Zamieszczone przez snoop_doggy_dog
                  Lekki odkop, ale muszę się pochwalić Odebrałem dzisiaj prawko kat.B, zdałem 13 lutego Zaczynam odkładać na Nissana GT-R
                  Też chciałem zbierać na GT-R'a Ale stwierdziłem, że przy obecnym poziomie przychodów nie starczyłoby mi życia

Komentarz

KONIEC OT

Komentarz

Zamieszczone przez Bochen
                      Zamieszczone przez snoop_doggy_dog
                      Też chciałem zbierać na GT-R'a Ale stwierdziłem, że przy obecnym poziomie przychodów nie starczyłoby mi życia
                      Najpierw musimy zaczać od czegoś skromnego... Np: http://youtu.be/GFMpQ0VHFrA?t=1m31s

[youtube:1oilb58k]http://www.youtube.com/watch?v=GFMpQ0VHFrA[/youtube:1oilb58k]

Tam w tle jest moje przyszle Porsche - LOL :mrgreen:

Komentarz

No to i ja się pochwalę Egzamin teoretyczny zdałem pod koniec stycznia z jednym błędem.Dziś miałem egzamin praktyczny na nowiutkiej Suzuki Swift.Zadania na placu perfekcyjnie.Zadania w ruchu drogowym jeden błąd na skrzyżowaniu trzy-wlotowym równorzędnym przy samym wyjeździe z WORD Gościu z lewej nadjeżdżał a ja ze stresu się zatrzymałem.No ale reszta poszła bardzo dobrze jechałem płynnie i pewnie więc było ok.Zdałem za pierwszym,ale być może to zasługa miłej Pani egzaminatorki :mrgreen: No i wczoraj w ośrodku szkolenia jeździłem dodatkowe 2 godzinki by zapoznać się ze Swift'em na liczniku 150 km dopiero Pierwsza i może ostatnia w życiu przejażdżka nowym samochodem

Komentarz

Jest różnica jak cholera, kurs robiłem na 207, jak ostatni raz z niego wysiadałem miał na liczniku prawie 320 tysięcy, egzamin był na egzemplarzu z przebiegiem niecałych 20 tysięcy. Niby wszystko to samo, ale prowadziły się jak dwa zupełnie różne auta.
                          narancs alternativa

Komentarz

Prawko zdane dzisiaj za drugim podejściem (pierwsze oblane na górce, więc nawet nie miałem jak sprawdzić się na mieście). Teraz bez problemów, drobne błędy. Sama jazda w mieście jakieś pół godziny, a zleciało jakbym jechał 5minut. Z pewnością pomogły mi jazdy wczoraj i przedwczoraj. Na żadnym się nie stresowałem, podchodziłem totalnie na luzie więc tym lepiej. Teraz tylko czekać na odbiór i można już szukać jakichś czterech kółek
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Również się pochwalę Teoria zdana 30 maja 2012 z jednym błędem. Egzamin praktyczny zdałem dzisiaj (19 lipca) za drugim podejściem (za pierwszym przejazd na żółtym świetle zaraz po wyjeździe z WORD) bez błędów. Wszystko w Warszawie na Bemowie na samochodzie Skoda Fabia 1.2 TSi.
                              PS3 Slim 320 GB + Logitech Driving Force GT
                              Galeria Photo Mode

Komentarz

28. Kategoria B zdana 28.07.2014 (czyli wczoraj ) za pierwszym podejściem. Teoria - 68/74, czyli duużym fartem <mrgreen> . Zdawałem na Toyocie Yaris, chyba też z sercem 1.0 na jakim się uczyłem. Na niskich obrotach chodzi trochę jak Matiz, ale chętnie osiąga +100 km/h. Najgorszym problemem było to, że wsiadając do wordowskiej Toyoty od razu było można odczuć, że to zupełnie inne auto. BARDZO czułe hamulce, sprzęgło, które trzeba było puszczać później (przez które prawie oblałem wzniesienie), jak i skrzynia biegów pracująca nieco gorzej. Momentami nogi z galarety, jak i sam egzaminator, który próbował mnie zdenerwować, lecz sam się ździwiłem, że udało się opanować stres

Komentarz

PracujÄ™...
                                X