Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 Wangan Racing

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GT5 Wangan Racing

Fotorelacja!

Tokio godzina 19.30 autostrada nr.7.
    Pobliże studia Polyphony Digital.

Soundtrack do opowiadania:
    [youtube:54bgxxs9]http://www.youtube.com/watch?v=X6BKBIOtRXw[/youtube:54bgxxs9]

Porachunki okolicznych korporacji i nielegalnych organizacji sportów motorowych które walczą o skradzione dane ukryte w złotych kalesonach doktora Angellusa a także prym na ulicach Tokio.
    Przedmiotem pożądania jest wykradziony z PD platynowy dysk z najnowszą aktualizacją GT5, rzekomym Ninja i sprawdzą wojny jest zły nikczemny i paktujący z Forzą 4 dr.Angellus.

Polyphony wysyła grupę szturmową NSX pod kryptonimem "Romantyczne Bukkake".
    -Ja i Plotek san

Z podziemi przybywa lider grupy GtHome.pl, Piotr w swoim Pancerfauście. Planuje on zdobyć tajne dane i przejąć rynek gier wyścigowych w Polsce.

Szerokim zainteresowaniem wykazuje się również Rosyjskie KGB w osobie Kraziejewa.

Na dalszym polu startowym widnieje włoski matador Don Jisaw z zadaniem rejestrowania wyścigu do badań nad japońską technologią wynajęty przez Lamborghini. Ma za zadanie przejąc jednego z uczestników.

O Witkacym brak szczegółowych danych. Krążą plotki że jest członkiem Yakuzy.

1.

Zaraz po starcie największym przyspieszeniem wykazał się El Torro skanując przeciwników fotokomórkami i mierząc parametry cieplne jak również dokonując analizy składowej kompozytu karoserii pozostałych graczy.
    2.

Dreadlock i Plotek San konsekwentnie rykiem ich Vteców z precyzją Katany zakleszczając stawkę prą do przodu. Robi się ciasno, Ruf nie daje za wygraną rozpychając się swoim fenomenalnym przyspieszeniem.
    3.

Na wynik małego efektu domino dostaje szturchańca od Piotra i ocierając się od ściany robię efektownego spina tym samym utrudniając pościg Jisawowi. Od tej pory niczym para zakochanych będziemy skazani na siebie w gonieniu za resztą stawki.

4.

Tak wyglądała sytuacja na pierwszym nawrocie, mocno zbita grupa liderów bezlitośnie szuka miejsca i sposobności na przebicie się w czoło peletonu. Kraziejew jak najlepszy Rosyjki snajper chirurgicznie celuje by jednym uderzeniem spełnić misję.

5.

W tunelu akcja się krystalizuje. Plotek San odebrał wiadomość o tym że drugi z Samurajów zaciekle broni się przed Włoską inwazją. Zdecydowany jest na samotną batalię z niemiecki SSmanem o piekielnym bucie.
    Za nimi czyha Yakuza z niezidentyfikowaną paczką na pokładzie. Widać kartele narkotykowe musiały znaleźć interes w całym zamieszaniu.
    6.

Pozostawiony po środku Kraziejew satelitarnie przesyła najnowsze wieści z wyścigu. Adresat informacji nieznany, czyżby był szpiegiem?
    7.

Prędkości sięgające 320km/h brutalnie selekcjonują wojowników. Plotek San sięgając rady swojego mistrza Pana Mijagi z uporem maniaka dociska sandał do podłogi sięgając krytycznych obrotów w swojej Hance, docierając do boku statku bojowego Herr Pitera.
    8.

Dread wijąc się w stalowym uścisku żelaznego byka koordynuje akcje ze wsparciem Polyphony. Łapiąc zaszyfrowany sygnał Krazia.
    9.

Który to przejmuje transmisję i zagłusza wypuszczając elektromagnetyczne flary, zrywając łączność.
    10.

Po wielokrotnym przetasowaniu Yakuza wychodzi z ukrycia wioząc pod osłoną wyścigu dużą ilość Kolumbijskiego Koksu. Ruf budząc się w letargu złowrogo spogląda z oddali korzystając z tunelu aerodynamicznego.
    11.

Wyżej wspomniany po dużej stracie wraca na pozycję pierwszą mknąć wprost do kryjówki dr. Angellusa.
    12.

Na tyłach Dread tuż przed metą zostaje celowo potrącony przez el Jisawa który zdobywa odłamki karoserii NSXa i ulatnia się do punktu odbioru przez Lambo.
    13.

W uwidocznionym szyku grupa kruzerów mija wyznaczony punkt pobytu złodzieja. Piotr dzięki satelitom szpiegowskim GThome.pl namierza podziemne laboratorium dr.Angellusa po czym znika zmierzając w jego kierunku.
    14.

Po przybyciu na miejsce okazało się że szpetny, zły i przebiegły Angellus zdążył zbiec z kryjówki.
    Kopiując dane z superkomputera Piotr zdobył skrypty pozwalające na upgrade serwisu GThome.pl co nastąpi pewnie już niebawem.
    Z skopiowanych informacji wynika również że Angellus był informowany o poczynaniach łowców, zdrajcą okazał się Kraziejew który w trakcie transmitował sygnał GPS do bazy złego doktora.
    Udało się również ustalić że zarówno Krazio jak i Angellus są członkami oficjalnie nieistniejącej grupy terrorystycznej Night Riders.

Jak historia potoczy się dalej?
    By rozwikłać sprawę zapraszam do udziału w kolejnej edycji Wangan racing pt:
    Wangan Racing v.2 Finałowe starcie.

Komentarz

Haha!!! MASAKRA :mrgreen: Takiej fotorelacji żem jeszcze nie widział :wink:
      Opisane "z jajem", dobre foty ( #3 ) i... w ogóle wszystko

"Plotek San" - umarłem normalnie :mrgreen:

Ps. Kiedy następny, Dread?? :wink:

Komentarz

Normalnie Cię kocham
        Wysłannik KGB czeka na nowe technologie które zamontuje w swojej nowej furze
        Masz wyobraźnię. Pewnie Siniaczew cię uwięzi i będzie Ci kazał tworzyć fotorelacje
        Po prostu jesteś wielki.
        Następnym razem niech Plotek zrobi fotki a Ty pod nie zrób historyjkę.

Komentarz

Dziękuje. Oficjalnie zapraszam do przeczytania, właśnie ukończyłem ostatnie prace nad fotorelacją.
          Druga edycja Wangan już się rodzi w mej głowie

Komentarz

Dredziu jesteś szalony
            Ta fotorelacja jest super wypasiona. Dawno się tak nie ubawiłem.
            Już piszczę na myśl o kolejnym Wangan

Komentarz

Jak chcecie coś szalonego to proponuję Wangan Kei Carami bez limitu tuningu :-)

Komentarz

Dreadlock jesteś jednak Gigantem...
                Po wchłonięciu twojego powyższego dzieła miotają mną mieszane uczucia. Euforia i radość płynąca z odbioru miesza się z wielką zazdrością i złością. Do cholery - teraz moje fotorelacje są jakimiś popłuczynami i dziecinadą, na którą po twoich wyczynach już nikt nie spojrzy... jestem skończony
                PS. Teraz już wiem dlaczego odpuściłeś NR - cała para poszła w Wangan Racing (czyli po polsku "Wyścig Wagin" )
                PS.2 Niemniej jednak ja swoje fotorelacje będę nadal robił na trzeźwo

Komentarz

Bardzo mi miło że i Ty przeczytałeś. Mam nadzieję że opinia nie jest podyktowana sympatią lub grzecznością. Nie porównuj naszych prac bo Ty tu jesteś profesjonalnym kronikażem, ja natomiast bawie się formą i wymyślam. Dementuje też to że rezygnacja z ukończenia relacji była podyktowana tą pracą. Pomysł przyszedł po zrobieniu zdjęć z eventu. Jako że Wangan nie charakteryzuje się wieloma ciekawymi momentami że względu na proste założenie wyścigu i prostotę toru chciałem to urozmaicić wplatająć zabawna historyjkę. Ty masz swoich wiernych odbiorców którzy bardzo doceniają pracę jaką w to wkładasz. Napisałem dla przyjemności i upustu fantazji, jeśli ktoś przeczyta i coś napisze jest mi ciepło na duszy

Komentarz

Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. :mrgreen:
                    ++++++ za pomysł!

Komentarz

Dredziu, to czym w niedzielę jedziemy

Komentarz

Może teraz samochodami do 650 km ?

Komentarz

Pracuję...