nie lubię tych aut jakoś ... elise może ma więcej PO ale na takim torze jak suzuka nie jesteś w stanie tego potencjału wykorzystać. Zobaczymy ...
No, było nas trzech: Ja, Seven i Kmieciu. Miał jechać jeszcze kraftpol, ale goście do niego przyszli.A Mariusz się spóźnił.
1.Seven-Elise111R
2.Kmieciu-Celica
3.Krazio-Integra(dwa razy się uszkodziłem przez nie umyślność, ale tylko raz zjechałem)
A ciebie czemu nie było?
Elise 111R to jednak samochód wyścigowy z prawdziwego zdarzenia. Celica nie miała najmniejszych szans. Z Integrą wygrałem tylko dlatego że Krazio ją rozbił.
Mam wrażenie że podobnie będzie z wyścigiem 2.0 N/A. Chyba nic nie podskoczy Hondzie S2000. Jedziemy tylko fabrycznymi, czy testujemy wersję Spoon, Amuse ?
Proponuję wykluczyć Spoon i Amuse z wyścigu 2.0
A oto czasy najlepszych okrążeń z wyścigu 1.8:
Lotus Elise 111R 2:39'3
Acura Integra 2:44'5
Toyota Celica SS-II 2:45'2
Silną argmentacją zostałem przekonany wczoraj, że zamiast się ścigać lepiej jest pomóc dziewojom ogarnąć nowe mieszkanie.
Zwyczajne fabryczne S2000 wcale nie jest takim kozakiem.
Dziewojom - liczba mnoga - znaczy że masz więcej niż jedną? Rispekt.
S2000 kozak? A znasz inny wóz o pojemności 2.0 który bez turbo ma 250 KM w serii? Najnowsza MX-5 2.0 ma jakieś 170 więc z czym do ludzi? Toyota Altezza RS200 (Lexus IS 200)ma ok 211 KM, ale waży 1340 kg.
Na prawdę nie wiem, co mogłoby podskoczyć fabrycznej S2000
myślę że Toyoty z japońskim 3S-GE (z rocznika 97-9 są w stanie nadążyć za S2000 z F20C chyba, że chcesz oszukiwać i weźmiesz S2000 z F22C1 która mimo podobnych parametrów ma dużo korzystniejszy wykres. Nie wiem - nie testowałem tego w grze, w życiu tez mi nie było dane. Lexus faktycznie za ciężki ale MR2 G-Limited i Celica ST202 mogą we wprawnych rękach sobie poradzić z S2000. Poza tym jest jeszcze integra DC5 która moim zdanim wymiecie wszystko.
PS: Dziewoje nie moje prywatne, a mianem swojej żadnej bym nie zhańbił
Komentarz