Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wyścigi samochodów seryjnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Wyścig] 1.6 power

Nawet jeśli ustawisz balans 2-1 ? Wczoraj jechałem Carterhamem bez ABS hamulce chyba na 8-6 i ani razu nie zblokowałem koła - widocznie zależy to od wozu. Ale ta Alfa już miała hamulce tarczowe więc powinny być łatwo dozowanle. Zrobiłeś remont nadwozia?

Komentarz

Nie zmieniałem jeszcze balansu. Alfa jest całkowicie wyremotnowana ,zarówno silnik jak i nadwozie. Podpalała opony przy najmniejszym ruchu kierownicą. Dziś pobawię się z balansem.
      http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Oponki jak ostatnio - komfortowe średnie. Aktualizacja 2.0 jest u mnie zrobiona więc będzie pokój ustawiony na auta bez tuningu i słabe draftowanie.
        Bimbaku, twoja Alfa na pewno nie miała ABSu więc pojedziesz bez (sugeruję balans 4/2), natomiast Lupo Kmiecia ma wszystkie wspomagacze, nawet ESP (ale nie polecam go włączać bo przegrasz)
        A następny wyścig będzie w Spa

Komentarz

Zamieszczone przez Seven Fire Blade
          A następny wyścig będzie w Spa
          Jeśli się będzie dało

Komentarz

To czym jedziemy w środę? Jakieś dodatkowe ograniczenia?

Komentarz

Może tylko klasyczne wozy?

Komentarz

ja chętnie się przejadę Lotusem Elan S1 '62 lub którymś z klasycznych Isuzu

Komentarz

No to niech będą klasyczne tzn. z lat sześćdziesiątych lub starsze. Ja wezmę Lotusa Elana. Tor też będzie klasyczny - północna pętla 3 laps. Pogoda sucha, czas rzeczywisty, start o 19:00.
                  Dodam na koniec że na poprzednim wyścigu najlepszym autem w kategorii 1.6 europa okazał się (nomen omen) Lotus Europa.

Komentarz

Ej no obiecałeś SPA :-)

Komentarz

To był taki żart z przymrużeniem oka bo wtedy jeszcze nie było do końca wiadomo czy Spa wyjdzie na czas i czy da się na nim pojechać on-line. Teraz już wiadomo że tak, więc niech będzie Spa (9 laps)

Komentarz

YeaY !!!

Komentarz

Podoba mi się ten tor! Zaliczyłem jednego spina, ale wozu nie uszkodziłem. Dopiero gdy opony się w pełno rozgrzały mogłem wychodzić z zakrętów na pełnym gazie. Dogoniłem M-michalczyka i odbyliśmy bratobójczą walkę Alfa Romeo Giulia Sprint GTA 1600 vs Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale. Kolejność zmieniała się często, ale na ostatni zakręt pokonałem szybciej i na mecie byłem szybciej o zderzak :-)

Mam wrażenie, że temat 1600 NA (Naturally Aspirated czyli bez turbo) został wyczerpany i powinniśmy przejść do klasy 1600 Turbo!

PS. W salonie kolekcjonerskim pojawiło się kilka klasycznych Japończyków - może jednak zrobimy wyścig 1.6 lata 70-te?

Komentarz

Wyścig 1.6 power - lata sześćdziesiąte przyniósł następujące wyniki.
                            Kolejność na mecie:
                            Isuzu Bellet 1600 GT-R (Bimbak)
                            Lotus Elan S1 (pl77wiktor)
                            Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale (kmieciu4eveR)
                            Alfa Romeo Giulia Sprint GTA (M-Michalczyk)
                            Czas najlepszego okrążenia:
                            Isuzu Bellet 1600 GT-R 3:23,2
                            Alfa Romeo Giulia Sprint GTA 3:26,1
                            Lotus Elan S1 3:26,2
                            Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 3:26,6
                            Widziałem tego spina z bliska bo jechałem z tyłu, fajnie to wyglądało i podobał mi się komentarz na interkomie "..i do piachu" Trochę uszkodziłeś jednak tą Alfę ale były to tylko uszkodzenia blacharsko-lakiernicze. Zdjęcia z tego wyścigu i poprzedniego za chwilę zamieszczę na mojej picasie.

Komentarz

Na ostatnim okrążeniu wykręciłem 3:23, coś tam. Powiem szczerze że byłem w szoku że te 4 KM więcej do Alfy da mi aż taką różnicę. Poza tym Alfy były o ok 200kg lżejsze od Belletta. Może ta walka z tyłu was tak spowalniała?

Lata 70-te zapowiadają się bardzo ciekawie:
                              2x Alpine, Lotus Europa, Galant GTO MR (125KM), Lancer 1600 GSR, Celica TA22 GT

Komentarz

Na początku alfy mnie spowolniły bo nie mogłem ich wyprzedzić ale spory wpływ miała tu też znajomość toru.

Komentarz

Pracuję...
                                X