Re: Zapisy na listÄ™ startowÄ… na sezon 2011 w nowej klasie GT
Zamieszczone przez Sqad
By się zdziwił jak niektórzy na padach cisną :mrgreen:
To prawda, niektorzy na padach naprawde wymiataja. Kiedys sam w czasach panowania GT3 jeszcze gralem na padzie, potem przesiadlem sie na DFP (ktora mi do dzis wiernie sluzy). Z tego co osobiscie zaobserwowalem to bardzo doswiadczony zawonik potrafi wykrecic 2-3sec lepsze czasy niz gracze na padzie - ale to tylko na time trail. Natomiast podczas prawdziwych wyscigow to moze nawet nie miec zadnego znaczenia. Mysle ze czasami jest nawet latwiej scigac sie na padzie - wszystko zalezy od warunkow.
Na podstawie wczesniej zebranych informacji przez inne fora GT, wszyscy doszli do wniosku ze kobiety najlepsze sa w wykrecaniu czasow na padzie. To samo dotyczy azjatow - ale to oni na wszystkim potrafia wykrecac dobre czasy
Wcale nie uważam że osoby jeżdżące na padach są gorsze. Chciałem jedynie wyrównanych szans, bo osoba używająca pedałów może hamować i wciskać gaz jednocześnie, natomiast taki ktoś kierujący padem jest może mniej precyzyjny ale za to łatwiej mu się manewruje bo nie musi się namachać. No bo ile wam padowcy zajmuje skręcenie kół z jednego skrajnego położenia w drugie? U nas to jest 2,5 okrążenia kierownicą która stawią opór więc jakieś półtorej sekundy. Na szczęście my tu bokami umyślnie nie będziemy latali bo szkoda opon więc niech będzie że kierowcy na padach też mogą się dopisywać.
Jaki samochód wybierasz vts2000?
Jak chcesz jechać to wybierz sobie auto z tych dwóch zaproponowanych. Lupo to przecież klasa B a my jeździmy autami klasy C czyli kompaktami. Ale obiecuje że specjalnie dla Ciebie wymyślę w przyszłości jakiś turniej w którym będziesz mógł się wykazać na Lupo.
Jest nas sześciu więc możemy zaczynać. Naklejajcie numery startowe takie jakie wam przyznano i pierwszy wyścig w Japonii na torze Suzuka (18 okr.) osiemnastego o osiemnastej w moim pokoju. Pasuje wam ten termin?
P.S. Driver30 i Finek to znajomi z onlajnu, ich niema na forum.
Ja mam aerodynamikę na min. więc pewnie dla tego mam te 416 PO ale wy sobie ustawcie aero jakie chcecie. Można konfigurować sobie skrzynię, dyfer, zawieszenie i wspomniane aero. Oponki typu slick, twardość dowolna.
Komentarz