Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 EVENT PRO

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 EVENT PRO

Lista startowa:
    1. arcadiush (host) - 1:59,114 - DF Pro - Foto - zdjęcie nie jest wymagane jeśli macie mnie w znajomych na PSN - Murciélago LP 640 Chrome Line
    2. mlodyTDI

Komentarz

no to mnie proszę na listę rezerwową, bo znowu nie dam rady quala pojechać..

1.IcEnzo
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Kwalifikacje zakończone - Poniżej końcowe wyniki.

Kwalifikacje do Wyścigu - Nurburgring GP/F - 34 okr. - 16 kwietnia (sobota), godz. 20:00.

Liczba uczestników: 15
        Wywalczone przez Was miejsca, odpowiadać będą pozycji na starcie dzisiejszego wyścigu.
        .
        Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 12 >> Tor - Monza >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (Lamborghini, 670KM itd.)>> Opcje Jazdy - Dowolne.

Lista startowa:
        1. norbi_10 - 1:47,606 - G25 - Gallardo LP 560-4 '08
        2. mlodyTDI - 1:47,808 - Gallardo LP 560-4 '08 - następnym razem przy zapisywaniu się napisz również swój czas
        3. lukinio1 - 1:48,309 - Gallardo LP 560-4 '08
        4. Emet_PL - 1:49,616 - Pad - Gallardo LP 560-4 '08
        5. Fernando_PL - 1:50,169 - Pad - Foto - Gallardo LP 560-4 '08
        6. zibikiel - 1:52,605 - DF GT - Foto - Murcielago LP 670-4 Superveloce'09 - co prawda zdjęcie nieregulaminowe, ale niestety były problemy z tą Próbą Czasową przez jakiś czas, więc uznaję.
        7. nightrunnerPL - 1:54,744 - G25 - Murciélago LP 640 Chrome Line
        8. arcadiush (host) - 1:59,114 - DF Pro - Murciélago LP 640 Chrome Line
        9. reissdorf84 (z rezerwy)
        10. perek 1977 (z rezerwy)
        11. IcEnzo (z rezerwy)

12. (wolne miejsce)
        13. (wolne miejsce)
        14. (wolne miejsce)
        15. (wolne miejsce)

Lista rezerwowych (czekających w Pit Stopie na ewentualne zaproszenie):
        16.
        17.

Potwierdzenie czasów osób z listy moich znajomych:

Wszystkim tym, którzy nie zdążyli wziąć udziału w Kwalifikacjach przypominam, że:
        Zapisy kończą się w sobotę o godzinie 10:00 (rano) i po tym terminie do godziny 18:00 możliwe jest zapisanie się na sobotni wyścig, ale już tylko na Listę Rezerwową (już bez podawania czasu z Sesji Kwalifikacyjnej jeśli takowa była prowadzona).
        A jako, że jest jeszcze sporo wolnych miejsc - zapraszam i do zobaczenia wieczorem na torze.

----------------------------------------------------------------------------------
        Aktualny Regulamin jest umieszczony w pierwszym poście tego tematu.

Co do dzisiejszego wyścigu przypominam tylko, że:

Ograniczenia:
        - maksymalna liczba Punkty Osiągów (PO): 630
        - opony maksymalnie Wyścigowe Twarde,
        - uszkodzenia mechaniczne: Ciężkie,
        - kary (przyznawane przez grę): Brak.
        - TCS, Linia pomocnicza, ASM, Wychodzenie z poślizgu: Wyłączone
        - ABS i Wspomaganie kierownicy (na prośbę osób grających na padzie): Wyłączone/Włączone (Ustawienia dowolne)

Rozkład Jazdy:
        Seria Super GT - Nurburgring GP/F - 34 okr. - 16 kwietnia (sobota), godz. 20:00. (pokój zostanie utworzony już pół godziny wcześniej).
        Uwaga! Zmiana godziny rozpoczęcia wyścigu z 21:30 na 20:00 ze względu na Grand Derby - mecz Realu z Barceloną o godz. 22:00.

Dozwolone pojazdy:
        Samochody klasy GT500/GT300/JGTC

PS. Zmniejszyłem nieco prognozowaną wcześniej liczbę okrążeń, żeby spokojnie wyrobić się na mecz - czytaj. zdążyć jeszcze wyjść z psem i dotrzeć do knajpy.

Komentarz

GT5 EVENT PRO - Seria Super GT - Wyścig 2/8
          Tor: Nurburgring GP/F - 32 okr.
          Data: 16.04.2011

Nieoficjalne wyniki wyścigu:

Best Lap:

Oficjalne wyniki pojawią się w poniedziałek po rozpatrzeniu zgłoszonych przez Was incydentów wyścigowych:
          W przypadku niesportowej jazdy rywala na torze poszkodowany ma prawo wnieść protest nie później niż 24h po zakończeniu wyścigu (czyli do niedzieli godz. 23:00). Zgłoszenie powinno zawierać krótki opis sytuacji, nick rywala, nr okrążenia i krótkie nagranie incydentu z powtórki wrzucone np. na serwis Youtube. Jeśli ktoś nie ma możliwości nagrania powtórki, wystarczy opis zdarzenia lecz w tym przypadku rywal musi przyznać się do winy przed rozpoczęciem następnego wyścigu.

Powtórka wyścigu do pobrania z:
          >> Megaupload <<
          lub
          >> FileSonic <<
          lub
          >> RapidShare <<

info: Plik *.rar należy rozpakować do postaci katalogu o nazwie "PS3", następnie po zgraniu na dysk przenośny (np. Pendrive) przenieść na dysk twardy konsoli i po uruchomieniu GT5 w menu powtórek zaimportować plik.

Komentarz do wyścigu:
          Cóż pośpiech jest złym doradcą...
          W czasie okrążenie formującego dołączyło do nas dwóch spóźnialskich, ale ze względu na pośpiech, nie powtarzaliśmy owego okrążenia decydującego o rozstawieniu na starcie i obaj spóźnialscy ruszali z pierwszej linii.
          Z młodymTDI problem był mniejszy bo powinien startować z drugiej pozycji (a startował z Pole Position), więc różnica jednej pozycji na starcie była do zaakceptowania. Gorzej z Fernando, który powinien startować z 5 lokaty, a startował z drugiej. Kazałem mu, więc popełnić na starcie falstart i to był błąd, gdyż nie tylko Fernando popełnił falstart, ale i również startujący obok Niego mlodyTDI co praktycznie zablokowało prostą startową i doszło do kilku stłuczek.
          Wszystkich poszkodowanych przepraszam, może gdyby nie nakaz popełnienia falstartu przez Fernando byłoby inaczej. Przeprosiny również dla norbiego, który zamiast z pierwszej startował tym sposobem dopiero z trzeciej lokaty.

Mój wyścig to pasmo błędów na pierwszych 5 okrążeniach - najpierw rozwalony samochód tuż po starcie i przymusowy Pit-Stop. Drugie okrążenie, obraca mnie na tarce, robię piruet na torze i przywala we mnie nightrunnerPL - wybacz, nie miałem kontroli nad samochodem. No i piąte okrążenie, gdzie na dohamowaniu podobnie jak tydzień temu nie zadziałał mi hamulec i poleciałem daleko w piach.

To tyle z mojej strony, następnym razem musi być lepiej.

Komentarz

GT5 EVENT PRO - Seria Super GT - Wyścig 2/8
            Tor: Nurburgring GP/F - 32 okr.
            Data: 16.04.2011

Zgłoszone Incydenty wyścigowe:
            Zamieszczone przez Mardok
            Na pierwszym zakręcie miałem już zepsuty wyścig, uszkodzone lewe tylne koło, a każdy wie co to oznacza, oczywiście zrobiłem poważny błąd nie zjeżdżając do pitu, starałem się jechać...
            Filmik
            Sprawcą okazał się mlodyTDI, który został sponiewierany jak szmata xD
            Analiza:
            Faktycznie w pierwszym zakręcie Mardok "oberwał" od mlodegoTDI, jednak to zderzenie było reakcją łańcuchową zapoczątkowaną chwilę wcześniej. Mianowice mlodyTDI zostaje uderzony w prawe tylne koło przez Watsona, który nie zdążył wyhamować (co również widać w drugiej części zamieszczonego filmiku). mlodyTDI próbuje wówczas opanować swój samochód i stąd ta kolizja z Mardokiem. Za całe zamieszanie w tej sytuacji winę ponosi więc Watson i to On dostaje złagodzoną karę -4 punktów.

Zamieszczone przez Mardok
            Przepraszam lukinia za uderzenie i stratę pozycji na rzecz moją i Łotsoniastego, nie musisz dokumentować, przyznaję się do lekkiego uszkodzenia prawdopodobnie prawego tylnego koła.
            Analiza: Nikt jednak do Ciebie nie miał pretensji za ten manewr, więc kary nie otrzymujesz.

Oficjalne Wyniki wyścigu:

1. norbi_10 - 30 pkt.
            2. mlodyTDI - 20 pkt.
            3. IcEnzo - 18 pkt.

4. Gucio1979 - 12 pkt.
            5. sztiff - 10 pkt.
            6. Emet_PL - 8 pkt.
            7. Mardok_1986 - 6 pkt.
            8. lukinio1 - 4 pkt.
            9. reissdorf84 - 1 pkt.
            10. nightrunnerPL - 0 pkt.
            11. arcadiush - 0 pkt.
            12. perek1977 - 0 pkt.
            13. Fernando_PL - 0 pkt.
            14. zibikiel - 0 pkt.
            15. Watson20054133 - -2 pkt.

>> Tabela Pełnych Rozmiarów <<
            Pełne wyniki wszystkich rozegranych EVENTów znajdziesz Tutaj

----------------------------------------------------------------------------------
            Przerwa Wielkanocna w Evencie. Wesołych Świąt, smacznego i mokrego jajka.

Najbliższy wyścig:
            Seria Super GT - Lazurowe Wybrzeże - 48 okr. - 30 kwietnia (sobota), godz. 21:30. (pokój zostanie utworzony już pół godziny wcześniej).

Kwalifikacje do Wyścigu:
            Szczegóły wkrótce...

Komentarz

Turniej jest kontynuowany?
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zagrał by co, prawda Enzo ?

Komentarz

Ano prawda, zwłaszcza że do tej pory nieźle mi szło.
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Coś mi się wydaje że to już koniec ;/ A szkoda bo to była chyba najlepsza liga

Komentarz

Pracuję...
                    X