Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Wyścig] Puchar Mazdy na Grand Valley Speedway

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Wyścig] Puchar Mazdy na Grand Valley Speedway

Zamieszczone przez nikwax
    Hej.
    Przepraszam Ciebie kolego za tego strzała w tył ode mnie, oczywiście nie chciałem w Ciebie wjechać.
    Powiem szczerze że nie spodziewałem się że trzeba będzie aż tak dbać o opony, w moim aucie skończyły się chyba już na 8 kółku i na 10 musiałem zjechać na wymianę.
    Wyścig bardzo fajny, jak tylko będą dalsze edycje i pozwoli mi na to czasz to oczywiście będę startował.
    Pozdrawiam wszystkich i gratuluje zwycięzcy

Ps.
    Niestety nie zapisałem replay
    Nie mam nic za złe, w sumie to najpierw powinienem uniknąć tych 2 własnych wypadnięć z trasy, a potem zwalać na innych. :mrgreen:
    Co do replaya - ja mam zapisany, ale trwa ponad 26 minut.
    A co do opon.. ja całość przejechałem na sportowych miękkich, ale i tak w sumie pokazuje jaka różnica klas samochodów była - cobajerol nawet zjeżdżając do boksów wygrał ze mną o 4 sekundy. W sumie troche dziwne, że musieliście już zjeżdżać, mi zostało przynajmniej pół paska na końcu wyścigu, chociaż troche czuć było, że już nie trzyma tak samo.
    Również mam nadzieje, że tego quala poprawią, bo głupio to teraz wychodzi.

Uszkodzenia w sumie można wprowadzić te realistyczne, a co do reszty ustawień to mi się bardzo podoba. Bardzo fajna długość wyścigu, no i auta też przyjemne do jazdy. Ogólnie podoba mi się taka idea wyścigów bardziej tematycznych lub markowych - podajesz markę, klasę, rodzaj samochodów lub jakąś wspólną cechę i do tego ograniczenia mocy i masy - i wtedy można dość fajnie sie pościgać. A co do tego Nurburgringu...jakoś na online przyjemniej sie jeździ na krótszych torach, chociaż jakiś event powinien się tam znaleźć.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Witek no moze z tymi okrazeniami troche przesadzilem ale np 2 lub 3 kulka w lancerkach wydaje mi sie rozsadne jedno okrazenie w moim lacnerze 6 ( na bardzo malym tuningu) zajelo mi 8.52 min wiec czasowo jak bysmy pojechali te 3 kulka to bedzie o jakies 2-3 min dluzszy niz wasz poprzedni wyscig

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez SebastianVanMarx
        ....kulka ..................... kulka to bedzie o jakies 2-3 min dluzszy niz wasz poprzedni wyscig
        Nie no litości słownik się kłania bo aż oczy bolą. Chyba że chodziło o kule takie jak do kręgli to przepraszam.

Komentarz

Niestety nie mogłem wystartować w wyścigu z przyczyn technicznych mianowicie podczas podłączania do pokoju wyskoczył mi komunikat ze nie mam zezwolenia administratora czy coś i BŁĄD 771 jak dobrze pamiętam czy ktoś wie dlaczego? Dodam tylko ze siedzę w Irlandii na wakacjach ale wątpię ze to mialo zwiazek z tym bo chwile po tym jak juz wiedzalem ze nie uda mi sie wejść do pokoju i pojechac z wami MAZDY spróbowałem dostać sie na eventa od arcadiusa i tam normalnie wszedłem i pojechałem co tam sie działo to już nie będę pisać ważne ze wszedłem i pojechałem a tu nie moglem nawet wejść
          Widze ze wyścig byl ciekawy nawet z pit stopami prześlijcie mi powtórkę Jakimi autami jechaliście wszyscy mazda RX7 SPRIT R TYPE (FD)'02. To był mój samochód przygotowany na ten wyścig

Komentarz

No właśnie .Witek Enzo ,ty nie zjeżdżałeś do pita i miałeś problemy z opanowaniem decydującego zakrętu na którym cię wyprzedziłem.A na oponach nie zdartych auto lepiej się trzyma :wink: .Co do wyboru samochodu ,to powiem tylko ,że znowu schrzaniłem sprawę ,bo ta Mazda miała około 329 Hp a mogła mieć 348 Hp. Ale również dużą rolę odgrywają tu USTAWIENIA ZAWIESZENIA oraz LSD. A jeszcze jedno auto miało napęd na 4 kółeczka i 5 zapasowe :mrgreen:

Jak dla mnie to wyścig był bardzo emocjonujący i liczę na więcej takich rywalizacji w przyszłości. Super organizacja dzięki Sasek( szkoda że nie brał udziału ).
            Może niebawem ja coś przygotuje NA CAPE RINGu :wink:
            OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Zamieszczone przez cobajerol
              No właśnie .Witek Enzo ,ty nie zjeżdżałeś do pita i miałeś problemy z opanowaniem decydującego zakrętu na którym cię wyprzedziłem.A na oponach nie zdartych auto lepiej się trzyma :wink: .Co do wyboru samochodu ,to powiem tylko ,że znowu schrzaniłem sprawę ,bo ta Mazda miała około 329 Hp a mogła mieć 348 Hp. Ale również dużą rolę odgrywają tu USTAWIENIA ZAWIESZENIA oraz LSD. A jeszcze jedno auto miało napęd na 4 kółeczka i 5 zapasowe :mrgreen:

Jak dla mnie to wyścig był bardzo emocjonujący i liczę na więcej takich rywalizacji w przyszłości. Super organizacja dzięki Sasek( szkoda że nie brał udziału ).
              Może niebawem ja coś przygotuje NA CAPE RINGu :wink:
              Akurat ten błąd nie był chyba do końca przez opony, troche mnie emocje poniosły.
              Noo ale jakbyś miał jeszcze więcej hp to już wogle byś wygrał z palcem w nosie. A jak sie ta Twoja Mazda na tych oponach prowadziła? Bo normalnie ona jest chyba na wyścigowych, prawda?
              Da sie jakoś ripleja wysyłać? Bo bym mógł go powysyłać tym co nie mają
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Oponki można w każdym aucie pozmieniać,więc dostosowałem je do wyścigu ...
                A co do tego zakrętu to właśnie o to chodzi,o tą adrenalinkę , szczyptę rywalizacji i nie ma bata ,człowiek zawsze zrobi coś głupiego przez co przegra...wystarczy ,że noga zadrży na pedale gazu(bo emocje na pewno były) i po zawodach .Często tak mam jak dobiorę auto do wyścigu ,że ciężko jest wygrać z komputerem i na ostatnim okrążeniu daje ciała na głupim zakręcie :mrgreen:
                A tego "ripleja" :mrgreen: można jakoś zgrać do PS3 ( inaczej mówiąc wyjąć go z gry) i puzniej przegrać na pendraka i wysłać mailem .Jeszcze nie próbowałem ale na pewno się da.Ewentualnie wysłać go do swojego "chomika" jeśli masz ?
                To ja poproszę tego ripleja... :wink:
                OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Pomysł z Nordschleife nie jest zły. Trzeba liczyć 1 okrążenie na poziomie 8 i pół minuty. Więc 3 okrążenia byłyby w sam raz.
                  Uszkodzenia samochodu realistyczne w przypadku tak długiej trasy, byłyby chyba za bardzo ekstremalną opcją. Lekkie byłyby ok. Co innego, gdyby tor był krótszy i można by było zjechać szybko na pitstop, wtedy jak najbardziej.

Myślałem wcześniej nad bitwą Subaru vs Mitsubishi (odwieczni rywale), na jakimś Japońskim torze. Tuning do 350-400KM, dobra przyczepność, wystarczająca moc. Albo Cape Ring wygląda ciekawie na taką walkę. Jest sporo ostrych zakrętów i szybkich łuków, hopa, wydaje się idealny na tą parę.

Z tym, że Kaja nie mógł się połączyć to chyba wiem dlaczego. Przy zakładaniu serwera ustawia mi automatycznie region NAT2. Najlepiej zrobimy małą próbę w piątek wieczorkiem i spróbujemy wszystkich opcji serwera tak, aby każdy mógł w sobotę spokojnie wejść i pośmigać.
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez cobajerol
                    A tego "ripleja" :mrgreen: można jakoś zgrać do PS3 ( inaczej mówiąc wyjąć go z gry) i puzniej przegrać na pendraka i wysłać mailem .Jeszcze nie próbowałem ale na pewno się da.Ewentualnie wysłać go do swojego "chomika" jeśli masz ?
                    To ja poproszę tego ripleja... :wink:
                    Nie macie słowników w przeglądarkach ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: oczy bolą.

A wracając do tematu ja szukałem, gdzie czy coś można z reapleym zrobić i niestety nic nie znalazłem, może słabo szukałem.

Komentarz

wyścig bardzo fajny choć słabo mi szło(nie przylożyłem się) ale proponowałbym troche krótsze wyścigi

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                        ....kulka ..................... kulka to bedzie o jakies 2-3 min dluzszy niz wasz poprzedni wyscig
                        Nie no litości słownik się kłania bo aż oczy bolą. Chyba że chodziło o kule takie jak do kręgli to przepraszam.
                        przepraszam kolego squad ale ja nie jestem polakiem... urodzilem sie w angli i polski umiem tylko na tyle co sie nauczylem w weekendy przez kilka lat w polskiej szkole... jezeli cie to boli ze robie takie bledy nie musisz czytac moich postow i problem z glowy

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                          przepraszam kolego squad ale ja nie jestem polakiem... urodzilem sie w angli i polski umiem tylko na tyle co sie nauczylem w weekendy przez kilka lat w polskiej szkole... jezeli cie to boli ze robie takie bledy nie musisz czytac moich postow i problem z glowy
                          A to przepraszam

Komentarz

nie mam zalu wkoncu nie wiedziales a tak jak by ktos byl zainteresowany uczylem sie polskiego poniewaz moi rodzice pochodza z polski a zapisalem sie na polskim fforum o gt5 czyli tutaj bo z wami polakami sie idzie lepiej dogadac na kazdy temat Zreszta mozna powiedziec ze ja mam polska krew czyli jestem tak jak by swoj

sorry za malutki off-topic

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Kaja
                              Niestety nie mogłem wystartować w wyścigu z przyczyn technicznych mianowicie podczas podłączania do pokoju wyskoczył mi komunikat ze nie mam zezwolenia administratora czy coś i BŁĄD 771 jak dobrze pamiętam czy ktoś wie dlaczego? Dodam tylko ze siedzę w Irlandii na wakacjach ale wątpię ze to mialo zwiazek z tym bo chwile po tym jak juz wiedzalem ze nie uda mi sie wejść do pokoju i pojechac z wami MAZDY spróbowałem dostać sie na eventa od arcadiusa i tam normalnie wszedłem i pojechałem co tam sie działo to już nie będę pisać ważne ze wszedłem i pojechałem a tu nie moglem nawet wejść
                              Widze ze wyścig byl ciekawy nawet z pit stopami prześlijcie mi powtórkę Jakimi autami jechaliście wszyscy mazda RX7 SPRIT R TYPE (FD)'02. To był mój samochód przygotowany na ten wyścig
                              Mi też wyskoczył ten błąd (771) ale pomogło ponowne uruchomienie konsoli i już mogłem wejść i grać
                              Ps.
                              Ja też bym chętnie tego replaya przytulił.
                              A może podzielcie go na części i na youtube ?

Komentarz

Pracuję...
                              X