Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

NIGHT RIDERS: Pogaduchy o klubie NR i nie tylko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS - Pogaduchy o klubie NR i nie tylko

Panowie dokąd tak będzie, że na każdym turnieju w pierwszym zakręcie jest karambol
    Czy do jasnej cholery nie można przyhamować wcześniej niż zawsze i potem powoli sukcesywnie wyprzedzać
    Dlaczego w pierwszym zakręcie już niektórzy chcą być na 1 miejscu
    To są wyścigi na około godzinę jazdy więc jak jesteś dobry to i tak zdążysz wyprzedzić i jechać na swojej pozycji

Komentarz

Mógłby ktoś wrzucić powtórkę z tej sytuacji?

Komentarz

Panowie, padło podejrzenie że to z mojej winy. Sytuacja jest co najmniej dziwna. Bo jechałem normalnie, odpowiednio wcześniej hamowałem zjeżdżając na wewnętrzną. I nagle dostałem strzała z lewej z R8 Serwera. Daje słowo honoru że tak sytuacja wyglądała podczas rozgrywki. Sam z ciekawości zapisałem powtórkę i właściwie potwierdza mają tezę, oprócz tego że nie widać konkretnego zderzenia. Magiczna siła rozbiła peleton. Jednak odebrałem telefon od Siniaka u którego na powtórce moje auto łapie jakiegoś laga i szaleje po ekranie. Dobrze gdyby ktoś jeszcze miał replay i wyjaśnimy sytuacje. Bo jeśli to moja wina to jest mi głupio i wstyd. Mimo że nic nie było zamierzone, w nikogo świadomie nie wjechałem. Jeśli to moja sprawka to wina leży po stronie technicznej. Musiałem złapać jakąś ścinke. Proszę sprawdzcie jak to u was wygląda.

Komentarz

Mam powtórkę, rano sprawdzę też.
          Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
          B Spec - 40 level
          60 x Gold
          http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

U mnie to samo co u Siniaka

Komentarz

U mnie to samo. Teleportowałeś się lewo-prawo i rozwaliłeś wszystkich jak Goku SSJ.

EDIT: Angello - lagi występują najczęściej na początku wyścigu. Dlatego powinniśmy wprowadzić zasadę, że na turniejach pierwsze okrążenie jedziemy bez wyprzedzania.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                powinniśmy wprowadzić zasadę, że na turniejach pierwsze okrążenie jedziemy bez wyprzedzania.
                Jestem ZA, mozna na tym okrazeniu dogrzac oponki, tylko minusem jest ze lider juz na starcie ma przewage

A dla uatrakcyjnienia rywalizacji obowiązkowe kwalifikacje tylko ze z mala roznica "najszybszy z tylu".

Mogloby to wygladac tak, ze kazdy kreci sobie czas przed turniejem i powiedzmy do soboty do godziny 20 podaje go organizatorowi danego turniej on w niedziele podaje przed samym startem w jakiej kolejnosci przejezdzamy jedno okrazenie i pozniej szyk odwrocony na starcie. Moim zdaniem byloby ciekawie. Co Wy na to?
                http://www.mygranturismo.net/24822 - garaż

Zapraszamy chętnych do jazdy online w GT5 do klubu NIGHT RIDERS !

Komentarz

Też mi pasuje, jestem za
                  Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                  B Spec - 40 level
                  60 x Gold
                  http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Trochę lipa z tym pierwszym okrążeniem np na Norschleife
                    Myślę, że na dłuższych torach lepiej wyznaczyć jakiś bezpieczny sektor na rozpoczęcie wyścigu. Dobrze by to było tez jakoś ubrać w słowa i dodać do zasad Turnieju.
                    Choć szczerze będzie mi brakować konwencjonalnego startu.
                    http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Czasy możemy kręcić w trybie treningu przed turniejem, potem organizator spisuje kolejność i startujemy wyścig.
                      Nikt nie wyrywa do przodu tylko organizator przez headset ustawia wszystkich jeden za drugim. Jedziemy wpierw powoli, żeby wszyscy zdążyli dołączyć, a po przekroczeniu drugiego okrążenia - dzida!

Metoda "najszybszy z tyłu" może być nawet ciekawa :-)

Bimbak: np. na Nordschleife 24 możemy jechać odcinek GP grzecznie, a po wjeździe na pętle zaczynamy się ścigać. Mnie również będzie brakować błyskotliwych startów, ale widziałeś co się może stać - przez ten karambol tylko 2 osoby faktycznie ukończyły wyścig (czyli pozostali mieli ponad 3 minuty straty)

Komentarz

Nie tylko my mieliśmy problemy w pierwszym zakręcie tej niedzieli

[youtube:3n5wwn3w]http://www.youtube.com/watch?v=oeztogWUuZw[/youtube:3n5wwn3w]

PS: a może zamiast robić kwalifikacje po prostu ustalmy odwróconą kolejność z poprzedniego turnieju? Im lepszy wynik w poprzedniej rundzie tym gorsza pozycja na starcie.

Komentarz

A co z tymi co nie jechali w poprzednim turnieju?

Komentarz

Bimbak, świetny pomysł. Każdy chce wygrać na turnieju, a na "odwróconych" kwalifikacjach ludzie będą wykręcać jak najsłabsze czasy, żeby mieć jak najlepszą pozycję na starcie.
                            A Ci co nie jechali poprzedniego turnieju to będą jechać z ostatnich pozycji w zależności od dołączenia do pokoju.

Komentarz

Zamieszczone przez Krazio
                              A Ci co nie jechali poprzedniego turnieju to będą jechać z ostatnich pozycji w zależności od dołączenia do pokoju.
                              Ooo! To powinno skłonić tych co biora udział sporadycznie do częstszego pojawiania się na niedzielnym ściganiu.

A co do lotnego startu - to proponuję również by w szczegółach turnieju w trakcie jego ogłoszenia każdy autor turnieju sprecyzował miejsce rozpoczęcia właściwego wyścigu, najlepiej na jakiejś linii na torze lub punkcie charaterystycznym przy jezdni. Dobrze byłoby zamieścić również zdjęcie tego miejsca tak by każdy mógł się przygotować też do procedury startu.

Komentarz

Mili Panowie
                                Tak czytam wasze posty i muszę szczerze stwierdzić, że wspólnymi siłami dochodzicie do ideału. Brawo, bardzo mi się podobają wasze pomysły (szczególnie pomysł Krazia mi się spodobał ) Nie wiem czy można wymyślić coś jeszcze bardziej dopracowanego jeśli chodzi o nasze turnieje. Rozumiem, że wprowadzamy te nowości od następnego?
                                Ciekawe co na to wszystko Angello

Komentarz

Pracuję...
                                X