Teraz podzielę się z Wami kilkoma jak na razie moimi zdjęciami, a od czasu do czasu będę wrzucał kolejne, a Wy ocenicie. Nie dziwcie się, bo przeważnie będzie to Impreza i Lancer, oraz od czasu do czasu jakiś trzeci samochód innej marki, ale ja posiadam tylko trzy samochody w garażu. <mrgreen>
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
[Zdjęcia] fox2190
Zwiń
X
-
Re: [Zdjęcia] fox2190
Brakuje tu przede wszystkim dynamiki - gdyby nie dymek za samochodami można byłoby pomyśleć, że stoją. Kombinuj z czasem naświetlania, a będzie dobrze.
P.S. Bogaty masz garaż. <mrgreen>
-
Wiem, że popełniam ten błąd, ale to takie moje zboczenie zawodowe, że zawsze stawiam samochód na pierwszym miejscu. By było widać jak najwięcej detali i jego zbyt mocno eksponuje (wina zbyt ładnej grafiki), zaś resztę często traktuje po macoszemu. <mrgreen> Tylko zapominam zawsze, że zdjęcie z toru, a zdjęcie z trybu fotograficznego, to dwie różne sprawy. Teraz kolejną partię dorzucę i zaznaczam, że tu ma być artystycznie, bez dynamiki, a jak najwięcej detali i szczegółów. Wiem, że jeszcze sporo przede mną, ale te być może będą lepsze i bardziej przypadną do gustu. Ewentualnie jak za słabe, to wyrzucić, by miejsca nie zabierało.Zaś garaż maksymalnie ekonomiczny, no może da się jeszcze bardziej ekonomicznie, ale bez przesady. <mrgreen>
Komentarz
-
Tylko staraj się nas nie zabić monotonią.
Komentarz
-
Zdjęcia są już ponumerowane, by nie było problemu. Idąc za Waszymi radami porobiłem kolejne zdjęcia, wszystkich razem chyba wypstrykałem ze 300, ale jak wiadome 3/4 odpadła. Bo zawsze się wybiera najlepsze, a Wy ocenicie czy jest poprawa, bo nie ukrywam, że strasznie rajcujące jest to robienie zdjęć. Szkoda jedynie, że tak mało jest lokacji. W GT4 było tego więcej i naprawdę różnorodność była duża. Więc tak, tym razem prezentuję nie tylko Imprezę czy Lancera, ale także mojego Genesisa, a także trochę popstrykałem zdjęć wypożyczonym wehikułom (szkoda, że nie można wszystkich jak w GT4 było). Będzie trochę poślizgów, trochę pozowania, trochę krajobrazu i ciekawej architektury by było co podziwiać. Już więcej nie zanudzam i zapraszam do oglądania, oceniania i wytykania moich błędów, bo dzięki Wam kiedyś na pewno zrobię zdjęcie, że wszyscy jednoznacznie powiedzą super i szczęka im opadnie. <mrgreen>
Komentarz
-
Witam nowego fotografa
Widzę, że kombinujesz z aparatem na wszystkie możliwe sposoby... I bardzo dobrze
Jest tu parę ciekawych kadrów ( bardzo fajny #10, niezły też 21 i 22 ). Na niektórych z kolei brakuje dynamiki ( #23 i 24 ). Pobaw się prędkością migawki ( np. 1/60, 1/125 itd. ) Ogólnie źle nie jest, fajnie, że masz swoje dwie ulubione zabawki ( ja też lubię je upalać <mrgreen> ) więc czekam na kolejne Twoje prace
Komentarz
-
PloTek_1 powiedział już raczej wszystko co chciałbym napisać. Ciężko tu wybrać najlepsze fotki, bo widać tu wiele ciekawych kombinacji <okok> jednak 12 i 32 przykuły najbardziej moją uwagę.
Dodam jeszcze, że jak skręcasz koła to rób to w taką stronę żeby pokazać nam felgi zamiast mało ciekawego bieżnika opon
Komentarz
-
Niestety, ja tu widzę przede wszystkim brak ostrości - na większości zdjęć auto jest rozmazane (np. punkt ostrości ustawiany na otoczeniu zamiast na aucie), co źle wpływa na odbiór zdjęć, które mogłyby być naprawdę dobre (20, 22, 24, 34), gdyby auto było ostre. Poza tym jak już komuś napisałem w galerii - nie przepadam za zdjęciami uciętych aut... Ale pracuj, pracuj - mam nadzieję, że faktycznie już wkrótce będę mógł napisać, że zrobiłeś rewelacyjne zdjęcie, przy którym opada szczęka.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dj BrabusNiestety, ja tu widzę przede wszystkim brak ostrości - na większości zdjęć auto jest rozmazane (np. punkt ostrości ustawiany na otoczeniu zamiast na aucie)
Komentarz
-
Ale połowa fot zrobiona jest przyzwoicie ( np. #15, 32, 33 ). Kluczem jest w tej sytuacji panoramowanie na 3. Potem prędkość migawki... dajmy na to 1/60, przesłonę na 4.0, następnie ostrość + dobry kadr i pstrykamyWedle własnego uznania ofkoz, polecam kombinację migawki i przesłony z masą pomysłow na kadry <fotka>. Good luck
Komentarz
-
Zamieszczone przez fox2190Zamieszczone przez Dj BrabusMuszę w końcu zrobić takie, by Ci kopara opadła. <mrgreen>
Komentarz
-
Porobiłem kolejne zdjęcia, oczywiście dalej słuchając Waszych cennych rad. Tym razem aż tak dużo ich nie będzie, ponieważ dużo więcej tym razem odpadło, kilka zdjęć jest z udziałem kolegi, który nawet o tym nie wie, ale co tam, raczej się nie obrazi (wykorzystało się powtórkę z gry sieciowej <mrgreen> ). No to jedziemy, bo kiedyś nadejdzie ten dzień, że wszystkim kopara opadnie... <fotka>
Komentarz
Komentarz