Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 6 - lisa z opisami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Pytania i odpowiedzi dotyczące GRAN TURISMO 6

Zamieszczone przez Gawron88
    Nie przeszedlem jeszcze gokartow 125 shifter,ale zauwazylem,ze gokart slabiej przyspiesza od konkurencji a oleju nie da sie zmienic ani karta ztuningowac.

Jednak znalazlem sposob,remont silnika za 3 tys Cr i olej wlewaja wyczynowy co daje 2KM wiecej.Jednak trzeba przejsc 3 wyscigi bez bledu i hyzo poganiac.Odlozylem je sobie na pozniej
    LOL
    Gokart to dwusuw, on nie ma oleju w silniku :-)

Komentarz

Re: Gran Turismo 6 - lista trofeów z opisami

Oczywiście, że ma, tylko że wymieszany z paliwem. W klasycznych skuterach nie robi się wymiany oleju (no chyba, że ktoś robi remont silnika), ale jak najbardziej robi się to w wyczynowych dwusuwach - gokartach. Nawet regulaminy o tym wspominają:

"31.13. Paliwo musi być mieszane z olejem przeznaczonym dla silników dwusuwowych, znajdującym się w wolnej sprzedaży i zaakceptowanym przez CIK – FIA lub GKSK PZM. Modyfikacja składu paliwa bazowego przez dodanie jakichkolwiek składników jest surowo zabroniona. To zastrzeżenie dotyczy oleju, którego dodanie do paliwa nie może spowodować modyfikacji składu frakcji paliwa. Ponadto, podobnie jak dla paliwa, olej nie może zawierać dodatków azotowych, nadtlenków i innych dodatków służących do podnoszenia mocy silników."
      http://www.pzm.pl/pliki/zg/turystyka/20 ... y_wt13.pdf
      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
      http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Szlag mnie trafia z tym 0.01 sekundy... Już trzy razy miałem 0.012 <zly>
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

@Kamil

Najłatwiej to z kolegą zrobić. Za drugim razem wpadło nam 0.08

Komentarz

Już nie trzeba - wpadło. IMO można między bajki włożyć te wszystkie filmiki i porady gdzie pproponują RedBulle, szuflady itd. Mój przepis wygląda tak:
            -AI w opcjach gry na 0
            -Arcade, tor Indianapolis (jedno okrążenie)
            -Subaru BR-Z/ Toyota GT86/ Scion FR-S (jak kto lubi, ja jechałem FR-S)
            -Poziom trudności: początkujący
            -W moim przypadku skrzynia automat, bez wspomagaczy i wychodzenia z poślizgu, jedynie ABS 1
            W moim przypadku liderami w stawce były: 1) Xsara, 2) 323 Familia. Dojeżdżacie na 2 miejsce, zaczynacie pchać lidera (pchałem Citroena, ale po chwili wyprzedziła go Mazda więc "przerzuciłem" się na nią) no i jedziecie tak aż do końcówki ostatniego łuku - wtedy wyjeżdżacie zza lidera i jedziecie obok niego. Teraz najtrudniejsza cześć bo trzeba się trzymać minimalnie przed nim (naprawdę niewiele aby to trofeum wpadło). A po co pchać lidera? Po to, aby reszta stawki została z tyłu i nie przeszkodziła w ostatnim etapie gdy ewentualnie auto obok was zwolni. Tym sposobem i tym autem trofeum wpadło za drugim przejazdem, a próbowałem już wiele opcji. A dlaczego akurat FR-S? Nie jest to za szybkie auto więc łatwiej IMO kontrolować odległość od samochodu na drugim miejscu niż w przypadku szuflad, a jest jednym z szybszych chyba w tych granicach PO więc nie ma problemu z dogonieniem lidera i ewentualnym wyprzedzeniem pod koniec w razie jakby się za bardzo zwolniło. W sumie mogłem powtórkę nagrać dla potomnych ale już przepadło. Jeszcze tylko "Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni" i Autobany. To pierwsze nie powinno być trudne, a Autobany to sama jazda więc i sama przyjemność
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Eee Kamil bez sensu ta cała misterna operacja, mnie to wpadło co prawda przypadkiem w jakimś tam jednym z pierwszych wyścigów, ale zdecydowanie najszybszy i najprostszy jest sposób podany przez Impacta

Komentarz

No nie wiem skoro w/w sposobem wpadło mi to za drugim razem. Co kto lubi
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Witam Panie oraz Panów!
                  Jest to mój pierwszy post na tym forum i chciałbym od Was kilka porad dotyczących GT6 Jestem z serią od pierwszej części na psx. Do rzeczy, mam mały problem z ostatnim wyścigiem z zadaniem w krajowej klasie b tak gdzie jeździ się Nissanem GT-R, ciągle brakuje mi około pół sekundy, macie jakieś pomysły jak ustawić tam samochód żeby wykręcić złoto? To samo pytanie tyczy się ostatniego wyścigu z zadaniem w międzynarodowej klasie b gdzie jedzie się Miurą P400. Kolejną sprawą są dwa trofea: Szybki jak błyskawica oraz ten się śmieje, kto się śmieje ostatni, gdzie zdobyliście te trofea?

Pozdrawiam

Komentarz

Szybki jak błyskawica wpadło mi w jakimś wyścigu włoskich samochodów w National A.
                    Na trasie były dwa starusieńskie Fiaty 500, więc nie było problemu.

Mój kanał

Komentarz

"Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni" można zrobić w Mistrzostwach Nowicjuszy. W pierwszym wyścigu musisz być 2gi, w drugim wyśćigu pierwszy z poprzedniego wyścigu musi być 3ci, a trzeci z poprzedniego 1wszy,a Ty znów drugi. Oni mają po 160 pkt, a Ty masz 150 i w ostatnim wygrywasz i wpada.

Komentarz

"Przejdź do ostatniej rundy mistrzostw, zajmując pozycję nie wyższą niż trzecia". Więc w tych wyścigach trzeba być trzeci. Chyba że to o generalkę chodzi a ja źle zrozumiałem, ale ja to zrobiłem tak że w wyścigach byłem trzeci. Wystarczy odpowiednio poblokować przeciwników w dwóch pierwszych wyścigach i tyle.
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=ayHa_OCBWsU

Najlepszy i najbardziej skuteczny sposób.
                          GT5 - 100%
                          GT6 - 100%
                          GTS - 100%
                          GT7 - 100%

Komentarz

No to źle zrozumiałem i rzeźbiłem tak aby być 3 w poszczególnych wyścigach. No ale udało się <mrgreen>
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Cd. 0,01s to - Mercedes Vision, początkujący, Daytona. Jak jesteście troszkę przed innym samochodem to w ostatnim metrze przed metą hebel na maksa i zazwyczaj jest mniej niż te 0,01s. U mnie wpadło za 3 próbą.

Komentarz

Rzutem na taśmę
                                Wyprzedź rywala tuż przed linią mety wyścigu samochodów jednej marki i zwycięż w nim.
                                No właśnie italią wyprzedziłem drugiego przed metą dosłownie o 0,45 i nic nie wpadło, trzeba mieć seryjną bo ja lekko stuningowałem

Komentarz

Pracuję...
                                X