Twórcy od razu chcą wypuścić pełnoprawny produkt...
Parę zdań później
Jednocześnie zapewniono, że w Gran Turismo 7 pojawią się standardowe pojazdy, które widzieliśmy już w 2004 roku w Gran Turismo 4.
Co, dalej będzie się tłumaczył słabą konsolą?
Yamauchi wytłumaczył tę decyzję chęcią dogodzenia fanom, ale zapewnił także, że studio skupia się przede wszystkim na rozwinięciu segmentu samochodów premium.
Przykro mi, ale Gran Turismo stanie się niszą. Na PS4 wyjdą świetne samochodówki i na pewno nie będą się opierać na 10letnich teksturach.
@Edit - tak, wiem że tamten post w linku ma kilka miesięcy
Dlatego GT4 chyba było najlepszą częścią jak dla mnie. Były to czasy, kiedy sieć w konsoli nie była codziennością, więc gra była wypchana po brzegi. Do tego każdy samochód był tak samo zrobiony, pamiętam te czasy jak śmigałem swoją subarynką. Zobaczymy jak skończy GT6, bo na razie widzę, że GT5 oferowało dużo więcej rozrywki w porównaniu do 6, chociaż 6 rządzi fizyką jazdy. Lecz zaniedbania ze strony PD trochę odstraszają.
Ciekawe czym się taki mariaż skończy. Ledwie sezonówki pod szyldem FIA, czy coś konkretnego - całe serie zgodnie z zasadami, auta, albo ligi online - coś na kształt Iracing?
No i oczywiście nie w GT6, na bank ficzery będą fiuczer w GT7.
Aktualnie trwa proces certyfikacji torów. Bodajże cztery dostały oficjalny certyfikat FIA - nie podali jakie, ale pewnie podadzą jak już wszystkie zatwierdzą.
Podobno dwa kolejne Vision (m.in. Alfa Romeo, mniam ) i tą nową trasę 26 km.
Jeśli będzie coś takiego jak na tym filmiku to ja już jestem mokry i gotowy.
Komentarz