Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 6 Chat

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Gran Turismo 6 Chat

W sumie głupotą PD też jest to, że z widoku znad maski nie dodali lusterka wstecznego. W widoku z kokpitu aż się tnie, ale lusterka boczne i wsteczne działają. W widoku znad maski mogli też dodać prowizoryczne, ale notorycznie o tym zapominają, albo nie chcą dodawać...
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Najczęściej używam kamery ze zderzaka bo podobnie jak Revetion jedzie mi się najwygodniej i mam najlepsze czasy. Zdarza się też tak, że takie ustawienie kamery po chwili męczy oczy np. wóz LMP z bardzo twardym zawieszeniem i tor Le Mans albo Nurburgring kiedy auto podskakuje i trzęsie całą kamerą. Wtedy przełączam na tą z dachy/maski.

Komentarz

Zamieszczone przez Kapitan Snuja
        Ale kto bogatemu zabroni grac na kamerze jaka lubi?
        Właśnie tego widoku znad maski i znad samochodu powinno dać się zabronić. Już widziałem takie rozwiązania w innych grach samochodowych, że w trybie on-line można samemu zaznaczyć jakie widoki są dozwolone. Ja używam tego widoku który niektórzy nazywają widokiem ze zderzaka ponieważ tylko wtedy naprawdę czuję samochód, jego szerokość, uślizgi, poślizgi i zmiany położenia śr. ciężkości. Tak naprawdę to jest on widokiem z oczu a nie ze zderzaka i wcale nie jest umiejscowiony na czubku samochodu, tylko w odpowiedniej odległości za nim (zależy od długości maski)
        Prosty test na koniec - przejedźcie się na tym widoku Samba Busem (brak maski) i Tank Carem (4 m maski) - od razu zauważycie różnicę.
        Odkad gram w GT tak wlasnie interpretowalem ten widok- z oczu.Dzieki Ci bardzo za to ze nawrociles moj tok myslenia bo dalem sie juz przekonac ze to zderzak
        Co prawda nadal czuje ta roznice przy lapaniu apexow miedzy kokpit cam a ta z oczu(roznica odleglosci miedzy kamerami jest,ale i zoom inny wiec trudno oszacowac),ale nigdzie nie jest napisane z jakich oczu to jest kamera.Jeden jest krotkowidz,inny dalekowidz a jeszcze inny neutralny.

Ja wolal bym aby ten widok z oczu(zwany zderzakiem) mial dluzsza perspektywe.Bo patrzac w naturalny sposob troche za pozno skrecam.W kamerze z kokpitu ten dystans jest odpowiedni.

W sumie dobry pomysl ustalac ktora kamera jest dozwolona w opcjach.Bo mialo by sie spokojna glowe,ze ktos nie jedzie z dziwacznej kamery co widac cale auto .Ale z drugiej strony znam 2-och takich wymiataczy grajacych wlasnie na takiej,ze jak sie dowiedzialem na jakiej kamerze graja to nie moglem uwierzyc.Jednak musialem w to uwierzyc bo obaj brali udzial w finalach GT Academy(krajowych).

Komentarz

Panowie a jak zapatrujecie się na to, że w większości wyścigów najmocniejsze auta startują zawsze na czele stawki? A i czy nie brakuje wam możliwości zdobycia wyższej pozycji startowej w eliminacjach jak w GT4? <ugeek>

Komentarz

Czy to przypadkiem nie było w GT1?Nawiasem mówiąc w GT1 startowali chyba ze startu lotnego,a my ze zwykłego

Komentarz

W GT6 też jest start lotny...

Komentarz

Dokładnie.

Poza tym kwalifikacje przydałyby się, choć z drugiej strony w 99% przypadków startowalibyśmy wówczas z pierwszego miejsca, a to już byłoby totalnie nudne (już jest teraz, gdy startujemy z ostatniego miejsca, a po 4 okrążeniach dojeżdżamy z ponad 30 sekundową przewagą - jak w ostatnim wyścigu International A).
                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
                http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                  Czy to przypadkiem nie było w GT1?Nawiasem mówiąc w GT1 startowali chyba ze startu lotnego,a my ze zwykłego
                  Tak, kwalifikacje były w GT1 (i za pierwsze miejsce dostawało się kasę). Start lotny - nie.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Blokada kamery istnieje w większości simow na PC (jeśli nie we wszystkich). Na niektórych portalach jedyny dozwolony widok to ten z kokpitu. Ja to akurat popieram Wydaje mi się jednak, ze w GT jest to niepotrzebne bo target jest jednak troszkę inny.

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil
                      Tak, kwalifikacje były w GT1 (i za pierwsze miejsce dostawało się kasę). Start lotny - nie.
                      Chodziło mi że przeciwnicy w tych kwali jeżdżą tak szybko jakby startowali ze startu lotnego(a my ze zwykłego),w kwali dostaję po 6-8 sekund,a i tak potrafię ich objechać

Komentarz

Chodziło mi że przeciwnicy w tych kwali jeżdżą tak szybko jakby startowali ze startu lotnego(a my ze zwykłego)
                        Aaa, w tym sensie. No faktycznie, pamiętam że jak miałem auto przygotowane do wyścigu na styk to kwalifikacji nie mogłem wygrać.
                        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Polecam wszystkim najnowszy styczniowy numer PSX Extreme. Naturalnie znajduje się w nim obszerna recenzja najnowszej odsłony serii Gran Turismo (4 strony), ciekawe porównanie GT6 z FM5 (2 str.) i w cyklu "Przez pryzmat serii" znakomita retrospekcja wszystkich części GT jakie wyszły do tej pory (4 str.). W sumie 10 stron na temat naszej ulubionej gry w ujęciu HIVa i spółki. Coś na pewno dla wszystkich fanów Gran Turismo

Komentarz

Dobry widze ze czat to o cos zapytam Gra ktos moze w GT6 na DFGT ?? Jestem w trakcie licytacji kiery i w sumie nie wiem ile ona jest warta jak chodzi o GT6

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Zamieszczone przez machbed
                              Panowie a jak zapatrujecie się na to, że w większości wyścigów najmocniejsze auta startują zawsze na czele stawki? A i czy nie brakuje wam możliwości zdobycia wyższej pozycji startowej w eliminacjach jak w GT4? <ugeek>
                              To jest najgorsze. W GT5 to było fair, bo startowaliśmy równo ze środka stawki, a w GT6 ruszamy z samego końca. I najlepsze auta na czele niesamowicie denerwują - nim przebiję się przez wszystkie samochody, lider potrafi mi nieźle uciec i czasem dogonienie skurczybyka graniczy z cudem.

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                                Polecam wszystkim najnowszy styczniowy numer PSX Extreme. Naturalnie znajduje się w nim obszerna recenzja najnowszej odsłony serii Gran Turismo (4 strony), ciekawe porównanie GT6 z FM5 (2 str.) i w cyklu "Przez pryzmat serii" znakomita retrospekcja wszystkich części GT jakie wyszły do tej pory (4 str.). W sumie 10 stron na temat naszej ulubionej gry w ujęciu HIVa i spółki. Coś na pewno dla wszystkich fanów Gran Turismo
                                Kupiłem z ciekawości ten numer. Sama recenzja w sumie taka sobie, dużo pierdół itp. HIV chyba się już skończył po Kill'em All. Poza tym dobór obrazków do recenzji "na odpieprz": gokart, Honda FIt, MX5, Vision GT z tym kosmicznym spojlerem, nic nie mówiący widok z kokpitu na trasie Chamonix (jakby nie mogli zapodać jakiegoś fajnego screena z Matterhornu). Za to recenzji FM5 na poprzednich stronach towarzyszą Ferrari, Pagani, Mclaren, różne beemy, F1, R8 itp. Co to kurna za manipulacja i brak rzetelności????

Poza tym cytując HIVa "Wyścigi gokartów to wyśmienita zabawa dla całej rodziny. Mamusia się przejedzie?"

Paru graczy na tym forum chyba siÄ™ z tÄ… opiniÄ… nie zgodzi

Komentarz

PracujÄ™...
                                X