Squad nie thoornuj nam,oczywiÅ›cie GT6 na starcie ma wiele wad,ale mogÄ™ sÃÄ™ zaÅ‚ożyć że znowu bd najlepiej sprzedajÄ…cym sÃÄ™ exclusivem na PS3(Piersza piÄ…tka to same części GT z co zaskakujÄ…ce GT3 na czele)
DLC to nie takie znowu zło,mi nie przeszkadzają jak kupię kilkanaście miesięcy po premierze jakąś pełną wersję z łatkami i wszystkimi kodami DLC,wg mnie warto za taką wersję dopłacić te 10-20 zł
DLC to nie zło? Za czasów AoE dodatek = prawie całkiem nowej gra a nie 3 samochody albo 1 tor. Kiedyś wypuszczało się grę zrobioną na 100% i ewentualnie powstawał dodatki który oferował drugie tyle kampanii+jednostek itd. Teraz wypuszczają 50% gry a resztę sprzedają w 20DLC i wołają po 10 euro za tor albo paczkę kilku wózków. Pomijając sam fakt, że obecnie gra w dniu premiery = alpha. Kto normalny wyda na grę 200PLN z 1000 aut i 30 torami, a potem za 500pln dokupi 50 aut i 10 torów w DLC?
Jak ta dalej pójdzie, to w dniu premiery kupicie opakowanie, a reszta będzie w piedyliardzie DLC.
Od czasów GT5 nie zrobię więcej tego błędu, wolę kupić 2 lata po premierze i mieć wszystkie DLC w cenie niższej niż premierówka.
Zgadzam się, sam tak zakupiłem Dead Island. Edycja GOTY kosztowała może 10zł więcej od zwykłej, a miała DLC. To też zależy, za same np bronie nawet tej dychy bym nie dopłacił, ale tu dali dodatkową kampanię zapewniającą te 3-4h gry. Przecież te paczki kilku aut czy mapek w grach FPS za 30zł to jest żenada.
Cóż poradzić takie czasy - albo kupujesz na premierę golasa bo chcesz się cieszyć grą od razu i być na topie wśród znajomych, albo czekasz rok-dwa i masz wersję z wszystkimi DLC w cenie. Biadoleniem nic na to nie poradzimy
Naturalnie w dniu premiery wybiore siÄ™ do Game Store'u i kupiÄ™.
Co do DLC to raczej kupiÄ™ jakiÅ› pakiecik po 6 miesiÄ…cach.
Troszeczkę zaczyna mnie irytować że co raz częsciej w dniu premiery dostajemy grywalną wersję BETA, potem czekanie na patche, mordowanie się z bugami (szczególnie w trybach online) i wiele podobnych. Ale cóż, jakby nie było GT zawsze będzie moją ulubioną ścigałką
Jak większość gier w dzisiejszych czasach. Wystarczy spojrzeć na np: TES Online bądź nową produkcję Nosgoth (następca świetnej serii Legacy Of Kain). Kiedyś gry i podejście do nich wyglądało zupełnie inaczej, teraz zazwyczaj producenci nie dość że walą nam "masówki" to jeszcze do tego niedorobione.
Ale cóż, pozostaje albo otworzyć ogromne studio na miarę Polyphony Digital bądź cieszyć się tym co mamy
Komentarz