Moja garść spostrzeżeń z powyższych filmików:
- pojawił się dodatkowy wskaźnik informujący o obecności samochodu przeciwnika bezpośrednio z boku (migająca i zmieniająca kolory strzałka po bokach ekranu)
- na HUDzie doszedł wskaźnik godziny która panuje na torze
- obok wskaźnika zużycia opon wyświetlane są jakieś cyferki 10 (nie wiem co to znaczy)
- wygląda na to że zmienił się odgłos pisku opon i odgłos przejazdu po tarce
Moja garść spostrzeżeń z powyższych filmików:
- pojawił się dodatkowy wskaźnik informujący o obecności samochodu przeciwnika bezpośrednio z boku (migająca i zmieniająca kolory strzałka po bokach ekranu)
- na HUDzie doszedł wskaźnik godziny która panuje na torze
- obok wskaźnika zużycia opon wyświetlane są jakieś cyferki 10 (nie wiem co to znaczy)
- wygląda na to że zmienił się odgłos pisku opon i odgłos przejazdu po tarce
Niezłe oko, rzeczywiście dodali strzałki informujące o przeciwniku obok nas. Moim zdaniem bardzo dobrze, teraz gdy mamy bardziej agresywne AI i ulepszony (jak zapewniają) pokój online i brak lusterka na niektórych widokach (nadal) ten dodatek może cieszyć i oby gracze nauczyli się go dobrze odczytywać, bo Online GT5 poza prywatnymi imprezami to był crash festival.
Co do opon:
Jak każdy pewnie wie są tam cztery prostokąty i każdy odpowiada za jedno koło. Jeżeli jest on szary, to koła mają maksymalną przyczepność, jeżeli zmienia się na żółty i dalej czerwony to przyczepność opon maleje. Paski w tych prostokątach oznaczają zużycie opon i ich temperaturę a numerki ich żywotność. 10 to są nowe opony. Podejrzewam, że ma to związek z tym, że trzeba będzie co jakiś czas zmieniać opony w swoim samochodzie i nie tylko podczas wyścigów wytrzymałościowych, tylko też po kilku mniejszych wyścigach. Tak przynajmniej mawiają na GTplanet. Są też spekulacje, że wskaźniki oznaczają ciśnienie w oponach. Nie zostało nic z tego potwierdzone jeszcze, pewnie dopiero na premierę się dowiemy.
Gt6 rewolucji chyba nie zrobi, mam nadzieje ze po protu wkoncu bedzie to kompletna, porzadna kontynuacja i wrrsja gry. Dziwne ze niema takiego hajpu jak przed GT5, wtedy info, promocja i oczekiwania wylewaly sie ze wszad. Premierowa cena jest nieco zaporowa, moglbym wydac ta kase ale pozniej zeby w sciane, pozostaje poczekac. To nawet dobrze, bo obejrzy sie gameplaye, poczyta recenzje, wasze wrazenia i zobaczymy nad czym pd pracowalo. Swedzi mnie tylko ten nowy NSX, moze po wydaniu 6 czesc aut puszcza jaka dlc do 5
Dobry tlok do gt jest fajny, tylko trzeba dobrac utwory. Polecam posmigac na drumstepie
Komentarz