Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Mam nadzieję, że jako iż gra wyjdzie na PS3 a już więcej z niej nie wycisną, to poświecili czas na tworzenie kokpitów do wszystkich/większości aut. Choć ta zapowiedź nowego silnika grafiki/fizyki jest ciekawa. Jednak zwracam uwagę na to, że pomimo iż silnik renderujący może być nowe, to prawdopodobnie modele aut premium i torów zostaną skopiowane z GT5, ewentualnie lekko dopieszczone.

Mam wrażenie, że szykuje się kolejny majstersztyk optymalizacyjny. Prawdopodobnie będzie to gra z najwyższym współczynnikiem jakość obrazu w stosunku do mocy sprzętu. Strach pomyśleć co będzie na PS4 za 3-5 lat jak już ją opanują firmy tworzące exclusiwy na PSka

Komentarz

Nowy silnik fizyczny, nie czytałem nic o graficznym a to różnica. Silniki pewnie te same bo nawet po gameplayu nie widac wielkiego skoku. zapewne tekstury podklepane, troche optymalizacji i inny interfejs.

Komentarz

Dread - jest podane:
        http://www.gran-turismo.com/pl/news/00_1910783.html
        • Nowy silnik renderujący, który w pełni wykorzystuje moc PS3.

Komentarz

Masz racje, już sam doczytałem

Btw.GT6 na PS4 nie wykluczone:
          http://www.ps3site.pl/gran-turismo-6-ma ... n-4/152686

Komentarz

Raczej pewne - bardziej rozbudowana wypowiedź Kaza:
            "W istocie myślimy o wersji na PlayStation 4, ale postanowiliśmy, że na tegoroczny okres świąteczny najlepiej będzie dla graczy, jeśli wydamy grę tylko na PS3. (...) Pomyślałem, że najlepszy scenariusz będzie taki, że gra pojawi się na rynku, dostanie nowe funkcje, świeże DLC i inne aktualizacje. Kiedy gracze pobawią się już przy całym systemie, to pojawienie się wersji na PS4 byłoby naturalną częścią całego procesu. Sądzę, że to byłby najlepszy możliwy scenariusz."
            Kaziu wspomniał też, że możliwe byłoby w takiej sytuacji przekazanie zachowanych stanów gry z wersji PS3 do PS4.

Potwierdza się też to, o czym wspominałem wczoraj w wątku "GT Academy 2013":
            "Sony poinformowało o tym, iż grę będziemy mogli sprawdzić już w lipcu, kiedy to udostępniona zostanie wersja demonstracyjna Gran Turismo 6"

No nie powiem wieści coraz lepsze, co przyniosą kolejne?

Komentarz

Czyli wygląda na to, że wersja na PS3 to beta. Będzie DLC, nowe rozwiania, a potem wszystkie DLC wrzucą do GT6 na PS4 i ludzie co kupili grę na PS3 będą zrobieni na szaro.

Komentarz

Co do gameplaya, to zwróćcie uwagę jak ładnie zachowuje się zawieszenie, szczególnie na dohamowaniach.
                Nowy silnik graficzny też jest wprowadzony, na tej prezentacji: http://www.youtube.com/watch?&v=dxnAffMHu-Y
                Wspominają o nowej adaptującej się do sytuacji tesselacji. Przecież tesselacja to technologia obecnego dx11 i konsol nowej generacji. Nie wiem co PD zrobiło z PS3, ale to chyba na prawdę będzie wyciskanie soków z tej konsoli. Fajnie na tym filmiku jest też pokazana praca zawieszenia, polecam obejrzeć.
                I may be slow but I'm still ahead of you.
                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez cichy45
                  Było
                  Wybaczcie przegapiłem jedną stronę

Zamieszczone przez Sasek
                  Co do gameplaya, to zwróćcie uwagę jak ładnie zachowuje się zawieszenie, szczególnie na dohamowaniach.
                  Nowy silnik graficzny też jest wprowadzony, na tej prezentacji: http://www.youtube.com/watch?&v=dxnAffMHu-Y
                  Wspominają o nowej adaptującej się do sytuacji tesselacji. Przecież tesselacja to technologia obecnego dx11 i konsol nowej generacji. Nie wiem co PD zrobiło z PS3, ale to chyba na prawdę będzie wyciskanie soków z tej konsoli. Fajnie na tym filmiku jest też pokazana praca zawieszenia, polecam obejrzeć.
                  No zawieszenie bardzo ładnie pracuje. Ja jak nie pomacam dema jednak wolę się powstrzymać od opinii.

Komentarz

Też nie mogę się doczekać

Komentarz

No to z niecierpliwością czekamy na demo.Trochę dziwi brak dużego zainteresowania,gdy GT6 wyjdzie warto na delikatną reklamę,by wykorzystać napływ świeżej krwi

Komentarz

Ten filmik to filmowany "z ręki" telewizor. Jak czytam opinie "fachowców", jak to grafika się nie zmieniła, odgłosy silnika kiepskie, model jazdy podobny i w ogóle to nie GT6 tylko 5,5 to mi się słabo robi. Po prostu jest jeszcze za mało materiału, żeby cokolwiek powiedzieć.

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                          No to z niecierpliwością czekamy na demo.Trochę dziwi brak dużego zainteresowania,gdy GT6 wyjdzie warto na delikatną reklamę,by wykorzystać napływ świeżej krwi
                          Mogę się założyć, że po GT Academy i po sezonie ogórkowym będą nas zasypywać filmikami tak, jak to było przed GT5. :wink:

Komentarz

Ale to w końcu GT6 będzie tylko na PS4, czy na PS3 też? Poza tym gra ciekawie się prezentuje, szczególnie kilna nowych samochodów jakie widziałem w filmiku.
                            Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

GT6 wyjdzie na PS3 na pewno, a później "Kiedy gracze pobawią się już przy całym systemie, to pojawienie się wersji na PS4 byłoby naturalną częścią całego procesu. Sądzę, że to byłby najlepszy możliwy scenariusz."

Komentarz

Napływają kolejne informacje dotyczące Gran Turismo 6.

Kaz udzielił, krótkiego wywiadu i mówił na temat samochodów Premium/Standard, DLC, Playstation 4 i innych rzeczach zawartych w grze.
                                Więcej informacji tutaj: http://www.gtplanet.net/kazunori-yamauc ... mium-cars/

W skrócie co Kaz powiedział:
                                - nowy silnik odpowiadający za oświetlenie pojazdu,
                                - możliwe, że będzie można wymienić silnik w samochodzie,
                                - nie wszystkie samochody standard zostały zmienione w premium, ale wszystkie samochody standard zostały poprawione, aby wyglądały lepiej,
                                - nie wszystkie samochody będą miały wnętrza, pewnie tylko premium,
                                - poprawienie systemów wspomagania jazdy podczas gry,
                                - pierw gra będzie wydana dla posiadaczy PS3, ponieważ ma szeroką grupę odbiorców i co miesiąc będziemy otrzymywać DLC,
                                - GT6 może się ukazać na PS4 ale później, na razie cieszmy się z wersji PS3 (Kaz jak zwykle wymijająco powiedział)
                                - GT5 powstawało tak długo ze względu na trudności pracy w nowym systemie, dlatego też GT6 powstało szybciej bo znali ten system lepiej,
                                - Kaz zapytany, co było najtrudniejsze do zrobienia: nowa dynamika opon, zawieszenie, czy nowa aerodynamika? Powiedział, że wszystkie trzy opcje, ale najbardziej chyba charakterystyka amortyzatorów.

:wink:

Ja osobiście czekam, aż Kaz powie coś na temat AI, trybu B-Spec, kolizjach między samochodami, dźwiękach silników i trochę więcej o generatorze torów.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X