Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trwają prace nad Gran Turismo 6!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Trwają prace nad Gran Turismo 6!

Taa, jutro będzie wielki dzień. Jestem ciekaw co pokażą, w jakiej formie to zrobią i jakie usprawnienia zobaczymy względem obecnej części.

Ja oprócz samych samochodów i torów, liczę przede wszystkim na mocno usprawnione multi, edytor torów (nie generator), więcej modyfikacji wyścigowych i dużo dużo więcej imprez wyścigowych. Może to dobry moment na listę życzeń? Myślę, że dział GT6 można otwierać powoli. :mrgreen:

Chociaż coś na wzór GT5 Chat.
    I may be slow but I'm still ahead of you.
    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-15 ... -1500-gmt/
      To już dziś, całość zacznie się o 15:00 wg czasu GMT, czyli u nas o 17:00.
      Jeśli zapowiedź GT6 stanie się oficjalnym faktem na pewno stworzymy taki wątek Sasiu

EDIT 15:20
      Otóż pojawiają się już w sieci pierwsze ćwierkania w temacie. Podsumowując w skrócie wygląda na to że:
      - premiera GT6 nastąpi pod koniec bieżącego roku, natomiast platformą docelową ma być PS3
      - gra ma posiadać bardziej realistyczny model prowadzenia samochodów
      - przebudowie ulegnie interfejs użytkownika
      - pojawi się integracja z serwisami społecznościowymi, tabletami oraz smartfonami
      - 1200 samochodów
      - 33 tory, w tym 7 nowych (m.in. Silverstone)

Na koniec jeszcze fragment wypowiedzi Kaza (tłumaczenie):
      "Wspaniale mieć świadomość, że już 15 lat minęło odkąd wydaliśmy pierwsze Gran Turismo. Dużo się zmieniło od tamtej pory, a Gran Turismo 6 to kolejny krok w realizacji mojego marzenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego, że będziemy w stanie wydać GT6 na PlayStation 3 ponieważ mamy bardzo lojalną społeczność na tej platformie."

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=ZM-8_N8gcaw

trailer. Countach w wersji premium, Dino aaaahhh

Komentarz

Jak zawsze świetnie potrafią karmić ludzi filmikami i screenami z grafiką ultra hyper hd, a w rzeczywistości wyjdzie kibel.

Komentarz

Jak dla mnie potwierdzenie informacji o tym, że GT6 będzie na PS3 to dla mnie wiadomość dnia Bardzo się cieszę, choć nie spodziewam się rewolucji Raczej spojrzenie na GT5 po raz drugi, ale fajnie by było, żeby poprawili wszystko to co powinno się poprawić.. fajnie jakby te 1200 aut okazało się autami Premium..
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

niech dadzą 500 aut ale na równym poziomie, na 1200 to ja bym nie liczył. Zresztą ze 400 aut różni się tyrko lotką czy innym śmierdem pierdem w nazwie

Komentarz

Sqad nie thooornuj

Wychodzi, że będzie nie 7 a aż 19 nowych torów ... ups przepraszam 19 nowych wersji torów czyli może to być 7 z czego każdy w kilku wersjach (zwykła, odwrócona + jakieś warianty typu krótki, długi, południowy etc.) Martwić może stwierdzenie "tory będą regularnie udostępniane online", co może sugerować płatne pakiety DLC wypuszczane co jakiś czas (chyba już nie uciekniemy od tej nowej rzeczywistości grania... )
                Druga część zapowiedzi to lipcowe GT Academy, które będzie rozgrywać się... tak, tak na GT6
                Ciekaw też jestem jak efekty współpracy z Yokohama i KW Automotive przeniosą się na pracę nowego silnika fizycznego i odwzorowanie ruchu opon i pracy zawieszenia (nowy silnik gry - to brzmi zdecydowanie intrygująco).

Poniżej lista nowych samochodów dostępnych w grywalnym demie GT6:
                - Alfa Romeo TZ3 Stradale ’11
                - Alpine A110 1600S ’68
                - Audi Sport quattro S1 Rally Car ’86
                - Ferrari Dino 246 GT ’71
                - KTM X-BOW R ’12
                - Light Car Company Rocket ’07
                - Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ’11
                - Nissan GT-R Nismo GT3 N24 Schulze Motorsport
                - Tesla Motors Model S Signature Performance ’12

Jako członka NR bardzo zainteresowała mnie też wzmianka pt. nowe narzędzia do organizowania społeczności/klubów/wyścigów oraz tworzenie i zarządzanie własnymi wydarzeniami w sieci. Co też się może pod tym kryć?

Informacji jest wiele więcej (m.in. zdjęcia nowych aut), resztę znajdziecie pod: http://www.gran-turismo.com/pl/news/00_1910783.html

No i oczywiście czekamy na E3 i Gamescon, gdzie zostaną ujawnione kolejne informacje na temat Gran Turismo 6

Komentarz

To będzie takie GT4 dla PS3. Mam nadzieje że postarali się z okazjii 15lecia. Odgłosy silnika mogliby poprawić i te nieszczęsne standardy przez które duża część graczy miała ból dupy. Generalnie 1200 wozów również z wcześniejszych części, 19 nowych tras i nowy silnik fizyczny. Miło gdyby poprawiona była mechanika kolizjii i szybsza instalacja gry.

Komentarz

Szybsza instalacja to piluś, ale te odgłosy silnika sa żenujące

Komentarz

Ja jestem usatysfakcjonowany tymi informacjami. Fajnie, że nie robią tylko nowych samochodów, ale też przywracają do premium historię motoryzacji, dla mnie to się bardzo chwali. Te Audi Quattro i Countach to istna bajka dla mnie. Mam nadzieję, że pojawi się więcej rajdów, a ten poprawiony generator tras będzie na naprawdę wysokim poziomie. Fajnie zapowiada się także nowy, usprawniony pokój online. Mam nadzieję, że będzie można tworzyć niezłe imprezy wyścigowe. Więcej wszystkiego, mam nadzieję, że także w singlu. Szkoda tylko, że nie ma żadnych informacji o AI i o trybie B-Spec, który osobiście lubiłem i chciałbym aby wrócił w lepszej odsłonie do GT6. :mrgreen:

Można tworzyć dział GT6!

Komentarz

Trzeba jak najszybciej stworzyć nowy dział,dzięki GT6 mogą znowu tłumy zawitać na tą stronke
                        Ciekawe kiedy wypuszcza Demo/Proluge?

Komentarz

Mam nadzieję, że nie będzie Prologue, niepotrzebne zdzieranie kasy, ale premiery nie mogę się doczekać Ogólnie myślę, że wystarczy poprawić to, w czym GT5 kulało - niepotrzebna jest koniecznie lepsza grafika (bo chyba mało kto narzekał), model prowadzenia też zawsze był na satysfakcjonującym poziomie, lepiej poprawić to, co w GT5 od początku było poprawione. Standardy niech będą premiumami (jeśli ma być nowy silnik graficzny to te standardy będą okrutnie straszyć), poprawić trochę irytujących szczegółów jak wspomniane dźwięki silnika, no i DLC niech będzie prawdziwym DLC - nie jeden samochód i pół toru na miesiąc
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                            Trzeba jak najszybciej stworzyć nowy dział,dzięki GT6 mogą znowu tłumy zawitać na tą stronke
                            Ciekawe kiedy wypuszcza Demo/Proluge?
                            Myślę, że demem można nazwać to co ukaże się w ramach GT Academy w lipcu.

Cytuję ze stronki:
                            Podczas jubileuszowej imprezy ogłoszono, że GT Academy powróci w 2013 roku i będzie najbardziej spektakularną z dotychczasowych edycji. Kwalifikacje zostaną rozegrane w lipcu na specjalnej demonstracyjnej wersji GT6, udostępnionej dla uczestników GT Academy.
                            Także łapki na kierownicy położymy już w lipcu

Komentarz

z jednej strony fajnie bo dostaniemy 1200 samochodów, szkoda że skopiowanych z GT5 czyli większa część standardów w których mamy same mazdy, hondy, toyoty. Gra stworzona tylko z myślą o skośnookich. Choć jak to Polacy zwykli mówić " poczekamy zobaczymy"

Komentarz

gameplay GT6
                                [youtube:95wxj5xu]https://www.youtube.com/watch?v=2WZxx4XTzFI&feature=youtube_gdata_player[/youtube:95wxj5xu]

Komentarz

Pracuję...
                                X