Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trwają prace nad Gran Turismo 6!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Trwają prace nad Gran Turismo 6!

Zamieszczone przez cichy45
    Nie, to byłaby najgłupsza decyzja.
    Niby czemu?
    A-Spec- 40 lvl
    B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Ano niby temu, żeby odpalić GT6 na PCcie to musiałbyś mieć config z kosmosu, a gier nie robi się dla kilku % ludzi tylko dla wszystkich, aby mieć jak największą sprzedaż i zyski. A poza tym cała legenda GT uległa by zagładzie, zaraz dorwały by się dzieci NFSda i zrobiły jakieś mody z wiejskimi maluchami i innego tego typu. Dzięki temu że GT to exclusiw na PS to trzyma chociaż jakiś poziom.

Komentarz

Tak dramatycznej wersji to nie zakładałem. Co nie zmienia faktu, że koszt GT to zawsze grubo ponad 1tys.
        A-Spec- 40 lvl
        B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Ja nie miałbym nic przeciwko GT6 na PC. Nie musiałbym specjalnie kupować konsoli dla jednej gry. A skoro BF3 chodzi mi na wysokich w 60 klatkach to myślę, że i GT6 by poszło.

Ano niby temu, żeby odpalić GT6 na PCcie to musiałbyś mieć config z kosmosu, a gier nie robi się dla kilku % ludzi tylko dla wszystkich, aby mieć jak największą sprzedaż i zyski. A poza tym cała legenda GT uległa by zagładzie, zaraz dorwały by się dzieci NFSda i zrobiły jakieś mody z wiejskimi maluchami i innego tego typu. Dzięki temu że GT to exclusiw na PS to trzyma chociaż jakiś poziom.
          Ale biadolisz. BF3 też niby miał kosmiczne wymagania a codziennie ponad 600 tyś ludzi gra na PC.
          Poza tym Modyfikacje to najpiękniejsza rzecz jaką stworzono. Grywam też w Skyrima i to co ludzie robią z tą grą naprawdę przekracza moje wyobrażenia. Niektóre mody są lepsze od oryginalnych rzeczy w grze.
          I may be slow but I'm still ahead of you.
          Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

GT nigdy nie wyjdzie na PC, bo wydawcą jest SONY! Więc ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
              GT nigdy nie wyjdzie na PC, bo wydawcą jest SONY! Więc ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu.
              Polyphony nie może zmienić wydawcy? Czy to jest tak, że SCE ma wieczyste prawa do serii?

Komentarz

Oj Bochenek, Bochenek... -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Polyphony_Digital

Komentarz

no tak, ale mogą się chyba kiedyś rozstać? Kaz i spółka są niewolnikami for life?

Ale w takim wypadku GT i tak chyba pozostałoby w sce...

Komentarz

Jak na samo PS3 gra była robiona kilka latek to jeszcze zrobienie portu który nie wymagał by do odpalenia stacji roboczej trwało by dobry kawał czasu, więc to co by zakładano na początku produkcji, po premierze dawno byłoby przeżytkiem.

Komentarz

Wybaczcie, ale na PC, GT miała by za dużą konkurencję i wątpię żeby udało by się takiemu tytułowi wybić ponad multum symulatorów, dostępnych obecnie na komputery osobiste. Seria Gran Turismo skutecznie napędza popyt na konsole Sony - wiele osób kupiło Play Station 3 tylko i wyłącznie dla GT5 (w tym ja). I na serio biorę pod uwagę zakup kolejnej konsoli, jeśli tylko GT6 będzie 'launch title'

Komentarz

SNJ ja kupiłem PS2 dla GT4Prolog i PS3 dla GT5 ale czytałem że obecna PS3 zaczyna przegrywać z PCetami klasy GT chodzi o pamięć graficzna której zaczyna brakować, jak również pisanie na PS3 gier stwarza wiekszy problem. Pozatym myslę ze PCetów klasy GT jest równomiernie co konsol. Podejżewam że na obecnej PS3 nic nowego Kazek wyczarować nie może...
                        A-Spec-40
                        B-Spec-40

Komentarz

Pamięci to już brakło ładny kawał czasu temu. Tylko zważ na to że na PCta nie uświadczysz samochodówki z grafiką jak na PS3 która jest teraz kilka razy słabsza od przeciętnego kompa. Optymalizacja, optymalizacja pod sztywny, niezmienny sprzęt, którym pewne operacje można wykonywać "sprzętowo", bo wiadomo do czego będzie konsolka używana i można to wprowadzić w architekturę, natomiast na PCtach wszystko leci z softu co zmniejsza znacząco wydajność.
                          Po prostu w tej chwili zrobienie GT na PCta nie jest opłacalne w żadnym wypadku, a pamiętajcie że firmy pokroju SONY to nie fundacje charytatywne które wyłożą grube miliony na zrobienie GT na PC tylko dlatego że kilku biednych ludzi wyłożyło całą kasę na kompa i zabrakło im na konsolkę

Komentarz

Po prostu w tej chwili zrobienie GT na PCta nie jest opłacalne w żadnym wypadku, a pamiętajcie że firmy pokroju SONY to nie fundacje charytatywne które wyłożą grube miliony na zrobienie GT na PC tylko dlatego że kilku biednych ludzi wyłożyło całą kasę na kompa i zabrakło im na konsolkę
                            Tu niestety masz rację.
                            A-Spec- 40 lvl
                            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Oj uwierzcie mi ale, gdyby GT6 wyszło na PC to BOOM wokół tego tytułu byłby wielki. Nawet nie trzeba by było robić wielkiej kampanii reklamowej wokół tego tytułu. Wszyscy nawet PCtowi gracze słyszeli o tej produkcji i wiedzą jaka jest dobra. Sam fakt, że gra ukazałaby się PC przyciągnęła by naprawdę wielu zwolenników tej platformy. Samo hasło GT6 na PC na głównej stronie PD wywołało by taką burzę, że na pewno gra sprzedałaby się w ponad milionie kopii na tą platformę. Pal licho, że na PC jest wiele tytułów wyścigowych i symulatorów. Mogę się założyć, że popularność GT na PC byłaby wielka i na pewno by było z kim w nią pograć.

Co nie zmienia mojego zdania, że jak wyjdzie tylko na PS4 to i tak kupię konsolę. Ważne, aby poprawili to nieszczęsne multi...
                              I may be slow but I'm still ahead of you.
                              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

W sumie masz rację osobiście czekam na dzień kiedy gry z X będzie można odpalać na kompie.
                                A-Spec- 40 lvl
                                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Pracuję...
                                X