Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: TrwajÄ… prace nad Gran Turismo 6!

No oczywiście Kazik chciałby stworzyć grę idealną,ale jak widać sprzęt w pewnym stopniu ograniczył wyobraźnię i talent zespołu Polyphony.Dlatego teraz możemy oglądać ładne schodki w kabinie czy chociażby chmurkę pikseli których nie powstydziłby się mario bros.A co dopiero jakby GT6 miało wyjść znów na PS3.Moim zdaniem to byłby wręcz krok wstecz

Komentarz

Mnie bije martwe otoczenie Gt5. Owszem grafika wygląda ładnie. Ale świat jest strasznie sterylny. Zero ruchu obiektów. Zupełnie jakby czas stanął w miejscu i tylko auto jeździło. Mogliby zrobić jakąś szerszą interakcję, płynące po niebie chmury, falujące na wietrze drzewa etc. I co najważniejsze żeby wszystko nie było z betonu, jedyne co można ruszyć to pachołki i czasem jakiś znacznik odległości. Reszta jest niezniszczalna.

Komentarz

Jeśli licząc że obecnie w kompach standard to 4gb ram, to IMO konsole w 2014 powinny mieć minimum(licząc optymalizację) te 4096Mb. Do tego przy FullHD i Hi-Res teksturach 1024-2048VRAM. Niekoniecznie mocny na 1 rdzeń, ale wielordzeniowy procesor. Wyspecjalizowany, około 6-10 rdzeni fizycznych a nie 1 główny i 7 wspomagaczy jak to ma PS3. Można by zamiast standardu RAM wsadzić mu XDR(w PS3 XDR DRAM jest używany przez RSXa.)

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
          Mnie bije martwe otoczenie Gt5. Owszem grafika wygląda ładnie. Ale świat jest strasznie sterylny. Zero ruchu obiektów.
          Przecież widzowie się ruszają - nie mów że nie zauważyłeś tych pełnych gracji ruchów godnych Nathana Drake'a ?

Komentarz

Nie którzy się ruszają, a nie którzy są z kartonu
            Otoczenie faktycznie jest takie jak Dreadzio mówi. Tu nie można użyć wymówki "PS3 ogranicza nas" czy czegoś w tym stylu bo jest wiele gier z świetną grafiką i dopracowanym otoczeniem.

Komentarz

Mi się wydaje, że gdyby nie wprowadzono do GT5 obsługi 3D, Kaz i PD nie mieliby w wymogach stałych 60 fps wyświetlanego obrazu. Jak wiemy obsługa 3D zjada nam o połowę klatki. Jeżeli GT6 by powstało na obecną generację, czyli PS3 i nie zawierałoby tego koszmarnego 3D, którego tak naprawdę używa co 20-30 posiadacz konsoli, to GT6 wyglądałoby lepiej od GT5. Ograniczenie klatek do 30 spowodowałoby, że mogliby się skupić bardziej na lepszym otoczeniu jak i samym wyglądzie toru. Obstawiam, że znalazłoby się jeszcze miejsce na dodatkowe efekty i animacje wokół toru.
              Tylko czy SONY znowu nie zepsuje pracy dla PD, tego nie wiemy.
              I may be slow but I'm still ahead of you.
              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Sama możliwość wyświetlania obrazu stereoskopowego nie ma wpływu na wydajność podczas grania w trybie 2D.
                GT5 nie chodzi na stałych 60FPSach. W stereoskopii prędkość animacji może spadać nawet do kilkunastu ramek na sekundę.

Komentarz

A może będzie na ps vita.

Komentarz

To byłby świetny tytuł na pleya 4 albo na iksboksa 720 Ale no cóż na początku mało osób by miało tą konsolę więc raczej by dużo nie zarobili no chyba żeby wypuścili Prologue na PS3 i 360

Komentarz

Zamieszczone przez Action
                      chyba żeby wypuścili Prologue na PS3 i 360
                      Wątpię, że kiedykolwiek Sony straci wyłączność na Gran Turismo.
                      GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

Yup

Komentarz

Dobrze że będzie jeszcze trochę poczekać na GT6, przynajmniej już zacznę zbierać kasę na PS4. Co do GT5 to 60 FPS jest bardzo komfortowe jak dla mnie, myślę że przy 30 FPS nie mógłbym prowadzić tak dobrze jak przy 60...

Komentarz

Ależ w GT5 nie ma stałych 60, w złych warunkach spada nawet do 20-kilku(1080p/3D OFF)

Komentarz

Właśnie lipa jest taka, że jak przełączam GT5 żeby pograć w 3D to z 1080p przełącza się na 720p aczkolwiek i tak efekt 3D jest super :mrgreen:

Komentarz

Długo przy takim wyświetlaniu 3D nie wytrzymasz i nie pograsz. Na powtórce na High Speed Ring z włączonym 3D, klatki spadły tak bardzo, że wyświetlany obraz można byłoby zaliczyć do szybkiego pokazu slajdów. Tak wiem, że stałych 60 nie utrzyma jak mamy całą stawkę przed sobą i każdy zacznie do nas walić chmurą wody, ale mimo wszystko całość działa bardzo płynnie jak na taką rozdzielczość. Ale założę się, że na pewno poczynili pewne kroki optymalizacyjne, aby gra mogła działać w 3D. Jak wyjdzie na PS4 to i tak kupię konsolę i grę. Dla GT5 kupiłem to dla GT6 nie kupię?
                                I may be slow but I'm still ahead of you.
                                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

PracujÄ™...
                                X