Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Niedzielne, nieoficjalne podsumowanie GP1 - pewnie ostateczne.
    Może się jeszcze coś zmieni, ale strona dla mnie np. za chwilkę może zniknąć.

1. Gusbo - miejsce 11 z naszego regionu (z Polaków 2), 280 na świecie.
    Miejsce pierwsze w turnieju mimo kontuzji oka.
    2. X-Mato - miejsce 30 (4).
    3. Czarus - miejsce 34 (5).
    4. Trolloo - miejsce 142 (1.
    5. Wujo28 - miejsce 224 (30).
    6. Slaweks32 - miejsce 246 (36).
    7. Milten - miejsce 750 ( ? )

MichuV12, Gutix i inni - nie podaliście czasów.

Jeśli chcecie pobawić się w statystyki to zapraszam na dwie strony,
    gdzie możemy dowiedzieć się wszystko o czasach.

http://gt.hobby-site.com/gt5a/index.php?area=00

http://www.gtdb.net/?tt

Komentarz

3'30.931 i 750 miejsce
      http://iv.pl/images/hs117352j4c9wjj5qnwc.jpg

Komentarz

Przepraszam Gutix, ale znów nie ma samochodu do GP2.
        Proponuję, kto pierwszy ten lepszy.
        Wybieramy samochód i tor na GP2 ten, który (pierwszy) poda uczestnik naszego turnieju.
        Milten - może ty zdążysz wybrać swój ulubiony tor i samochód.

Komentarz

co powiecie na: Eiger Nordwand Reverse i Amuse/Opera Gran Turismo 350Z RS ? To nie jest moje ulubione auto ale ostatnio sobie zakupiłem i mało nim jezdzilem, tor lubie ale w druga strone..dla odmiany niech bedzie Riverse..chyba ze juz macie dosc tego Eigera albo auto wam nie pasuje to zapodajcie cos innego :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

No to mamy GP2. Chyba, że Gutix wszystko odwoła.
            W końcu On tu rządzi.
            Gutix - potwierdź proszę lub podaj swój tor i samochód.

Na razie jest Amuse/Opera Gran Turismo 350Z RS na Eiger Nordwand Reverse.

Komentarz

Ok niech tak bedzie ale chcialem podac cos nowego ale nie działalo znowu Forum ?!!? takze nie czuje sie winny czasy podajemy do konca tygodnia i zrobimy podsumowanie pamietamy o jpg jak kogos nie ma w oficjalnych czasach.

Pozdrawiam, ps moj akumalator nie wytrzymał tych mrożów :/
              Reklama Poligrafia Drukarnia http://www.reproskan.pl

Komentarz

Sorry Gutix, ale mi forum nie działa po trzy, cztery dni.
                Jak pomyślałem, że Tobie przecież tak samo to wykorzystałem sytuacje.
                Dzięki za aprobate, a i Milten pewnie jest zadowolony.
                X-Mato jest już 34, a ja 88. Pełno tam Francuzów.

Zmieniła się nieoficjalna kolejność w GP1.

1. Gusbo - miejsce 11 z naszego regionu (z Polaków 2), 275 na świecie.
                2. X-Mato - miejsce 30 (4).
                3. Czarus - miejsce 34 (5).
                4. Trolloo - miejsce 142 (1.
                5. Slaweks32 - miejsce 205 (27).
                6. Wujo28 - miejsce 227 (32).
                7. Milten - miejsce 750 ( ? )

Komentarz

Od początku roku mamy problemy z wejściem na forum.
                  Piotr - jak myślę pomysłodawca i właściciel strony, nie był tu od września ubiegłego roku.
                  Proponuję więc czasowe przenosiny turnieju na forum http://www.granturismo.com/pl/.

Co sądzicie o tym pomyśle ?
                  Proszę szczególnie Gutixa o wypowiedź. To Twój turniej.

Ze swej strony dodam, że jeśli ktoś z moderatorów będzie miał kontakt z Piotrem
                  to może przekazać, że jestem chętny do finansowego wkładu w koszty isnienia forum.
                  Pewnie wielu z Was także dorzuciłoby "grosik".
                  Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to pewnie chodzi o pieniądze.

P.S. Z tego co czytam, to najlepszy kontakt z Piotrem ma tylko Jisaw !
                  To bardzo dziwne i prosiłbym moderatorów o konkrety.
                  Nawet jeśli nie ma konkretów, to już ta wiadomość jest konkretem.

Komentarz

Dofinansowanie forum - podajcie ile trzeba na serwer to sie zrzucimy. Ale wszyscy. NIe tylko my z GT5.
                    GP3 - oficjlanie wnosze o nie branie pod uwage wyscigu z Akademii. Pewnie nie przejdzie, ale moze ktos mnie poprze
                    Czyli jezdzimy Amuse 350Z po odwroconym Eigerze?
                    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

MichuV12 - (jak to mawiali na moim podwórku) "dla Ciebie wszystko, Radom i Skarżysko".
                      Jestem za. Oby tylko Gutix (o co apeluje) w niedzielę wszystko poukładał.
                      Strasznie lubię jasne i z góry określone zasady. Nie chciałbym, żeby wkradł się
                      w turniej większy chaos, a zmiany stały się regułą.

Gusbo dochodzi do wysokiej formy - jest już 7 nissanem na "Eigrze".
                      15 miejsce zajmuje X-Mato (mocne wejście do turnieju).
                      67 jest Czaruś (szczęśliwy z 1062 miejsca w akademii).

Komentarz

ja mam pół sekundy straty do Czarusia i niecałe 0,2 sek do pierwszej setki. chyba nie dam rady brakuje dobrej kierownicy :/ mam pytanie odnośnie pokonywania długiego zakrętu w lewo zaraz przed startem. jak go atakujecie? na jakim biegu? po przejechaniu linii startu Gusbo od razu zostawia mnie w tyle bo wczytałem sobie jego ducha.

Komentarz

Ten zakręt przejedź na 2 biegu. Dohamuj tak do 100 km/h przy prawej stronie i zacznij skrecac dojezdzajac do lewego kraweznika (ale nie tnij). Bedzie cie wynosilo do zewnetrznej, ale nie pozwol zeby predkosc spadla ponizej 78 - 80 km/h - utrzymuj ja lekko wciskajac gaz. Jak juz ustawisz przod w strone bramki mety to gaz w podloge.
                          Fajnie sie to jezdzi. Mam nadzieje, ze jeszcze podskocze wyzej. Miewam okrazenia, ze jestem okolo 0,19 s szybszy po 2 sektorach niz w swoim dotychczasowym najszybszym okrazeniu. Czas jest nieco nawet lepszy niz aktualnego leadera, wiec moze cos z tego bedzie - pomalu sie ucze. :mrgreen:
                          Nie ma szybkich ani wolnych samochodów. Są tylko szybsze lub wolniejsze od innych.

Komentarz

dzieki Gusbo za rade..oczywiscie pomoglo ale do ciebie i tak mi brakuje 2 dlugosci auta, nadrabiam na zakrecie prawo lewo i przed mostem jestem zaraz za toba (wedlug ducha z 9tego miejsca :mrgreen: ) ale juz jestem happy z mojej pierwszej setki :mrgreen: myslalem ze nie dam rady a poprawilem sie i to nawet sporo :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

Ja sobie narazie smignalem 10 okrazen na padzie bo nie mam czasu na rozstawienie kiery i jestem na 350. miejscu, ale widze, ze Nissan ladnie sie prowadzi i mozna w niektorych momentach sie poslizgac nie tracac czasu - chyba
                              Ale jutro zabieram sie do roboty bo widze, ze ostatnimi czasy troche jestem poza elita
                              "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Mam pytanie do Gusba. Wczytalem ducha Twojego przejazdu no i jest jedna rzecz ktorej nie moge zrozumiec. Jak dajesz bieg trzeci to samochod wyrywa sie do przodu... Nie wiem od czego to zalezy... Po wyjsciu z serpentyn jedzie sie pod gorke no i w tym miejscu najbardziej jest widoczne odejscie Twojego samochodu... Pare razu jechalem na rowno z Toba a tu nagle przy zmianie na trzeci bieg Twoj samochod zostawia mnie w tyle...Nie wiem od czego to zalezy... Moze na nieodpowiednich obrotach zmieniam bieg?? Czy moze to kwesti kierownicy??

Komentarz

Pracuję...
                                X