Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Gutix nie zalozyl tematu do dyskusji o GP3, wiec ja zakladam
    Nie wiem czy dyskutowac o pierwszym wyscigu tutaj, czy w temacie akademii - moze te tematy polaczyc? Niech ktos zdecyduje.

Mam takie pytanie Gustawie - chyba 4 pkt regulaminu mowi, ze mozn asoznic sie max 1 tydzien ze zdjeciem swojego czasu - ale jezdzic wolno tylko do deadline wyznaczoneggo wczesniej, czy mozna tez 1-2 dni dluzej jezdzic i zapodac fotke? Mysle, ze jezdzimy tylko do wyznaczonego terminu, a spoznic mozemy sie tylko z wstawieniem samego zdjecia. Tak?
    "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Re: [Dyskusja] Turniej Grand Prix (3 edycja)

Myśle że śmiało można troszke po terminie jezdźić nie ścigamy sie o zlote kalesony wkońcu szczególnie ze to byl taki okres swiateczny noworoczny i nie którzy byli na wyjazdach to w przypadku tego GP możemy zrobic wyjatek ale normalnie w następnych GP trzymamy się terminów.

Pozdrawiam.
    Reklama Poligrafia Drukarnia http://www.reproskan.pl

Komentarz

Jak już napisałm (w dyskusji do drugiej edycji) dla mnie strona granturismo.pl znikła na ponad tydzień.
      Napisałem maila na adres Piotra, może czasami czyta.

Trzecia edycja wchodzi mocnym akcentem. W 250-tce poza akademią jest ponad 12% Polaków.
      Jestem już blisko 50-tki - 63 miejsce i zaraz idę pojeździć czerwonym.
      Na razie z Polaków prowadzi Gusbo (życzymy zdrowia).
      Z naszego turnieju widziałem Slaweksa32, Wuja28 i Trolla - powodzenia dla wszystkich.

Komentarz

W pracy to ja mam dramaty. Nie gralem w GT ponad tydzien ;/ Postaram sie na weekend posmigac tymi nissanami. Nawet nie wiem jak Wam idzie kurde, ale z tego co Czarus napisal calkiem niezle

Komentarz

Ja na dobra sprawe jeszcze porzadnie nie jezdzilem. Pare kolek na poczatku tylko, gdzie najpierw bylem na miejscu 5000, potem na 2500. Dzisiaj wlaczylem znowu i spadlem na 3500, ale pojezdzilem 12 kolek i jestem na 550. miejscu. Jako, ze jest tlok, to mam nadzieje, ze jak poprawie czas o sekunde, to wskocze na liste. Docelowo - CZARUS (a jak), bo musze mu sie odkuc za przedostatni wyscig.

Sam model jazdy - dla mnie, zbyt sie siliska ten samochod. W GT5P, opony N2 byly bardziej przyczepne niz tutaj te N3 (choc tak byc nie powinno), ale trudno - przyzwyczaje sie. Ale jesli tak ma wygladac GT5, tzn, ze bedzie trudniej.

I pytanie jeszcze: gdzie na liscie sa Hiszpanie czy NIemcy? Oni maja swoje listy? Tzn jest lista dla tych rajow, ktore tylko sie scigaja, i lista dla tych ktorzy uczestnicza w tym calym GT academy?
          "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Trochę się rozpiszę, bo w tym roku naszą stronę mogłem czytać tylko przez jeden dzień

MichuV12 - świat dzieli się na tych, którzy jadą w akademiach i na całą resztę.
            W akademiach można zostać prawdziwym kierowcą np. w Europie, albo dostać bilety na Indy500 w Ameryce.
            Myślałem na początku, że ten podział jest trochę niesprawiedliwy.
            Niestety - muszę przyznać (z bólem serca) rację twórcą akademii.
            Jestem teraz około 62 miejsca, ale na świecie około 1162.
            Wybrano do akademii kraje, gdzie w Gran Turismo gra siÄ™ powszechnie i z wynikami.
            Nie wspominam już o tradycjach i historii sportów motorowych.
            Nissan też miał pewnie dużo do powiedzenia.
            Co tydzień jest podawana pierwsza setka z całego świata.
            NIe ma tam nawet jednego Polaka.
            Będzie niedługo w setce oczywiście Gusbo, ale miał wypadek (nie samochodowy) i na razie czekamy na pełne wyzdrowienie.
            Życzę dużo zdrowia dla Gusba i dla wszystkich jak najlepszych miejsc w akademii.

Komentarz

Lukas wyłania najlepszego usera w 2009 roku na stronie granturismo.pl.
              Ma to być osoba pomocna, sympatyczna, myśląca, przyjacielska, posiadająca wiedzę.
              Wszyscy zasługujecie na te określenia, ale sami wiecie - Gusbo jest zawsze nr 1.

Proponuję Gusba jako przedstawiciela turniejów GT5P.
              Proszę, zagłosujcie na niego jak na siebie samego .

Komentarz

Sluchajcie chlopaki, czy ktos z czasowek wyraza chec udzialu w 2 Turnieju Drift? Niedlugo chyba go odpale i nie chce aby kolidowal z waszym (bralem kiedys udzial i wiem ile czasu potrzeba na wykreceni dobrego czasu...). Swoja droga, czy nie myslicie, ze troche dluzsze odstepy miedzy turniejami... hmm... zwieksza ekskluzywnosc ew. wygranej/podium?

Komentarz

no ja jak juz wcześniej mówiłem w driftach na 1000% pojadę

Komentarz

Ukończyłem GT3, GT4, GT5P i nigdy nie driftowałem.
                    I dlatego chętnie wezmę udział w tym turnieju. Na naukę nigdy za późno.
                    Co do terminu turniejów to uważam, że powinny być równolegle.
                    Trzy tygodnie na jeden start to wsam raz (a może i za długo).
                    Gdyby to był np. miesiąc to z moją pamięcią zapomniał bym, że startuję .

Komentarz

Wreszcie znalazlem troche czasu i pogralem w preview. Zaczynam juz rozumiec jak jezdzic, szczegolnie mialem problemy z normal car. Dzis w 30 minut przeskoczylem nim ponad 100 pozycji. Jutro czas na tuned
                      A na weekend dobiore sie Czarusiowi do tylka (at least hope so).
                      pozdrawiam!

Komentarz

Trolloo - właśnie dla tego jestem w turnieju. Bez Ciebie i pozostałych nie miałbym takich wyników.
                        Dziś doszedłem do 55 miejsca. Od jutra jadę czarnym,
                        ale ostatnio trzy dni jeździłem nim bez rezultatu, więc to chyba kres moich możliwości.

Komentarz

Ja przejechalem z 30 okrazen i jestem troszeczke zdolowany swoim 450 miejscem... Myslalem, ze juz wpadne na top 250, ale troche trudno idzie mi opanowanie tego auta a tym torze. Wzasadzie kazdy zakret przejezdzam zle...

Na pierwszym miejscu jest Chorwat (pisrip... czy cos takiego) - pisalem do niego maila, i okazuje sie, ze koles ma... 13 lat...
                          Jutro zasiade na seryjnym Nissanie (tunowanym jeszcze nie jezdzilem) i sprobuje cos zawalczyc...

Komentarz

Niedzielne (godzina 10 minut 10) podsumowanie w poniedziałek
                            (stronka nie działała mi wczoraj).

1. Gusbo - miejsce 11 (z Polaków 1).
                            2. Czarus - miejsce 41 (6).
                            3. X-Mato - miejsce 73 (7).
                            4. Trolloo - miejsce 134 (17).
                            5. Wujo28 - miejsce 209 (26).
                            6. Slaweks32 - miejsce 230 (31).

Prosimy o międzyczasy wszystkich, którzy z nami jadą, a nie ma ich w 250-tce.
                            Gusbo - brakuje Ci już tylko 0,3 sekundy do pierwszej setki na całym świecie.
                            Liczymy na Ciebie. Mam nadzieję i wiarę, że problemy z okiem mineły albo mijają.

Komentarz

Problemy z okiem mijajÄ…, ale po okolo 15 minutach zaczynam tracic koncentracje i musze robic dluuugie przerwy. Jeszcze wlewac musze leki do oka, po ktorych wizja jest dosc 'rozmazana'. Upierdliwe to troche i ciezko mi poprawiac czasy, ale bede probowal jeszcze cos polatac. Szybki jest Polak 'gokebab'. Nie znacie go?

Tak przy okazji. Zeby tym tlusciochem zrobic jakis ludzki czas, trzeba sie nauczyc utrzymywac predkosc w zakrecie i jezdzic jak najbardziej "na okraglo". Ja mam z tym troche problem - za mocno dohamowuje i za pozno wciskam gaz. Jakos tak zachowawczo jezdze. Nie wiem dlaczego, ale nie czuje tego auta do konca. Moze sie przelamie :mrgreen:
                              Nie ma szybkich ani wolnych samochodów. Są tylko szybsze lub wolniejsze od innych.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X