Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Największe rozczarowanie - auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Największe rozczarowanie - auto

Ogór ma po części racje, aż nie chce mi się wierzyć, że takie M3 czy inne RWD wpadają w poślizg przy mniejszych prędkościach, to są sportowe auta, mają zapewniać jak najlepsze warunki jezdne i moc, a tu przy 50 się już ślizgi zaczynają... Moim zdaniem efekt poślizgu jest troche zbyt przesadzony :wink:

PS. Temat wkrótce będzie wyczyszczony.

Komentarz

Zamieszczone przez OgorBTW
      symulator jakim jest GT powstał po to żeby jak najwierniej odwzorować jazdę w rzeczywistości wiec takie porównania są jak najbardziej na miejscu a że ty przy każdej okazji starasz sie udowodnić ze tak nie jest to sorry, twój problem
      Gra pozostanie grą... Czy jest z gatunku Arcade czy Symulacja... Zresztą była już dyskusja na ten temat
      Ale pewnie taki specu jak ty, który przejeździł tysiące kilometrów prawdziwym samochodem z pewnością może stwierdzić że GT5 można porównać do jazdy prawdziwym samochodem Tylko wiesz... w GT5 nie ma opcji "jazdy po placu" Więc nie wiem jak to stwierdzasz A wujek... Skoro porównuje grę do rzeczywistości... Pozostawię to lepiej bez komentarza... Dalsza dyskusja z tobą na ten temat jest daremna, poprzednik przynajmniej miał doświadczenia z toru... a i tak na końcu przyznał mi rację...
      Poza tym co do reszty wypowiedzi... Jest na Twoim poziomie :wink: Czepiasz się mnie a nie mojej wypowiedzi :wink: więc sam robisz OT :wink:

FWD zachowują się w GT5 dosyć dobrze, jednak jeśli chodzi o mocniejsze RWD... Palił byś gumę na każdym zakręcie... Ale może poprawią to w końcowej wersji :wink:
      Zresztą... jak już wcześniej pisałem... To jest TYLKO GRA... Nie żądajmy od niej zbyt wiele :wink:

Komentarz

Nie wiem jak podejsc do tego tematu... (gram na padzie)
        Jesli chodzi o ceny aut, to nie mam problemu, bo mam wszystkie auta, ktore chcialem i potrzebowalem a na koncie caly czas 2 miliony i kupuje juz jakies bzdety (zeby na darmo nie jezdzic online).
        Co do rykow silnika to niestety ale wiekszosc nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia a najbardziej dobija brzeminie chyba SL55 AMG, ktory normalnie brzmi jak smiglowiec a w grze jak nie wiadomo co. przykladow moglbym mnozyc, ale nie o to chodzi.
        Opony - nie wiem po co sa takie roznice od N1 do S3 - wlasnie przy autach na tylny naped, taka gra nie ma sensu jesli slizgamy sie jakimis S1 czy S2 bo to wyglada gorzej niz rajd po sniegu. Wiem, ze na padzie to inna bajka, ale mimo wszystko.
        Co do "wujka z BMW" to akurat takiemu latwiej uwierzyc niz chyba komukolwiek z tego forum, bo koles ma porownanie bo jezdzil powiedzmy M3 w roznych warunkach, i nawet, ze nie jest kierowca testowym, on tym autem jezdzil - Wy nie.
        Z reszta ja jestem tez na to zywym dowodem. Kupilem w grze Golfa IV 1.8T (150KM) po to zeby sprawdzic jak ma sie z rzeczywistiscia. Prywatnie mam od trzech lat Passata B5 z identycznym silnikiem - i co? I znowu powtarza sie to, co napisalem - inny dzwiek silnika, inne zachowanie sie na drodze A NAWET INNE OSIAGI (moj ciezszy Passat wkreca sie do 100kmh szybciej!!). Swoim autem zrobilem ponad 60 tysiecy km wiec dobrze wiem jak sie auto zachowuje, mialem nawet pomysl, zeby jechac na tor NürnburgRing bo mam niedaleko, ale w sumie to troche bez sensu bo nie mam kamery zeby to uwiecznic.
        Tak wiec gra jest bardzo dobra, ale napis "real simulator" powinien byc wymazany i ide o zaklad, ze jak dacie G25 np C. Sainzowi zeby zrobil 2 okrazenia na jakimkolwiek torze, to ja na padzie wykrecilbym lepszy czas.
        Reasumujac - do aut nic nie mam, tylko do opcji opon, ktore potrafia obrzydzic gre w sporym stopniu, ale wiadomo, ze trzeba nauczyc sie jezdzic.
        "If everything seems under control, you're not going fast enough" - Mario Andretti

Komentarz

Witam :wink: MichuV12 zgadzam się z tobą dzwięki silników są słabe np.Audi R8 w realu brzmi fenomenalnie a w gt5p cieniutko,ostatnio oglądałem Pasjonatów z testem Lexsusa IS-F Sport ryk V8 niesamowity a w gt5p kosiarka, miejmy nadzieję że to poprawią w gt5.Kolejna sprawa to praca opon która jest słaba N1 to jakiś żart ,Ferrari F430 na SS2 przyponina karton na smalcu i do tego brak śladów po hamowaniu o gumującym się torze nie wspominając,aha i jeszcze ten dzwięk męczonych opon tragedia

Komentarz

Witam!! Ja nie wiem co wam nie pasuje w tylno napedowcach... Dla mnie jazda takim autem to jest najwieksza frajda w tej grze (co nie znaczy ze 4x4 nie lubie), owszem czasami wypada sie z drogi ale ogolnie jak ktos ma jakies pojecie o jezdzie takim autem w realu to zauwazy ze nie ma sie tu czego przyczepic, jednym slowem mozna nalepic na plytke z GT literke "L" i sadzac przy niej kursantow uczacych sie jezdzic autami (oczywiscie z dobra kierownica) jak dla mnie to jest wypas i czekam na piateczke

Komentarz

a co do dzwieku silnika... hm... moze warto zainwestowac w dobre kino domowe... zapewniam ze jest duuuza roznica a dzwiek opon fakt troche dziwny (moze w japoni maja inny asfalt) ale idzie sie przyzwyczaic

Komentarz

Zamieszczone przez areko86
                jednym slowem mozna nalepic na plytke z GT literke "L" i sadzac przy niej kursantow uczacych sie jezdzic autami (oczywiscie z dobra kierownica) jak dla mnie to jest wypas
                Chyba sobie żartujesz....

Komentarz

no moze troche przesadzilem ale jak na gre to jest bardzo realistyczna, powiem nawet szczerze ze zdarzylo mi sie sprobowac w realu tego co robilem w GT i bylo bardzo podobnie chodz troche bardziej nerwowo

Komentarz

Irytuje was pisk opon w gt? Spróbujcie tego: http://pl.youtube.com/watch?v=8FtFplqHZ ... re=related Dawno nic tak bardzo nie zgwałciło moich uszu...

Komentarz

Ktoś był rozczarowany F40? Mogę go zrozumieć... zobaczcie filmik!

http://www.youtube.com/watch?v=0YPabCzxMXM

co prawda to wersja LM, ale drogowe f40 też nieźle gada.
                      All Gold Boy

Komentarz

Ja jestem rozczarowany BMW M3, ma ponad 350 km a prowadzi się jak...Swift. No dobra jak Integra. Poza tym ma za wysoką cenę. 90 tyś z tego co pamiętam...

Komentarz

M3... To miało być moje ulubione auto, a okazało się, że jest od groma wozów dających większą przyjemność z jazdy, co teoretycznie powinno być plusem BM-ki.

Komentarz

Gracie na kierownicy? W trybie simulation?
                            Jak dla mnie M3 prowadzi sie calkiem calkiem, bierze sie opony typu normal albo Sport (s1) i jest bardzo ciekawie.
                            All Gold Boy

Komentarz

Największe rozczarowanie? BMW M3 o prowadzeniu nie wspomnę, bo to jakby jechać 750i z rodziną i bagażami, ponoć furka ma mieć 4,9 do setki, a w grze coś pod 6sekund... na żadnych ustawieniach (manual, auto, TCS, etc.) nie udało mi się zrobić 5sekund, a Lancer Evo X który w rzeczywistości jest wolniejszy ponoć na prostej w grze jest szybszy do stówki :/
                              Oraz F40, ja rozumiem, że samochód ma dłuuuugą skrzynię, ale powinien sobie jakoś radzić w ruszaniu... Też nie wiem jak on osiąga 3,4 do setki czy ile tam ma, ale w grze na prostej GT-R go zamiata, a ponoć szybsze F40 to liczyłbym na to ze w GT tez...

Komentarz

oktan -> nie porównuj F40 i GT-R na prędkośc maksymalną, przecież to bez sensu. Wiadomo że ferrari wyciśnie te swoje 324 czy ile tam ale tylko na torze typu Nardo, na Daytona oval chyba można wygrać f40 z GT-R jeśli liczba okrążeń będzie duża. Kiedyś superwozy miały imponować prędkoscią maksymalną podawaną w katalogu ale i tak mało kto nimi ta prędkość osiągał natomiast w dzisiejszych czasach producenci zaczęli podawać nawet czas przyspieszeń do 200kmh albo czasem i do 300kmh, więc cała konstrukcja jest zaprojektowana aby być lepsza od konkurencji. Nie dziwi mnie wieeeelka przepaść technologiczna miedzy F40 i GT-R wszak to już 20 lat(choć strukturę to akurat ferrari ma bardziej zaawansowaną, tutto kevlar e alluminio,a uber nissan ciagle jeszcze z poczciwej stali), natomiast weź se jakiegoś Nissana Skyline np R30 albo R31 i porównaj z F40 jako konstrukcja z podobnego okresu, nissan nie ma żadnych szans.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F40

Nie umiesz zrobić setki w 3.8s? Za mało trenujesz i pewnie masz kierownicę bez sprzęgła... I jakie opony montujesz?
                                Kiedyś jak bedę miał czas to zobacze czy da się przyspieszać w takim tempie jak podali na wikipedii do 320kmh. Na papierze? niezła rakieta!
                                All Gold Boy

Komentarz

Pracuję...
                                X