Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Największe rozczarowanie - auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Dyskusja] Największe rozczarowanie - auto

Ależ ja tutaj nie piszę, że F40 jest powolne czy konstrukcyjnie coś nie tego, ale weź je sobie może przetestuj i ruszaj nim z miejsca bez TCS, ASM itp. z miejsca powtarzam... no gram niestety na padzie. W F40 w realu po prostu bardzo długa skrzynia i ot, odwzorowali w GT i wyszło jak wyszło. Z miejsca rusza cieniutko.

Komentarz

Największe rozczarowanie? BMW M3 o prowadzeniu nie wspomnę, bo to jakby jechać 750i z rodziną i bagażami, ponoć furka ma mieć 4,9 do setki
      moze sproboj na fizyce professional

a tak powaznie Najwieksze rozczarowanie - auto BRAK E39
      a tak generalnie to nie mam zastzrezen do zadnego autka , kazde prowadzi sie inaczej co jest "nielada gratka" dla tych ktorzy kochaja prowadzic samochod ,
      jesli chodzi o M3 to ja uwielbiam nia jezdzic , tak jak powiedzial kolega , oponki N3 / S1 i Eiger , cos pieknego , gigantyczny fun z gry .
      Jesli chodzi o pozytywne zaskoczenie to musze przyznac ze najlepiej prowadzi mi sie Forda GT , teraz rozumiem dlaczego Clarkson go kupil niesamowity samochod

a przepraszam rozczarownie wogole do calego GT5p jesli chdodzi o same auta - dzwiek , poporstu tragedia , moje 530 lepiej brzmi niz M3 E92 w tej grze , nie mowiac o Viperze , Vettcie , Amg... coz mam ogromna nadzieje ze PD cos z tym zrobi i przy okazji doda slady opon na torach .... bo jesli KY mowi ze moze wydac gre kiedy chce a w najnowszym trailerze nie ma wciaz sladow opon to jest to bardzo zly znak

Komentarz

Dokładnie. M3 według mnie jest świetne :wink: odpowiednio szybkie, dobrze wygląda, ładnie gra i można też podriftować

Komentarz

W serii GT dzwięk zawsze był chyba na ostatnim miejscu. Tylko kilka aut brzmi jak w realu, i są to w większości japońce vide NSX, impreza,

oktan -> specjalnie dla ciebie potestowałem dziś z 5 minut moje F40. Pierwsza sprawa: co do przyspieszen katalogowych to ferrari na pewno robilo te testy na jakiś nienajgorszych oponach, wiec se wzialem S2 a potem S3. I powiem ci że rusza z miejsca jak perszing, podstawa to przytrzymać w odpowiednim zakresie obrotów silnik tak aby puszczając sprzęgło koła za mocno nie zabiksowały ani żeby silnik nie padnął. Nie wiem jaki czas zrobiłem do 100 ale na oko to ok 4 sekund, przydał by się jakiś licznik czy coś,
          All Gold Boy

Komentarz

No niestety, ale dźwięk Imprezy w GT5 zupełnie nie przypomina prawdziwego boxera Subaru...

Komentarz

podłacz dobry system naglośnieniowy i jedz za imprezą sti '09 na trasie high speed ring w tunelu dzwiek jest identyczny jak w realu, jeździłem za takim autem kiedyś na trasie wiec mogę to w miarę ocenić. Na wysokich obrotach impreza tak wlaśnie brzmiała. Stara impreza na wysokich obrotach czyli tak jak sie zazwyczaj jeździ w tej grze też brzmi jak w realu, jak jakaś wiertarka.
              All Gold Boy

Komentarz

Może i 08 brzmi podobnie, ale dźwiękowi 05 bardzo daleko do tego prawdziwego... Zresztą nie ma co się sprzeczać, większość osób twierdzi, że w GT5 dźwięki są po prostu kiepskie.

http://www.youtube.com/watch?v=rPPq69kB34A

VS

http://www.youtube.com/watch?v=eQwGfdnK ... re=related

Wiem tłumik jest zmieniony, ale przecież nie zmienia dźwięku w 100%...

Komentarz

Moim zdaniem dźwięki są realistyczne tylko takie jakieś zagłuszone... żeby usłyszeć prawdziwy dźwięk silnika trzeba się dobrze wsłuchać a najlepiej to na postoju i na niskich obrotach i z pewnością dobre audio by się przydało bo w słuchawkach to też trochę lipa... No i sama praca silnika moim zdaniem jest trochę za czysta, powinno chyba trochę czasem dopalić mieszankę w kolektorze czy coś, a tu tak idealnie, zwłaszcza w tuningowanych... może pełna wersja będzie bardziej "szorstka"...

Komentarz

Tak! F40 na przykład swietnie strzela z wydechu przy redukcji. Oby to poprawili.

Serwer > co ty porównujesz! na filmiku w garażu koleś ma auspuf jak rynna spustowa! Zresztą lekko tylko przegazował, nie ma porównania. Sam piszesz że wydech zmienia dźwięk, ale zmienia diametralnie! Trzeba jednak porównać coś seryjnego więc lepiej zobacz to:

http://www.youtube.com/watch?v=9zk8RWgZDcs

jest to nowa imreza sti 07 (ta a'la lanos), koleś rozkręca silnik do sporych obrotów więc jest czego słuchać

http://www.youtube.com/watch?v=KyUq3xQq ... re=related

a w tym filmiku (gdzie s w drugiej połowie) bierze udział stara impreza, która brzmi bardzo podobnie jak na moje ucho z tą która jeździ po Suzuce na filmiku z GT5P jaki ty zapodałeś ale nie jest to wersja RA.
                    All Gold Boy

Komentarz

O ile w pierwszym filmiku(tym ze środka) dźwięk jest podobny i ja tego nie kwestionuję o tyle na zewnątrz już słychać różnicę.
                      Abyś nie zarzucił mi, że znów daje link do filmiku z sportowych wydechem tym razem znalazłem ze standardowym:

http://www.youtube.com/watch?v=rPPq69kB34A

VS

http://www.youtube.com/watch?v=8oSz38uanlY

Fragmenty: 1:22-1:25 i 1:30-1:34
                      Dla mnie to całkiem inne dźwięki...

Komentarz

Standardowym ale zagłuszonym przez gadanie kolesia... :wink:

Komentarz

Biesiad... Wiem, że koleś nawija cały czas, ale jak się wsłuchasz to usłyszysz charakterystyczny dźwięk pracy boxera, a w GT5 jedyne co słysze to buczenie jakiejś "6-tki w rzędzie..." (Nie brać tego dosłownie :wink: )

Komentarz

Na naprawdę dobrych głośnikach nie jest tak tragicznie, ale i tak za dużo sopranu zamiast basu (łiiiiiiiiiiii, jak bym jeździł melexem po polu golfowym).

Komentarz

Serwer:
                              We fragmentach filmików które podajesz jest jeden mały problem: auta jadą na innych obrotach.

Jesli te filmiki cię nie przekona to ja już nie wiem co ma cie przekonać.

http://www.youtube.com/watch?v=XTs0mG8N8sk

http://www.youtube.com/watch?v=_xym2c2s9uY

Weź go oglądnij i posłuchaj jak wyje impreza na naprawdę wysokich obrotach. I bierz pod uwagę że type RA (ten w GT5P oraz na wyżej przytoczonych filmikach) ma zmienony wydech w porownaniu do zwykłego STU.
                              All Gold Boy

Komentarz

Piechtowy: Nie mów mi jak brzmi Impreza bo bardzo dobrze o tym wiem(brat ma WRXa w budzie GC). Te nowe pewnie brzmią troche inaczej dlatego też nie będę porównywał starszych z nowszymi. Poprzez te filmiki, które podałeś jeszcze bardziej upewniłem się w przekonaniu, że to co jest w GT5P różni się od rzeczywistości choć nie tak bardzo. Oczywiście to tylko gra, a te dźwięki są dość podobne więc niech już tak będzie. Różnica polega na tym, że w rzeczywistości słychać na wysokich ryk silnika, a w GT5 buczenie jak z Golfa III z tłumikiem Made in China... Mam nadzieję, że w GT5 po wymianie tłumika na sportowy będzie słychać dokładnie boxera(również tyczy się dźwięków innych aut), jeśli nie to wole nie myśleć Już nawet w Most Wanted były lepsze dźwięki niż w GT5P...

Komentarz

Pracuję...
                                X