Ostrość jest już dobra. Choć na zdjęciu 35 wygląda ona jakby była skierowana na samochód. Nie wiem może to tylko złudzenie ale pomijając fakt iż auto jest standardem to i tak tło jest o wiele wyraźniejsze. Powinno być na odwrót czyli auto wyraźne a tło rozmazane a w Twoim przypadku jest wręcz odwrotnie. Tło wyraźne a auto rozmazane. Po prostu wystarczy zablokować auto-focus na jakimś obiekcie i zjechać na bok. Ja tam zawsze przy każdym zdjęciu klikam L1 + Kwadrat ^^
Stanowczo poprawa jakości, zdjęcia coraz ciekawsze
Wszystkie mi się podobają, a zastrzeżenia mam jedynie do ostatniego, samochód jest za ciemny, a to łezkowate zaciemnienie przy krawędziach nie pasuje. Najlepsze zdjęcie z sesji - dla mnie 33
Swoją drogą, sam planowałem (jeszcze przed zobaczeniem twoich zdjęć) sesję z Cerberą Speed Twelve w GT4, więc będzie fight
Na zdjęciach 37, 39 za bardzo eksponujesz niskiej jakości tekstury i modele krajobrazu oraz drzew. Można temu zaradzić ustawiając niższą wartość przesłony (f). Jednak trzeba wtedy uważać, żeby samochód nie stał się niewyraźny. Ewentualnie zmienić ujęcie.
Jeśli fotografujesz premiumy to nie bój się do nich zbliżyć A od standardów, lepiej odsuwać się na tyle, żeby nie było widać ich pikselozy (np. Lambo na 40).
Jak wyżej - Sam nie robię zdjęć standardom bo są zwyczajnie ohydne w większości i straszą brzydotą. Premium to natomiast czysta przyjemność, tutaj nie ma co się bać zbliżeń kamery, bo nic tam nie straszy, wszystko jest idealnie. Ogółem fajne fotki, ale jak mówię, do patrzenia na standardowe wózki jestem jakoś zrażony.
Podoba mi się ten Challenger. Zresztą mam w garażu identycznego. Może Lambo na 40-tce nie jest takie złe ale bynajmniej na 39 odpychają drzewa. To bardzo ciekawe, że w tak zajebistej produkcji większość po za samochodami to plastik. Zdjęcie 41 przypadło mi najbardziej do gustu za dość nietypowe ujęcie na tej trasie. Natomiast patrząc na 42 myślałem sobie "cholera co to jest...". Model zniszczeń też mógłby zostać dopracowany ale... No to w końcu PD. Liczy się łatwa kasa z DLC i wciskanie kolejnego kitu pod pretekstem nowej odsłony... Wracając do zdjęć 37 zauważyłem dopiero teraz i muszę przyznać iż podoba mi się ^^
Challenger mutuje? Jednak poczekam na GT6 i PS4.
Podoba mi się 40 i 41, ale reszta też całkiem niczego sobie. Pixeloza mi nie straszna bo gram w GT4
Z tych zdjęć podoba mi się 45 i 47.
45 - tło wyraźne, Gillet jak standard wyszedł nieźle (no może poza krawędziami świateł i szyb)
47 - podoba mi się bardziej od pozostałych Cienów, bo nie widać grilla, który jest taki bardzo... standardowy
Komentarz