Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Konkurs] Photo of the Week vol. 2 - regulamin i dyskusja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Konkurs] Photo of the Week vol. 2 - regulamin i dyskusj

Czekamy z niecierpliwością już szykuję mojego Gimpa (nie chce mi się ani pobierać Photoshopa ani kupować) do pracy. Czekam już z niecierpliwością na początek PotW2... Regulamin jest teraz o wiele lepszy.

10. Głosujemy na najlepsze zdjęcie, nie na autora.
    A może nie podpisywać zdjęć nickami autorów tylko np. zdjęcie 1, zdjęcie 2 i zdjęcie 3 a po oficjalnych wynikach podać nicki autorów tych trzech zdjęć?

11. Nie głosujemy na siebie.
    Ale można głosować na innych ta?

Lepiej by było gdyby była to ankieta taka, w której się odpowiada i taki głos się liczy bo w takiej zwykłej każdy może zaznaczyć swój nick, ale dobra nie wnikam w to.
    My Photo Mode

Komentarz

Dokładnie, głos można by potwierdzić postem
      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Chcę tylko dodać że zwycięzca konkursu będzie ogłoszony na portalu oraz na profilu Facebook.

Komentarz

Zamieszczone przez Talarek
          A może nie podpisywać zdjęć nickami autorów tylko np. zdjęcie 1, zdjęcie 2 i zdjęcie 3 a po oficjalnych wynikach podać nicki autorów tych trzech zdjęć?
          Widzę, że jednak nie wszystkie zasady są jasne - ZDJĘCIA NIE BĘDĄ PODPISANE!!!! Spotkałeś się z jakimś konkursem, gdzie zdjęcia były podpisane? Ja nie...

Zamieszczone przez Talarek
          Lepiej by było gdyby była to ankieta taka, w której się odpowiada i taki głos się liczy bo w takiej zwykłej każdy może zaznaczyć swój nick, ale dobra nie wnikam w to.
          NIE BĘDZIE ANKIETY - patrz punkt 10 regulaminu. Głosowanie będzie odbywać się za zasadzie:

3 punkty - zdjęcie nr 4 - bo mi się podoba
          2 punkty - zdjęcie nr 1 - ciekawy kadr
          1 punkt - zdjęcie nr 8 - ciekawy dobór samochodu
          Punkty później zostaną zsumowane i podane oficjalne wyniki.
          1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
          http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
            9. Każde zdjęcie biorące udział w konkursie NIE BĘDZIE PODPISANE - autorzy zostaną ujawnieni dopiero po zakończeniu głosowania.
            Teraz to to już się śmieszne robi. Kiedy wchodziłem tutaj równiutki tydzień temu było napisane, że zdjęcia będą podpisywane nickami autorów... No litości. Nic mi się nie przewidziało po prostu na początku było tak napisane w regulaminie jak mówię.
            My Photo Mode

Komentarz

Proszę... Jaki byłby sens podpisywania zdjęć podczas głosowania? Absolutnie nic takiego nie było napisane. O podpisy z nickami prosiłem w tytule maila, żebym wiedział od kogo dostaje zdjęcie.

Poza tym podpisanie zdjęć podczas głosowania znacznie obniżyłoby atrakcyjność konkursu.
              1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Przypominam zainteresowanym, że dziś o północy mija termin nadsyłania zdjęć do konkursu.
                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Weeeee Brabus, na maila mam wysłać propozycję, czy tu napisać?
                  Zapraszam tutaj.

Komentarz

Po pierwsze chciałem pogratulować snoopowi wygranej

A teraz przejdę do tego, co mnie tu sprowadza. Taka mała sugestia. Albo i dwie.
                    Po 1. Proponuję przykleić ten temat z regulaminem. Na stałe (albo przynajmniej na okres, w jakim będzie przydatny);
                    Po 2. Również propozycja przyklejenia tematu z aktualnie odbywającym się konkursem, przynajmniej na czas jego odbywania się.

Przyszło mi to do głowy po tym, jak wczoraj wpadłem na chwilę tu na forum sprawdzić co ciekawego słychać. Zajrzałem do tego tematu i zobaczyłem, że zostało mi 19min na wysłanie zdjęcia konkursowego tyle że, na jaki temat? pomyślałem, że może coś tu przeoczyłem i przewertowałem go 2 razy i nic. No świetnie - pomyślałem. Wróciłem do działu głównego Photo Mode, przewijam w dół, przewijam, przewijam.. o jest! Pod koniec strony! Jeszcze parę osób skomentowało by kilka galerii i temat by poszedł na 2 stronę..
                    Nie zawsze mam czas żeby wertować, komentować itp nie wiadomo ile tematów. Dlatego podałem wyżej takie propozycję, jeżeli chcecie mieć wysoką frekwencje konkursu. Chyba, że tylko ja cierpię na taką przypadłość to przepraszam i to zlejcie Ale wg mnie dużo ciekawiej by było, gdyby tematy konkursowe były "na wierzchu".

Kolejna sprawa - czas oddawania głosów. Nie mam zielonego pojęcia czy zdjęcia były wystawione publice, czy tylko snoop wziął udział. Ile czasu dajecie na oddanie głosu? Poszedłem do pracy na popołudniową zmianę, wróciłem, a tu już po wszystkim he? nie lepiej by było pozostawić zdjęć na 2-3 dni do głosowania, czy to jakieś ekspresowe podejście? Jak to tak ma wyglądać to ja dziękuję, fajnie się zapowiadało, regulamin dobrze sporządzony i na tym koniec. No chyba, że już całkiem oślepłem i nie widzę tego o czym piszę.

Pozdrawiam.

Komentarz

Dziękować
                      Też miałem problem z odnajdywaniem tematów. Mam nadzieję, że nie tylko ja wziąłem udział Podpisuje się pod propozycjami Rafa.
                      Zapraszam tutaj.

Komentarz

Powiem tak - na zdjęcia czekałem tydzień, na maila przyszło jedno... Ankiety nie było po co rozpisywać.

Dlatego - co stwierdzam z dużym żalem - wcale się nie dziwię, że pierwsza edycja POTW umarła... Drugiej chyba nie ma co wskrzeszać.
                        1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Tak myślałem, może temat zbyt ambitny? W każdym razie moja propozycja to Japońskie auta Nocą.
                          Pamiętam jak w dziale GT4 POTW był i duuuuużo osób brało udział
                          Zapraszam tutaj.

Komentarz

Poczekajmy na reakcję innych, czy są w ogóle zainteresowani udziałem w konkursie...

Poza tym temat ambitny? Nie sądzę - mamy wielu dobrych fotografów na forum, którzy bez problemu daliby sobie radę w tym temacie.
                            1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

No w sumie skoro ja dałem radę
                              Przydało by się trochę chętnych do udziału.
                              Zapraszam tutaj.

Komentarz

Ja będę brał udział, ale konsolę miałem odłączoną i nie u siebie. Cieszyłem się na ten konkurs, a w końcu nie wziąłem udziału :/

Komentarz

Pracuję...
                                X