Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Konkurs] Photo of the Week vol. 2 - regulamin i dyskusja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Konkurs] Photo of the Week vol. 2 - regulamin i dyskusja

REGULAMIN KONKURSU FOTOGRAFICZNEGO:

ZASADY DOBORU ZDJĘĆ I ICH ZGŁOSZEŃ:
    1. Udział w konkursie może wziąć każdy użytkownik forum, którego staż na forum wynosi minimum 30 dni, a ilość postów co najmniej 15 (od daty otworzenia zgłoszeń do każdej edycji).
    2. Każdy konkurs będzie tematyczny. Zgłoszenie zdjęcia o tematyce niezgodnej z regulaminem tematycznym edycji będzie automatycznie odrzucane.
    3. Minimalna szerokość zdjęcia to 1024 pix.
    4. Dopuszcza się użycie TYLKO WYMIENIONYCH form obróbek w programach graficznych - poprawa jasności, kontrastu oraz kolorów. Podpisywanie i znakowanie zdjęć jest jednak zabronione.
    5. Każdy forumowicz może przesłać jedną fotografię.
    6. Zdjęcie nie może być wcześniej opublikowane na forum.
    7. Zdjęcie należy wysłać na adres mailowy: dj_brabus@poczta.fm . W tytule maila należy wpisać "Konkurs foto GTH - nick użytkownika". Każdy kto wyśle zdjęcie, dostanie odpowiedź zwrotną o przyjęciu/odrzuceniu zdjęcia do konkursu.
    8. Proszę nie informować w tym temacie o przesłaniu zdjęcia.
    9. Każde zdjęcie biorące udział w konkursie NIE BĘDZIE PODPISANE - autorzy zostaną ujawnieni dopiero po zakończeniu głosowania.

ZASADY GŁOSOWANIA NA FORUM
    10. Głosowanie odbędzie się na forum na zasadzie punktowania w poście trzech zdjęć - 3 punkty, 2 punkty, 1 punkt. Mile widziane uzasadnienie wyboru. Dopuszcza się także możliwość skomentowania wszystkich konkursowych zdjęć. Po zakończeniu punkty zostaną podsumowane i ogłoszeni zwycięzcy.
    11. Głosujemy na najlepsze zdjęcie, nie na autora.
    12. Nie głosujemy na siebie.
    13. Jeśli domyślimy się kto jest autorem zdjęcia, proszę zachować tę uwagę dla siebie, w innym wypadku użytkownik zostanie ukaranym banem na czas głosowania.
    14. Nad prawidłowym przebiegiem konkursu będą czuwać organizator, administratorzy oraz moderatorzy forum. Łamanie regulaminu przez biorących udział w konkursie oraz głosujących będzie karalne.
    15. Jeśli się okaże, że wysłane zdjęcie JEST KOPIĄ innego lub WŁASNOŚCIĄ innego użytkownika (z naszego forum bądź innego), użytkownik będzie ukarany banem.
    16. Osoba, która wygra dany konkurs, może wybierać temat do następnego.
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
    http://www.autogaleria.pl

Re: [Konkurs] Photo of the Week (Regulamin/Dyskusja)

akceptacja w 666%, stęskniłem się za PotW
    Zapraszam tutaj.

Komentarz

Teraz będzie raczej PoT2W.
      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Jestem ZA

Komentarz

Dj Brabus - super, że chcesz podjąć inicjatywę! Masz moje pełne popracie, ale z uwagi na nowe zasady proponuję założyć nowy temat.
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Oczywiście również popieram ideę, jednak
            Zamieszczone przez Dj Brabus
            4. Dopuszcza się użycie delikatnych obróbek w programach graficznych.
            "delikatnych" czyli jakich? No właśnie - jako że trudno tutaj określić jakieś jednoznaczne zasady ja raczej byłbym za zabronieniem wszelkiego rasowania i upiększania fotek po przeniesieniu ich z konsoli. Niech liczą się tylko umiejętności, pomysł + funkcje aparatu w grze. Będzie sprawiedliwie dla wszystkich

Komentarz

Myślę, że to nie jest głupi pomysł... Możemy śmiało spróbować

Komentarz

Jestem za tym, aby nie przerabiać zdjęć do konkursu. Co prawda sam lubię coś przy nich podłubać w PS'ie, ale tutaj by się to nie sprawdziło.

Komentarz

Również chętnie wziąłbym udział w takim konkursie . Co do przerabiania zdjęć to myślę, że kontrast czy jasność można lekko poprawić.
                  PS3 Slim 320 GB + Logitech Driving Force GT
                  Galeria Photo Mode

Komentarz

Zamieszczone przez Kaczmar
                    Co do przerabiania zdjęć to myślę, że kontrast czy jasność można lekko poprawić.
                    Tak, bo czasami w TV wygląda dobrze, a na ekranie kompa zupełnie inaczej. Może trochę bez sensu, ale można by wysyłać 2 zdjęcia, przed i po przeróbce i osoba organizująca sama by decydowała czy nie przerobiono za bardzo. Tylko to trochę czasochłonne
                    Zapraszam tutaj.

Komentarz

Myślę, że jasność i kontrast (ta delikatna obróbka) to rozsądna opcja.

P.S. Jeśli mogę prosić moderację, to prosiłbym o przeniesienie tych postów do nowego tematu.
                      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
                        Myślę, że jasność i kontrast (ta delikatna obróbka) to rozsądna opcja.

P.S. Jeśli mogę prosić moderację, to prosiłbym o przeniesienie tych postów do nowego tematu.
                        Mi by pasowało i z lekką przeróbką i nie, zawsze można stworzyć ankietę. Rywalizacja na pewno będzie zacięta i nie mogę się doczekać aż oficjalnie wystartuje PotW II. Podrasuje się swoje umiejętności z aparatem.
                        My Photo Mode

Komentarz

Re: [Konkurs] Photo of the Week vol. 2

Wydzieliłem nowy wątek, @Dj Brabus - jeśli chcesz to możesz dać inną nazwę tematu, ta taka robocza
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Re: [Konkurs] Photo of the Week vol. 2 - regulamin i dyskusj

Dziękuję Witek. Każda pomoc adminów i moderatorów będzie mile widziana.

Poprawiłem regulamin, pogrupowałem punkty, dokładniej opisałem zakres dozwolonych zmian. Jeśli nie będzie zastrzeżeń, w piątek ruszamy pełną parą. Każda edycja będzie miała swój oddzielny topik (przykładowo: Photo of the Week vol. 2 - 01 "Skup się na szczegółach"), gdzie będę zamieszczał zdjęcia biorące udział w konkursie, a Wy będziecie wybierać swoich faworytów.

Wszelkie inne komentarze i dyskusje proszę prowadzić w tym temacie, żeby w tych stricte konkursowych nie robić bałaganu.

a wszelkie komentarze prosiłbym o wpisywanie tutaj
                            1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Re: [Konkurs] Photo of the Week vol. 2 - regulamin i dyskusj

No to pozostało nam czekanie na konkurs
                              Zapraszam tutaj.

Komentarz

Pracuję...
                              X