Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Drift od podstaw

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Drift od podstaw

więcej kontry i szybciej
    \m/

Komentarz

Ja osobiście jeżdżę seryjnym BMW M3 E92. Auto do driftu nadaje się już w serii całkiem dobrze, i w dalszym ciągu pomykam pełną serią. Używam opon sportowych średnich. jak dla mnie zapewniają odpowiednią przyczepność, a po jej utracie bardzo łatwo można kontrolować auto. Ja stosuję metodę, że przed zakrętem zwalniam i na wejściu dodaje gaz i zaczynam lecieć w nadsterowność. Choć na niektórych zakrętach muszę użyć pierwszej metody. Co do ogólnego ogarnięcia potrzebowałem jakieś 20 kółek na Tskaubie, żeby w miarę swobodnie jeździć. Najważniejsze to dobrze kontrolować gaz.

Komentarz

PRzedewszystkim Witam wszystkich po "przerwie" ; ) ale sprzedalem jakies 1,5 roku temu ps3 z 30 grami i jezdzilem w miedzy czasie w paru ligach w rfactorze . Ale sie pozmienialo w driftach , mam nadzieje ze to jakos naprawia :< po pierwsze kasowanie linii na drifcie jest bezsensu , nie rozumiem tej polityki , teraz trzeba zapamietac jakas linii na practice zeby moc podriftowac na seasonal events . Wogole to w top 100 jakies 90 gra na padzie :< ( instantowa kontra w Special 62 bardzo pomaga luw innych potworach ) , powiem szczerze ze o wiele wiecej zabawy mam z drfitowania sobie na S2 w moim E46 m3 na 460 koniach niz w takim Buicku na N1/N2 w drift trialach , poza te drift triale jakies dziwne teraz :<

Komentarz

Siemka mam pytanie jak wy ustawiacie opony w drifcie bo ja przeważnie na przód daje komfortowe średnie a na tył twarde. Wszystko szło świetnie na tsukubie czy suzuce ale postanowiłem polatać na high speed ring i na tych samych oponach w Viperze zaczynało mnie obracać więc zmieniłem z przodu na twarde i normalnie latałem tak samo mam jak jest tor gdzie zakręty są dość dużym kątem. Czy u was też tak sie działo. Z góry dzięki za info a driftuje na padzie. Narazie

Komentarz

Ja latam na twardych P/T. Jeździ się dobrze. Nie zauważyłem nic takiego jak w twoim przypadku, może troche źle ustawione auto ?
            \m/

Komentarz

Chyba nie bo na innych torach jak fuji normalnie lata. Pomyślałem że to cambery i je zmniejszyłem i dalej to samo

Komentarz

Na HSR pomaga zmniejszenie tłumień wbicia i wybicia. Tak samo zmniejszenie sztywności pomaga. Bo mimo iż tor wydaje się równy to samochód lecąc bokiem zaczyna dziwnie podskakiwać, co skutkuje pięknym spinem.
                I may be slow but I'm still ahead of you.
                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

tema driftu chyba umarł

http://www.polarproducts.pl

Komentarz

Zaraz go rozruszamy, bo ekipa NIGHT RIDERS rozkręca się i zaraz zaczną sypać się pytania i zagadnienia

Komentarz

Witam, co do driftu to proszę mój niedoscigniony idol Keiichi Tsuchiya DK

Lekcja nr. 1

Lekcja nr. 2

Komentarz

Dobry tutorial, oglądałem już dawno. Ale nigdy nie trafiłem na wersję z Polskim lektorem.
                        Dori dori!

Komentarz

a czy któryś z zawodowców byłby tak miły i mógłby napisać dla przykładu:

zawieszenie - obniżenie powoduję lepszą przyczpność itp.
                          - podniesienie ......

Pozwoliło by to takim laikom jak ja ustawiać swoje samochody ...

http://www.polarproducts.pl

Komentarz

Zamieszczone przez ema_b
                            a czy któryś z zawodowców byłby tak miły i mógłby napisać dla przykładu:

zawieszenie - obniżenie powoduję lepszą przyczpność itp.
                            - podniesienie ......

Pozwoliło by to takim laikom jak ja ustawiać swoje samochody ...
                            Forum dyskusyjne na temat serii Gran Turismo na konsole Sony Playstation. Jeżeli jesteś właścicielem PlayStation 4 (PS4) i posiadasz Gran Turismo Sport (GT Sport) to poczujesz się tutaj jak domu.

Komentarz

Jak widać powyżej jest to ostatni zakręt Tsukuby.. jego końcówka:
                              Pod koniec każdego zakrętu staraj się płynnie prostowac koła- tak unikniesz zarzucenia w drugą stronę... Jak to opanujesz będziesz mógł sobie swobodnie jeździć nawet przy samej krawędzi/bandzie Silvia nie jest łatwym autem... Proponuje M3 z salonu bez tuningu zmien tylko olej
                              Jak co pisz na PSN mogę ci to pokazać na prywatnym pokoju...

Komentarz

Na padzie to wszystkim się łatwo lata, dfgt ma stanowczo za wolny forcefeedback i kiera odbija w mozolnym tępie.

Komentarz

Pracuję...
                                X