Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Lexus LFA niemożność pełnej konfiguracji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Lexus LFA niemożność peÅ‚nej konfiguracji

Witam przede wszystkim wszystkim automaniaków gt 5 to piekna gra ale , właśnie coś dziś mnie ugryzło. dopiero przechodze gre powoli bez pośpiechu. moja taktyka która daje mi najwiecej przyjemności to przejście wszystkich wyścigów za kase która sie jednorazowo zdobyło . dopiero po jej ukończeniu kupowanie i testowanie poszczególnych aut za pieniążki zdobyte za wielokrotnie przejechane wyścigi jak turbo , like the wind itp. dziś moja pula pieniążków przekroczyła 1mln .. grubo ha ;D. przeglądam salon i przypomniał mi się ostatni top gear gdzie Richard mówi że , samochód nie jest zbyt szybki ... ale , jest doskonały i czuje się w niej jak w wyścigówce . i do tego dzwiek silnika. skusiłem się. do tuningu postanowiłem użyć tego filmiku :

wszystko spoko... ubyło pół miliona wiec biore się za setup. no i bec...
    jak widać np w 1.40min filmiku chłopak ustawia setup nadwozia/podwozia.
    kupiłem wszystko zgodnie z filmikiem ( potem doczytałem w komentarzach że , jeden part psuje głos silnika ale , mniejsza ). do rzeczy...nie mam tam setupu czegokolwiek! nie mam też setupu silnika jak na filmiku co jest widocznie kluczowe gdyż nie jestem w stanie ustawić biegów tak jak na filmiku bo jest na szaro. samochodem nie da się jezdzić . wpada w poślizgi i ogólnie po wielu próbach nie dał się okiełznać całkowicie. prosze o pomoc . dodam że , gram na ps3 . gra była raz aktualizowana miesiąc temu. teraz nie mam dostepu do internetu ale , ale skoro w sklepie widnieje aventador to nie wiem dlaczego nie mam opcji jak reszta?. z góry dziękuje i pozdrawiam.

Re: lexus lfa nie możność pełnej konfiguracji

Grasz w gran turismo na ps3. JesteÅ› tu jedyny.
    Ustawienia biegów w silniku. Skrzynia biegów jest oddzielną cześcią silnika, którą oddzielnie kupujesz... Wpierw dokładnie poszukaj, zanim zaczniesz robić temat.
    aventador itp. są ściągane w aktualizacjach, dostęp do neta nie ma znaczenia.
    Co do kierowania.. Myślę, że to wina kierowcy...

Komentarz

cóż kupiłem oddzielną skrzynie biegów. moge zmienić w niej jedynie max predkość , reszty tak jak na filmiku gdzie koleś ma to możliwe nie. gdy ustawiam tak jak na filmiku czyli 290 to istnieje różnica i w ich ustawieniu z niewiadomych przyczyn . jeśli chodzi o "ustawienia biegów w silniku" to rozpisałem się i zapomniałem wspomniec że , nie mam możliwość zakupu tego białego pudełeczka jak na filmiku wiec stąd pytanie dlaczego?. piszesz żebym dobrze poszukał. przeglądam to forum od jakiegoś czasu i nie znalazłem podobnego problemu . tak jak mówisz .. może jestem tu jedyny . jeśli jestem w błedzie proszę o nakierowanie . a co do winy kierowcy. wątpie . choć nie znam fachowej nazwy tego zjawiska samochód po prostu tnie przy zmianie biegów.. tzn ma opóznienie i nie osiaga tej max predkości 290 nawet na prostej.
      -nie moge kupić upgrade nadwozia/podwozia
      - tak samo upgrade silnika
      - nie moge zmienić ustawień biegów . tylko max predkość choć kupiłem w pełni konfigurowalna wersje.

Komentarz

To trudne ale spróbuję odpowiedzieć "normalnie"
        Na początek małe wyjaśnienie
        Zamieszczone przez Kubix20
        tak jak mówisz .. może jestem tu jedyny
        - DeNi zastosował ironię. Gran Turismo jest serią, która nie wychodzi na żadne inne platformy oprócz Playstation.
        Ok, a teraz konkrety
        - nie moge kupić upgrade nadwozia/podwozia
        - tak samo upgrade silnika
        a próbowałeś w sklepie tuningowym dostępnym z głównego menu GT5? Bo z poziomu ustawień samochodu nie da się tego właśnie kupić.
        - nie moge zmienić ustawień biegów . tylko max predkość choć kupiłem w pełni konfigurowalna wersje.
        Kup w pełni konfigurowalną skrzynię biegów. To ta co kosztuje 20.000 cr. I nie zapomnij jej zainstalować. Wtedy świat przełożeń na pewno stanie przed tobą otworem

Komentarz

Re: Lexus LFA niemożność pełnej konfiguracji

Właśnie tak to jest, że w warsztacie GT do LFA nie da się kupić żadnych spoilerów. Ogólnie pochrzanili to auto, bo można je zmodyfikować tylko w bardzo niewielkim stopniu.
          Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Zamieszczone przez Markiz93
            Właśnie tak to jest, że w warsztacie GT do LFA nie da się kupić żadnych spoilerów. Ogólnie pochrzanili to auto, bo można je zmodyfikować tylko w bardzo niewielkim stopniu.
            Zrobili tak, bo to auto jest bardzo zaawansowane technicznie, przez co jest mniej możliwości modyfikacji. Silnik LFA jest jedyny w swoim rodzaju. Taki potężny a taki mały...

Komentarz

Dokładnie, a w Top Gear zachwycał się Clarkson w ostatnim odcinku nie Hammond...

Ten silnik waży 144 kg, a jest tam V10 pod machą. Zresztą Nurburgring edycja nie jest aż tak dużo zmieniona jeżeli chodzi o moc tylko 11 km więcej, ale grzebane w zawieszeniu i czas na Ringu 7:14.XXX
              Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
              B Spec - 40 level
              60 x Gold
              http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
                Dokładnie, a w Top Gear zachwycał się Clarkson w ostatnim odcinku nie Hammond...

Ten silnik waży 144 kg, a jest tam V10 pod machą. Zresztą Nurburgring edycja nie jest aż tak dużo zmieniona jeżeli chodzi o moc tylko 11 km więcej, ale grzebane w zawieszeniu i czas na Ringu 7:14.XXX
                Właśnie 144kg. V10. Nie pisałem dokładnie bo nie znałem.
                Chodziło mi jednak nie o masę, a o wielkość. Jest on wielkości V6, czy V8. Tego też nie pamiętam

Komentarz

No, dokładnie jest wielkości V6, a w końcu jest to V10

A Spec - 40 level
                  B Spec - 40 level
                  60 x Gold

Komentarz

Drogi siniaku. do do skrzyni biegów. kupiłem i moge zmienic tylko max predkość a przełożenia są na szaro czyli nie moge ich zmienić. w sklepie z głównego menu nie da się również zakupić tego partu z silnika . nie wiem ocb. no trudno . czas zmienic fure. do zamkniecia chyba. pzdro

Komentarz

God give me strength...
                      .... Drogi Kubiksie kupiłem do tego Lexusa "w pełni konfigurowalną skrzynię biegów, tą ta co kosztuje 20.000 cr." i specjalnie dla ciebie nagrałem filmik, który (co do tego nie mam wątpliwości) rozwieje twoje wszelkie wątpliwości.
                      Oto on:
                      [youtube:6jxak8dd]https://www.youtube.com/watch?v=nxqfaxmQBY8[/youtube:6jxak8dd]

w sklepie z głównego menu nie da się również zakupić tego partu z silnika .
                      - jakiego partu? Napisz jaśniej o co chodzi

Komentarz

Mój LFA po zrobieniu ma 713 km, 1233 kg wagi, silnik na 3 etap, redukcja masy, skrzynia konfigurowalna itd...

A Spec - 40 level
                        B Spec - 40 level
                        60 x Gold

Komentarz

PracujÄ™...
                        X