Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo®5: Edycja Academy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Gran Turismo®5: Edycja Academy

Witam

Czy warto kupywać Gran Turismo®5: Edycja Academy ?
    Czy to jest wersja ta sama co GT5, tylko są już w niej wszystkie dodatki ?
    I czy jeśli ją kupie to będzie się liczyło wszystko to co przeszłem w GT5 ?

Re: Gran Turismo®5: Edycja Academy

Jeśli nie masz jeszcze GT5, a chcesz mieć to jak najbardziej warto
    To ta sama gra oczywiście, jedyna różnica to okładka + to, że zawiera w cenie płatne dodatki (tory, samochody) dostępne jako DLC.
    Nie powinno to mieć wpływu na postępy w grze, ale skoro masz już GT5, a chcesz mieć dodatki to czy nie taniej będzie je kupić osobno przez PlayStation Store?
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

No Witku nie masz racji z tą ceną, bo Academy Edition jest bodaj tylko 20 zł droższe, czyli chyba wychodzi na to, iż płacisz tylko za pełny pierwszy dodatek, czyż nie?
      GT5 - 100%
      GT6 - 100%
      GTS - 100%
      GT7 - 100%

Komentarz

Myślę, że warto też dodać, iż wszyscy nabywcy tej edycji mają możliwość wzięcia udziału (od 1 stycznia 2013) w nowym wyzwaniu GT Academy. Sześciu zwycięzców z zawodów rozgrywanych w grze uda się w marcu na jeden dzień intensywnego treningu dla kierowców na torze Silverstone. Z kolei zwycięzca zawodów w Silverstone oraz jeden gość pojadą następnie w czerwcu na 24-godzinny wyścig Le Mans jako goście VIP firmy Nissan.
        Jak dla mnie opcja niezła.
        Jest jeszcze jeden bonus dla posiadaczy tej edycji - dostają 25% rabatu na zakupy w Gran Turismo 5 Boutique. Jednak nie wiem czy to aż taka atrakcja skoro ceny w tymże sklepiku są horrendalne nawet po owym rabacie...

Co do ceny to aktualnie najtaniej (nową) w necie można wyrwać za niecałe 95 zł (+ koszty przesyłki ofkors) lub w pewnym bardzo znanym 'markecie dla inteligentnych' za 94,90 z odbiorem własnym (jest w aktualnej gazetce ważnej do 2012-10-11)

Komentarz

http://www.gtplanet.net/gt5-academy-edi ... available/

niby dostępne już. Muszę jutro sprawdzić. Sory, że link po angielsku
          Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
          B Spec - 40 level
          60 x Gold
          http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Podobno oprócz DLC wersja Academy zawiera dostępne łatki. Nie trzeba wszystkiego pobierać.
            GT5 = 68% GT4 = 100% GT4 = 100% GT3 = 100% GT:C = 100% GT2 = 100% GT = 100%

Komentarz

GT5 Academy Edition a dodatki.

Witam. Wczoraj zakupiłem GT5 Academy Edition. Sprzedawca w sklepie powiedział że Academy posiada wszystkie patche i dodatki. Dzisiaj nazbierałem sobie na Aventadora, już chciałem kupić a tutaj wyświetla mi się ze muszę pobrać dodatek przez XMB czy coś w ten deseń. Wchodzę do menu głównego GT5 i klikam w ikonkę do pobierania i wyświetla się komunikat "Nie zakupiono żadnych dodatków" lub coś podobnego. Ogólnie jest to całkiem podejrzane bo w salonie np. Pagani mam tylko Zondę R, w Lamborghini nie mam Gallardo Superleggera, i w ogóle nie ma salonu Toyoty. Strasznie mało samochodów mam. Wie ktoś może o co chodzi z tym?

Komentarz

Re: GT5 Academy Edition a dodatki.

Z tego co wiem to wersja Academy Edition oferuje tylko 3 pierwsze pakiety DLC + Nissana Kaz'a.
                Complete Pack (Car Pack, Course Pack, Special Paint Pack, Racing Gear Pack)
                Car Pack 2
                Car Pack 3 and Course Pack 2
                The Nissan GTR driven in this year’s Nurburgring 24 hour race by series creator Kazunori Yamauchi
                Sprawdź, może nie aktywowałeś wszystkich DLC. Powinieneś mieć Aventadora, bo on wchodził w pakiet Car Pack 3.

Salon Toyoty powinieneś mieć. W salonie Pagani jest tylko Zonda R, ponieważ reszta samochodów Pagani jest możliwa do znalezienie tylko i wyłącznie w salonie samochodów używanych. Lista tych samochodów zmienia się co kilka wyścigów, więc jak chcesz znaleźć konkretny model musisz na niego polować i czekać aż się pokaże. W salonie Lamborghini sprawdż Gallardo LP 560-4 ‘08.

Pamiętaj też, że samochodów Premium jest 221, standardowych jest ponad 800. Te standardowe modele pojawiają się w salonie używanych. Resztę kupisz w salonie.
                I may be slow but I'm still ahead of you.
                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez kamalik
                  Witam. Wczoraj zakupiłem GT5 Academy Edition. Sprzedawca w sklepie powiedział że Academy posiada wszystkie patche i dodatki. Dzisiaj nazbierałem sobie na Aventadora, już chciałem kupić a tutaj wyświetla mi się ze muszę pobrać dodatek przez XMB czy coś w ten deseń. Wchodzę do menu głównego GT5 i klikam w ikonkę do pobierania i wyświetla się komunikat "Nie zakupiono żadnych dodatków" lub coś podobnego. Ogólnie jest to całkiem podejrzane bo w salonie np. Pagani mam tylko Zondę R, w Lamborghini nie mam Gallardo Superleggera, i w ogóle nie ma salonu Toyoty. Strasznie mało samochodów mam. Wie ktoś może o co chodzi z tym?
                  A wpisałeś kod?
                  GT5 - 100%
                  GT6 - 100%
                  GTS - 100%
                  GT7 - 100%

Komentarz

Zamieszczone przez kamalik
                    Mam Academy Edition i ma ona wszystkie auta z zwykłej wersji i te dodatki. Kod wpisujesz W PSS, pobierasz i instalujesz(automatycznie). I teraz najważniejsze odpalasz grę i w głównym menu masz po prawej stronie "zawartość do pobrania" wchodzisz w to i instalujesz dodatki z poziomu gry. Na aventadora nie musisz zbierać kasy bo samochody z dodatków masz automatycznie po zainstalowaniu w garażu, pozdrawiam

Komentarz

GT 5 Academy Edition

Witajcie!
                      Mam zamiar kupić GT 5 AE i mam pytanie!
                      Wiem, że do uruchomienia i grania w GT5 potrzeba 256mb. wolnego miejsca na dysku konsoli, tak można grać ale czas ładowania się wydłuża.
                      Ile wkońcu zajmuje GT 5 po opcjonalnej instalacji? Jedni mówią, że 6.4GB, inni, że 8GB a jeszcze inni, że 10GB ...
                      Jaka jest prawda?

Komentarz

Na pewno I wersja GT5 (premierowa) zajmowała po instalacji ponad 8Gb ale od tego czasu doszło sporo updejtów i dlc więc myślę że dopakowana Academy Edition spokojnie zajmuje 10Gb

Komentarz

12 GB- Z wszystkimi dodatkami

Komentarz

Ale mogę grać na 256mb? Nie muszę tych 12GB instalować?

Komentarz

Niby nie musisz, ale gra ci będzie działała dużo wolniej. Doinstalowane rzeczy przyspieszają działanie gry.
                              Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Pracuję...
                              X