Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problemy z lagami/wyrzucaniem z pokoju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problemy z lagami/wyrzucaniem z pokoju

Zamieszczone przez Bimbak
    To że mamy szybki internet nie gwarantuje nam braku lagów. Poniżej link do opisu który mi pomógł ogarnąć moje problemy z graniem online (jak widać nie mam już żadnych mimo że konsola bierze neta przez wi-fi). Polecam lekturę wszystkim.

http://www.ps3site.pl/forum/topic/5990- ... ter-i-ps3/

Ja mam stałe IP ustawione w konsoli i ustawione DMZ w routerze dla tego IP.
    Mam również ręcznie przepisane DNSy. Primary dałem bramkę mojego Hosta, a secondery dałem jeden z listy OpenDNS w razie czego.

http://pl.wikipedia.org/wiki/OpenDNS
    Myślę, że warto poświęcić temu osobny wątek, bo taka informacja może przydać się każdemu uczestnikowi.

Re: [LMK] Problemy z lagami/wyrzucaniem z pokoju

Kolejne pomocne info w temacie by Sqad viewtopic.php?f=16&t=6032&view=unread#p138736

Komentarz

znajdzcie kogos z dostepnym uPnP i po problemie z wyrzucaniem i bledami.

Komentarz

Mógłbyś rozwinąć? Wiesz nie wszyscy są IT masterami

Komentarz

UpNp - Universal plug and play
          jesli jedna osoba ma NAT2 a druga NAT3 to wlasnie jest blad "brak kompotybilnosci sieciowej z gospodarzem pokoju". Ale zdarza sie tak ze wejdziecie i za chwile wypad albo ze ktos kogos nie widzi i rozne takie inne szopki. Kazdy z was napewno mial z tym stycznosc. Ja tez kiedys tak mialem a teraz mam upnp dostepne w ustawieniach na PS3 i nic i jak ja zrobie pokoj to może wejsc 8 osób z NAT2 i 4 z NAT3 i kazdy bedzie sie widzial slyszal i nikogo nie wyrzucic powinno To jest po to stworzone AALE mozecie miec wyłącznone w routerze upnp więc proponuje pogrzebac w ustawieniach

Komentarz

Mój dostawca internetu nie obsługuje UpNp, a mimo to mam zdecydowanie najmniej problemów z wyrzucaniem ludzi gdy ja hostuje. Chociaż wydaje mi się, że po ostatniej "poprawce" jest jakby gorzej z tym. Jednak jak ktoś ma możlwiść włączenia UpNp to na pewno to nie zaszkodzi. Moim zdaniem do rozwiązania moich problemów najwięcej przyczyniło się ustawienie DMZ dla IP konsoli. Wcześniej miałem problemy z tym, że gdy inni hostowali nie widziałem kilku zawodników, lub gdy ja hostowałem połowa pokoju nie mogła doczekać nawet startu wyścigu.
            http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

U mnie to samo. Miałem aktywne upnp, ale konsola nie była w dmz i zdarzało się że kogoś nie widziałem. Odkąd konsola poleciała w dmz to upnp nagle stało się niedostępne, a moje problemy znikły.

Komentarz

Bimbak ale przeciez Ty wiesz po co jest upnp. Stworzone dla ludzi zeby nie mieli problemow po to zeby tworzyc serwery. a to ze ktos nie ma upnp nie znaczy ze musi problemy miec. Tak jak mowisz ustawic stale IP i najlepiej po kablu i powinno banglac a jak nie to dzwonic do dostawcy i mu pojechac ze ma dzialac a jak nie to rezygnujesz i bierzesz pozadny internet z TP ORANGE ktory fakt jest drogi bo za 10mb zaplacisz 80 zl ale Cie nigdy nie rozlaczy.
                Tez mialem kiedys radiowke. Bimbak powinien pamietac jakie tam byly rzeczy nie mozliwe w konfiguracji hehe masakra

Komentarz

Pracuję...
                X