Zamieszczone przez Bimbak
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problemy z lagami/wyrzucaniem z pokoju
Zwiń
X
-
Re: [LMK] Problemy z lagami/wyrzucaniem z pokoju
Kolejne pomocne info w temacie by Sqadviewtopic.php?f=16&t=6032&view=unread#p138736
-
UpNp - Universal plug and play
jesli jedna osoba ma NAT2 a druga NAT3 to wlasnie jest blad "brak kompotybilnosci sieciowej z gospodarzem pokoju". Ale zdarza sie tak ze wejdziecie i za chwile wypadalbo ze ktos kogos nie widzi i rozne takie inne szopki. Kazdy z was napewno mial z tym stycznosc. Ja tez kiedys tak mialem
a teraz mam upnp dostepne w ustawieniach na PS3 i nic
i jak ja zrobie pokoj to może wejsc 8 osób z NAT2 i 4 z NAT3 i kazdy bedzie sie widzial slyszal i nikogo nie wyrzucic powinno
To jest po to stworzone
AALE mozecie miec wyłącznone w routerze upnp więc proponuje pogrzebac w ustawieniach
Komentarz
-
Mój dostawca internetu nie obsługuje UpNp, a mimo to mam zdecydowanie najmniej problemów z wyrzucaniem ludzi gdy ja hostuje. Chociaż wydaje mi się, że po ostatniej "poprawce" jest jakby gorzej z tym. Jednak jak ktoś ma możlwiść włączenia UpNp to na pewno to nie zaszkodzi. Moim zdaniem do rozwiązania moich problemów najwięcej przyczyniło się ustawienie DMZ dla IP konsoli. Wcześniej miałem problemy z tym, że gdy inni hostowali nie widziałem kilku zawodników, lub gdy ja hostowałem połowa pokoju nie mogła doczekać nawet startu wyścigu.
Komentarz
-
Bimbak ale przeciez Ty wiesz po co jest upnp. Stworzone dla ludzi zeby nie mieli problemow po to zeby tworzyc serwery. a to ze ktos nie ma upnp nie znaczy ze musi problemy miec. Tak jak mowisz ustawic stale IP i najlepiej po kablu i powinno banglaca jak nie to dzwonic do dostawcy i mu pojechac ze ma dzialac a jak nie to rezygnujesz i bierzesz pozadny internet z TP ORANGE ktory fakt jest drogi bo za 10mb zaplacisz 80 zl ale Cie nigdy nie rozlaczy.
Tez mialem kiedys radiowke. Bimbak powinien pamietac jakie tam byly rzeczy nie mozliwe w konfiguracji hehe masakra
Komentarz
Komentarz