Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ustawienia na Vettel's Challenge

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ustawienia na Vettel's Challenge

Jak ustawić kierownicę? Amator, zawodowiec, symulacja? Co ze wspomaganiem kierowania itp itd? Oraz jeszcze ustawienia samochodu. Podobnego tematu nie znalazłem. Pozdrawiam

Re: Ustawienia DFGT na Vettel's Challenge

Podpinam się pod pytanie, faktycznie chyba takiego tematu nie było. Ja z kolei poproszę pod G27. No i jak okiełznać (ustawić) tego "szatana" RBX2010 żeby złotko wpadło na wszystkich torach? Podzielcie się mili koledzy, którym dane było zaliczyć to najtrudniejsze wyzwanie GT5

Komentarz

A więc pod G27 mam ustawione, zawodowiec ( sprawdze jutro na 100 % ), a ustawienia REd Bulla to wychodzenie z poślizgu włączone i bodajże ABS na 1. Na Suzuce i Ringu miałem skrzynie automatyczną ze względu na zmienianie biegów w zakręcie ( nie ogarniałem manuala bo łopatki się przy kręceniu kierą się ruszają), potrafiło mi na okrążeniu na manualu do 0,4 s. pogorszyć się... Jedyne zawody w sumie gdzie sam włączyłem automat i pomogło.
      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
      B Spec - 40 level
      60 x Gold
      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Lepiej zmniejszyć Force Feedback na 2 lub 1 i włączyć wspomaganie kierownicy bo inaczej można ją ukręcić ;-)

Komentarz

Z mojej strony polecam na pewno włączyć wychodzenie z poślizgu , skrzynia automatyczna i wspomaganie kierowania silne, do tego ja wyłączyłem wtyczkę od zasilania mojej kiery DFGT bo było mi jej szkoda (bałem się , że coś jej się stanie jak do czasu aż te złota zdobędę ) , a dwa na suzuce ciężko było kręcić z oporem - trzeba się chwilkę przyzwyczaić ale potem idzie łatwiej. Reszta wszystko na off oprócz abs na 1.

Na suzuce dodam, że trzeba mieć czasy referencyjne pierwszy - 27,5-28,5 sek drugi 51-53 max, żeby była szansa na złoto jeżeli macie wyższe to restart.

Komentarz

Wiele razy miałem minimalnie lepsze pierwsze i drugie czasy i nie siadalo na złoto

A Spec - 40 level
            B Spec - 40 level
            60 x Gold

Komentarz

Wiesz.. widocznie duzo traciles na szykanie na koncu tez tak mialem wiele razy zanim mi zaczela lepiej wychodzic Sporo mozna tez stracic po 1 czasie referencyjnym na tym zakrecie - jezeli zle sie go wykona.

Komentarz

wiem, wiem 3 - 4 godziny mi zeszlo zanim ogarnalem na złoto.

A Spec - 40 level
                B Spec - 40 level
                60 x Gold

Komentarz

Re: Ustawienia na Vettel's Challenge

Witam.
                  W GT5 mam do zrobienia "tylko" wyzwanie Vettela i Eiger Nordwand. Należałoby pokonać tego dwukrotnego mistrza świata, więc pożyczyłem od znajomego Logitech Driving Force GT na okres jednego miesiąca. Troszkę się obawiam czy dam radę, bo nigdy nie miałem do czynienia z taką kierownicą. Wszystkie złota w licencjach i zawodach specjalnych wykręciłem na padzie.

Pierwszy kontakt z kierownicą był masakryczny. A gdy już wsiadłem za stery RBX2010 to zacząłem się zastanawiać czy ten Force Feedback da radę jakoś wyłączyć? Myślałem, że z wyzwaniem Vettela jakoś sobie poradzę, a ja na razie nie potrafię przywyknąć do tych oporów i drgań na kierownicy. Zamiast skupić się na prowadzeniu rakiety w zakrętach, muszę pracować bicepsami :-) by utrzymać go na trasie! To tak będzie? Nie idzie tego wyłączyć?
                  JakieÅ› rady dla nowicjusza w temacie kiery?

Komentarz

Sam nie mam kierownicy, ale wiem, że da się jakoś osłabić - jeśli nie wyłączyć - FFB w opcjach gry. A jeśli się mylę, sorry Winnetou, próbuj na padzie. Mnie się jakoś udało(mam brąz) , to uda się i tobie. :wink: A w kwestii kierownicy- niech wypowie sie ktoś bardziej doświadczony
                    "If you can dream it, you can do it" - Enzo Ferrari

Komentarz

Wyłączasz kiere z kontaktu i już jeździsz bez Force Feedbacku.
                      Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Mówiąc pokonać - miałem na myśli zrobienie złota. Brązy to bez problemu na padzie poszły. Z tego co mi wiadomo zrobienie złota na padzie graniczy z cudem - dlatego pożyczyłem kierownicę. Platynę zdało by się wbić. Dzięki za radę. Za chwilę sprawdzę kierownicę bez prądu :-)

Komentarz

Ja będziesz jechał suzuke to moze ci sie przyda
                          Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

Przekozak. Na manuału jechał.

Komentarz

Polecam takie ustawienia na każdy tor (pad):
                              TCS off
                              Wychodzenie z poślizgu on