Jak ustawić kierownicę? Amator, zawodowiec, symulacja? Co ze wspomaganiem kierowania itp itd? Oraz jeszcze ustawienia samochodu. Podobnego tematu nie znalazłem. Pozdrawiam
Podpinam się pod pytanie, faktycznie chyba takiego tematu nie było. Ja z kolei poproszę pod G27. No i jak okiełznać (ustawić) tego "szatana" RBX2010 żeby złotko wpadło na wszystkich torach? Podzielcie się mili koledzy, którym dane było zaliczyć to najtrudniejsze wyzwanie GT5
A więc pod G27 mam ustawione, zawodowiec ( sprawdze jutro na 100 % ), a ustawienia REd Bulla to wychodzenie z poślizgu włączone i bodajże ABS na 1. Na Suzuce i Ringu miałem skrzynie automatyczną ze względu na zmienianie biegów w zakręcie ( nie ogarniałem manuala bo łopatki się przy kręceniu kierą się ruszają), potrafiło mi na okrążeniu na manualu do 0,4 s. pogorszyć się... Jedyne zawody w sumie gdzie sam włączyłem automat i pomogło.
Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...
Z mojej strony polecam na pewno włączyć wychodzenie z poślizgu , skrzynia automatyczna i wspomaganie kierowania silne, do tego ja wyłączyłem wtyczkę od zasilania mojej kiery DFGT bo było mi jej szkoda (bałem się , że coś jej się stanie jak do czasu aż te złota zdobędę ) , a dwa na suzuce ciężko było kręcić z oporem - trzeba się chwilkę przyzwyczaić ale potem idzie łatwiej. Reszta wszystko na off oprócz abs na 1.
Na suzuce dodam, że trzeba mieć czasy referencyjne pierwszy - 27,5-28,5 sek drugi 51-53 max, żeby była szansa na złoto jeżeli macie wyższe to restart.
Wiesz.. widocznie duzo traciles na szykanie na koncu tez tak mialem wiele razy zanim mi zaczela lepiej wychodzic Sporo mozna tez stracic po 1 czasie referencyjnym na tym zakrecie - jezeli zle sie go wykona.
Witam.
W GT5 mam do zrobienia "tylko" wyzwanie Vettela i Eiger Nordwand. Należałoby pokonać tego dwukrotnego mistrza świata, więc pożyczyłem od znajomego Logitech Driving Force GT na okres jednego miesiąca. Troszkę się obawiam czy dam radę, bo nigdy nie miałem do czynienia z taką kierownicą. Wszystkie złota w licencjach i zawodach specjalnych wykręciłem na padzie.
Pierwszy kontakt z kierownicą był masakryczny. A gdy już wsiadłem za stery RBX2010 to zacząłem się zastanawiać czy ten Force Feedback da radę jakoś wyłączyć? Myślałem, że z wyzwaniem Vettela jakoś sobie poradzę, a ja na razie nie potrafię przywyknąć do tych oporów i drgań na kierownicy. Zamiast skupić się na prowadzeniu rakiety w zakrętach, muszę pracować bicepsami :-) by utrzymać go na trasie! To tak będzie? Nie idzie tego wyłączyć?
Jakieś rady dla nowicjusza w temacie kiery?
Sam nie mam kierownicy, ale wiem, że da się jakoś osłabić - jeśli nie wyłączyć - FFB w opcjach gry. A jeśli się mylę, sorry Winnetou, próbuj na padzie. Mnie się jakoś udało(mam brąz) , to uda się i tobie. :wink: A w kwestii kierownicy- niech wypowie sie ktoś bardziej doświadczony
"If you can dream it, you can do it" - Enzo Ferrari
Mówiąc pokonać - miałem na myśli zrobienie złota. Brązy to bez problemu na padzie poszły. Z tego co mi wiadomo zrobienie złota na padzie graniczy z cudem - dlatego pożyczyłem kierownicę. Platynę zdało by się wbić. Dzięki za radę. Za chwilę sprawdzę kierownicę bez prądu :-)
Komentarz