Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Auto do 100 000cr

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Auto do 100 000cr

Witam.
    Mam wielki dylemat, jakie auto kupić do 100 tys, najbardziej zależy mi na zwrotności i braku uślizgów. Osiągi oczywiście też muszą być jakieś przyzwoite jak na tę cenę. Czekam na podpowiedzi.

Re: Auto do 100 000cr

Zamieszczone przez insideee
    Witam.
    Mam wielki dylemat, jakie auto kupić do 100 tys, najbardziej zależy mi na zwrotności i braku uślizgów. Osiągi oczywiście też muszą być jakieś przyzwoite jak na tę cenę. Czekam na podpowiedzi.
    Kupo sobie Nissana GT-R '07 http://www.mygranturismo.net/car_sheet.php?id=683
    Jest to bardzo dobre auto, którym po maksymalnym tuningu zaliczysz wiele wyścigów i zdobędziesz dużo kasy
    Bez tuningu też świetnie się prowadzi

A tu masz całą listę aut z GT5 i wszystkie niezbędne dane o autach. Możesz sobie sortować według własnych potrzeb i kryteriów.
    http://www.mygranturismo.net/carlist.php

Na przyszłość nie zakładaj nowego tematu tylko zadaj pytanie tu -----> Pytania i odpowiedzi dotyczące GT5 viewtopic.php?f=16&t=3363

Proszę moderatorów o przeniesienie tych postów i usunięcie tematu.

Komentarz

Myślałem o tym nissanie, niektórzy polecają też nsx. S2000 jeździłem ale strasznie rzuca na zakrętach.
      Parametry techniczne nie za wiele mówią mi o samochodzie. Bo auto które ma mniej koni może się lepiej prowadzić niż większe. Tak więc pytam o własne doświadczenie z danym autem.
      Budżet wzrósł do 150 000 cr co w tej cenie będzie dobre? Audi 4.2 ? Może dozbierać 50 000 i kupić nissana gt-r ?
      Lexus ? Najbardziej zalezy mi na dobrym prowadzeniu. Przyczepność, oraz osiągi.
      Dzięki za pomoc.

Komentarz

Myślę, ze najlepszym będzie Dodge Viper ACR http://www.mygranturismo.net/car_sheet.php?id=179, dokupisz mu kilka części i opony WM i będzie miodzio

Komentarz

A jak wygląda sprawa z audi FSI 4.2, Maserati granturismo s 0,8 niby mocny, ale przy tej wadze niewiem jak będzie ze zwrotnością.
          Jeszcze jest jaguar xkr coupe 2010r. Jeszcze cięższy od maserati, ale mocniejszy. Viper, podobno jest trudny do opanowania, jest mocny a napęd na tył więc może być poślizg na zakręcie. Może coś 4x4? Np te audi. Mam chrapkę na mines, ale jest od 19 poziomu. Ja mam 10. Jeśli audi, to mam tylemat bo Jest
          R8 4.2 FSI 07 4x4, który ma 420 km przy wadze 1500kg a za tą samą cene jest Audi RS 6 AVANT 08 580km 4x4 tylko że waga 2000kg.
          Niewiem który będzie żwawszy, R8 jest ładniejszy mniej mocy ale lżejszy, a RS 6 to kombi napęd też 4x4 więcej mocy ale za to waży 2 tony.
          Jakieś propozycje?

Komentarz

Maserati nie jedzie szczerze powiedziawszy/ RS6 fajnie sie jezdzi ale nawet po redukcji wagi czuć masę. Viperem jeżdżę bez blokad i daje radę, Z06 mieści się w przedziale cenowym? Też ją można polecić smiało a tak to GTRa jeszcze polecam
            Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
            B Spec - 40 level
            60 x Gold
            http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Mam level 11 więc tylko jeden viper się łapie. To R8 ma 4x4 viper FR nie ma uślizgów?
              Czy te audi jest warte swojej ceny i czy uda mi się nim powalczyć w zawodach sezonowych?
              Więc teraz zostały: Audi R8 FSI 4.2 Audi RS 6 kombi Nissan GTR 07( tylko niewiem jak on się sprawuje, waży ponad 1700kg przy tej mocy co audi 1500kg)

Może pożyczyłby mi ktoś któreś z tych aut na godzinke? Sprawdziłbym co i jak.
              psnid: insideee

Komentarz

Wybór auta też zależy od Twoich umiejętności jazdy w Gran Turismo 5.
                Jeżeli czujesz się na siłach to kup sobie właśnie Dodge Viper ACR a jak masz pewne zastrzeżenia co do swoich umiejętności to kup wspomnianego przeze mnie Nissana GT-R tym bardziej, ze ma napęd 4x4.
                Ja swoją karierę w GT5 zacząłem od Hondy Civic a drugim autem był właśnie GT-R i jak dla mnie był to bardzo trafiony zakup Za credyty, które już posiadasz możesz już dobrze podłubać w tym Nissanie GT-R :mrgreen:
                Audi RS6 Avant '08 fajnie się prowadzi ale jak wspomniał kolega HAJ$u czuć w nim dużą masę pojazdu. Audi R8 leciutko mnie rozczarowało pod względem prowadzenia ale to tylko moja opinia na tamten czas jak zaczynałem z GT5, bo teraz uważam go za świetną furę

Komentarz

Pojeździłem teraz R8 i GTR 07 i czuje jakby gtr lepiej przyspieszał, ale audi lepiej mi się prowadzi. Tylko kosztuje 166 000 to więcej niż 2 razy nissan. Pytanie czy jest on wart swojej ceny?
                  W gran turismo daje sobię rade, miałby ktoś pożyczyć tego vipera, nie ma go w szybkiej jeździe. Może akurat by przypasował.

Komentarz

Przypomnę jeszcze raz, że za różnicę w cenie około 90 000 cr możesz zafundować sporo dobrych części tuningowych, które jeszcze bardziej poprawią osiągi Nissana GT-R
                    :mrgreen:

Komentarz

Na ile można podkręcić nissana gtr 07, i ile by to kosztowało? Mam obecnie 172 000 więc audi bym miał praktycznie golasa.
                      Obecnie jeżdżę infiniti g35 coupe c2006 roku.
                      I toyotą FT 86 Concept 2009 rok. 224km i 1000 kg

Komentarz

Maksymalna moc Nissana GT-R to 827 KM.

Komentarz

Właśnie wygrałem w zawodach sezonowych, i mam równe 200 000 i 12 poziom, dalej gtr jest dobrą propozycją?

Komentarz

Oczywiście

Komentarz

Mam teraz 250 000 i 13 level więc jest możliwość zakupu ZO6 c6 2006 rok. I teraz mam dylemat. Napęd Fr jak się sprawuje na zakrętach? Dodam że mam toyote ważącą 1000kg przy 300km i lubi się ślizgać na zakrętach, ale jeśli robi to delikatnie to mi to nie przeszkadza, a nawet pomaga.
                              Zobaczyłem jeszcze w salonie że mogę kupić AMEMIYĘ fd3s rx7 czy to auto będzie lepsze od GTR i R8? Ma napęd na tył. Jak z tuningiem?
                              Czy lepiej pozostać przy nissanie GTR 07?

Komentarz

Pracuję...
                              X