Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

ENDURANCE (WYŚCIGI WYTRZYMAŁOŚCIOWE)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: ENDURANCE (WYŚCIGI WYTRZYMAŁOŚCIOWE)

Bez sensu jest jechać wyścig samochodem, który daje ci taką dużą przewagę. Szczególnie, że można sobie spokojnie sprawdzić jakimi samochodami jadą w danym wyścigu przeciwnicy, a oglądając replay można również sprawdzić na jakich jadą oponach i odpowiednio dobrać samochód. W ten sposób emocje większe i satysfakcja z wygranej większa Ja zawsze dobieram samochód z dolnego przedziału PO, no chyba, że w danym wyścigu śmiga jakiś 'wybraniec' mający 100 PO więcej niż pozostałe. Zdaje się, że jest tak w jakiś mistrzostwach (nie Endurance)

Oczywiście to tylko moje zdanie i jeśli ktoś woli śmignąć sobie wyścig bez męczenia się to już jego sprawa.

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
      Bez sensu jest jechać wyścig samochodem, który daje ci taką dużą przewagę. Szczególnie, że można sobie spokojnie sprawdzić jakimi samochodami jadą w danym wyścigu przeciwnicy, a oglądając replay można również sprawdzić na jakich jadą oponach i odpowiednio dobrać samochód. W ten sposób emocje większe i satysfakcja z wygranej większa Ja zawsze dobieram samochód z dolnego przedziału PO, no chyba, że w danym wyścigu śmiga jakiś 'wybraniec' mający 100 PO więcej niż pozostałe. Zdaje się, że jest tak w jakiś mistrzostwach (nie Endurance)

Oczywiście to tylko moje zdanie i jeśli ktoś woli śmignąć sobie wyścig bez męczenia się to już jego sprawa.
      Gorzej jak się dopasuje do przeciwników samochód i wystartuje się później w 24h wyścigu. Nasi rywale umieją dobrze jeździć na deszczu i jak na Nordschleife się za późno na pit zjedzie to okrążenie zjazdowe może być ciekawym wyzwaniem. Szczególnie, że przeciwnik potrafi wtedy utrzymać dobry stan opon przez długi czas. Na suchym nie ma problemu
      I may be slow but I'm still ahead of you.
      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Moje Pagani (650 PO) było tylko trochę lepsze od drugiego auta (614 PO), a poza tym były tam auta jeszcze wolniejsze. To wcale nie jest taka duża przwaga, zwłaszcza że robiłem sobie przerwy i czasem stałem w miejscu.
        Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Ja akurat już jeździłem na Nurbie. Z tym, że było to z kolegą. Zmienne warunki pogodowe oraz pora dnia to było coś. Pozwiedzaliśmy trochę zakamarków tej trasy. Jeździło mi się bardzo dobrze. Ostatnio też dobiłem do czterdziestki co jest moim dotychczas największym sukcesem w całej grze. Potem skupiałem się na expieniu bobów. B-Spec wbiło się na poziom 40 i tak oto ukończyłem swoje główne cele. ^^ Teraz chcąc nie chcąc postanowiłem zabrać się za wyścigi wytrzymałościowe. Nie miałem okazji jeszcze śmigać na Nurburningu więc nie jestem pewien czym oni dokładnie tam jeżdżą. Nie mniej próbowałem jechać różnymi wyścigówkami niemieckimi. Nie jeździ mi się źle raz też z nudów postanowiłem sobie spróbować na hardzie. Piękne słoneczko zamieniło się w potworny deszcz. Niby wszystko w porządku ale cały czas ślizganie się. Zużywające się za szybko opony i latanie do Pit'u co kilka kółek. Moi rywale mając to gdzieś nie zjeżdżali w ogóle. Nie wiem jakim cudem do tego doszło ale na moje dwie zmiany oni wykonywali jedną a niektórzy nie zjeżdżali praktycznie w ogóle ^^

Komentarz

Nie rozumiem, czemu do B-spec są ograniczenia co do opon a do A-spec już nie. Przez to zamiast wziąć Red Bulla musiałem wziąć Bugatti, żeby jak najszybciej przejść Grand Valley 300, zajęło mi to ponad 2 godziny, a przewagę nad konkurentem nie miałem specjalnie olbrzymiej, bo tylko 5 okrążeń.

Komentarz

Zamieszczone przez Markiz93
              Nie rozumiem, czemu do B-spec są ograniczenia co do opon a do A-spec już nie. Przez to zamiast wziąć Red Bulla musiałem wziąć Bugatti, żeby jak najszybciej przejść Grand Valley 300, zajęło mi to ponad 2 godziny, a przewagę nad konkurentem nie miałem specjalnie olbrzymiej, bo tylko 5 okrążeń.
              Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby do X2010 zakupić inne opony.
              I may be slow but I'm still ahead of you.
              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez Roger
                Ostatnio też dobiłem do czterdziestki co jest moim dotychczas największym sukcesem
                Gratulacje, jesteś zatem najstarszym użytkownikiem naszego forum (i awek też dopasowany )
                PS. Sorry, nie mogłem się powstrzymać

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                  Zamieszczone przez Roger
                  Ostatnio też dobiłem do czterdziestki co jest moim dotychczas największym sukcesem
                  Gratulacje, jesteś zatem najstarszym użytkownikiem naszego forum (i awek też dopasowany )
                  PS. Sorry, nie mogłem się powstrzymać
                  Hehe. Nie do takiej czterdziestki. 40 poziom

Komentarz

Heh, założyłem Red Bullowi sportowe opony. Wcale źle nie jeździł, a dzięki temu autu przejechałem Laguna Seca 200 mil B-spec w godzinę i 35 minut.

Komentarz

Dokładnie. Tak jak wspominał Kowalik odkurzacz pozostanie odkurzaczem. A niezależnie od opon Red Bulla prowadzi się znakomicie. Zawsze jednak gdyby sterowność cierpiała można właściwie pobawić się dynamiką i przełożyć szybkość na zwrotność w zakrętach. Przez to mimo mniejszych prędkości nie będziemy mieli takich problemów z pokonywaniem trudnych łuków. ^^

Komentarz

Jako że reszta gry w końcu została zaliczona przyszedł czas na Endurance'y

Na początek Grand Valley 300 km

Przeciwnicy według tego co podaje GT5 mają średnio 468 PO z najmocniejszym przeciwnikiem mającym 481. Jadą na oponach sportowych miękkich. Do tego wszystkie tu startujące samochody są japońskiej i nietuningowane.

Samochód, który ja wybrałem na ten wyścig to Nissan Silvia Spec-R Aero (S15) '02, który po wymianie oleju ma 436 PO. Samochód nie został poddany jakiemukolwiek tuningowi. Opony, tak jak przeciwnicy, sportowe miękkie.

Wyścig udało sie ukończyć po 2:16:41.343 na pierwszym miejscu mając 1 okrążenie przewagi do jadącej na drugim miejscu Mazdy RX-7 Spirit R Type A (FD) '02. Najlepsze okrążenie to 2:11.379.

W pitach zatrzymywalem sie dwa razy, na okrążeniach 20 i 40. Co ciekawe, moi przeciwnicy byli wstanie przejechać nawet do 10 okrążeń wiecej na tych samych oponach. Niestety wyszło tez na jaw słabe oprogramowanie zachowań AI, gdzie jadący na 2 pity przeciwnik zjeżdżał na okrążeniach 28 i 57... kompletny bezsens.

Komentarz

Ja natomiast na B-spec ukończyłem Red Bullem Indianopolis 500 w 2 godziny i 12 minut. Mój wóz musiał zjeżdżać do pitu co 29-30 okrążeń, gdyż szybko mu schodziło paliwo. Wkurza czasem głupie zachowanie kierowców, którzy często nie potrafią wyprzedzić rywali tylko wpychają się w tyłek. Miałem 3 kierowców i to już była granica dla ich wytrzymałości, do jeszcze dłuższych wyścigów wytrzymałościowych będę potrzebował już czterech.

200 POST!!!

Komentarz

Siema macie jakąś rade aby kierowcy B-Spec mniej się męczyli bo własnie jadę Suzuka 1000km jestem na 140 okr i kierowcy nie maja już siły

Komentarz

red bulla im kup

ten napój energetyczny ...
                              http://www.mygranturismo.net/museum.php?id=37274 - moje muzeum

Komentarz

Zamieszczone przez gorus22
                                Siema macie jakąś rade aby kierowcy B-Spec mniej się męczyli bo własnie jadę Suzuka 1000km jestem na 140 okr i kierowcy nie maja już siły
                                A w czym ci to przeszkadza?

Komentarz

Pracuję...
                                X