Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czego Ci brakuje w GT5?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Czego Ci brakuje w GT5?

Jeśli porównujesz zwykłego benzyniak z silnikiem 1,6 do dołądowanej fabi z silnikiem prawie dwulitrowym no to sory. Widać jest teraz tendencja troli na forach do porównywania folnossacych benzyn z doładowanymi dezlami. Fakt dizle bardzo poszły do przodu ale to nie to co benzyniak. Szkoda że w ty teście nie dali porównywalnego mini silnikowo czyli silnik 1,6 z kompresorem. Biedna czeska fabia by została daleko w tyle.
    Jeździłem kilkoma klekotami w wiekszosci nowe konstrukcje i jedynie beemka idzie również na wysokich obrotach reszta już tylko piliła o zmiane biegów przy 3500-4000tys.

Komentarz

Po pierwsze nie pisz o ludziach trolle bo to nieładnie z tego co widze nie jesteś dzieckiem wieć zachowuj sie jak dorosły po drugie porównuje 1.9 tdi 150km do 1.8 Turbo 150km po trzecie radzę wlewać dobrej jakości ropę lub naprawić przepływomierz jesli uważasz że nowe silniki TDI tracą pare powyżej 3,5 obr to coś nie halo było z tymi autami Mini cooper z filmiku jest o 250kg lżejsza od biednej fabii może dlatego w danych technicznych osiagi sa identyczne Fabia RS 0-100km/h 9,5sec v-max 205km/h Mini Cooper 1.6 0-100 km/h 9,3sec v-max 201 km/h Czy to nie był wyrównany wyścig ? Masz racje mogli dać Mini cooper 1.6 kompressor nie dość ze waży mniej to 40 koni wiecej ;D to byłby naprawde super wyścig taki 100% fair play wtedy napewno jak to napisałeś biedna czeska fabia z diesel zostałaby daleko w tyle

Komentarz

Dołożę swoje 3 grosze do listy marzeń:

1. Samochody:
        - Xedos 9 / Millenia / Eunos 800
        - wszystkie stare samochody z poprzednich części GT
        - Trabant 601
        - więcej samochodów z lat 20, 30, 40...
        - w ogóle więcej samochodów

2. Trasy
        - tras ogólnie mogło by być dużo więcej
        - malownicze górskie strome z zakrętami
        - trasy wzdłuż brzegu morza z widokami
        - edytor tras mógłby pozwalać na większą dowolność

Komentarz

Pisałem o przewadze w zakresie osiąganych prędkości a nie obrotów. Poza tym piszesz o momencie jakby to było nie wiadomo co, a sam moment obrotowy przecież ma tyle do osiągów co siła wytrysku do udanego seksu.
          Top Gear to Top Gear ... a ten test który wrzuciłeś też nie grzeszy obiektywizmem i jest delikatnie mówiąc nieprofesjonalny. Co do zmiany zasad w WTCC w 2009 nie wiedziałem, ale to nie zmieni mojego zdania że diesle nie powinny się ścigać razem z benzynami, bo żaden regulamin tego sprawiedliwie nie rozpisze. Diesle z sukcesami ścigają się w wyścigach wytrzymałościowych ale tylko w klasie prototypów i w swojej własnej klasie (Nurburgring 24h). To nadal jednak jednak jest zaledwie kropla w morzu z silnikami benzynowymi w każdym sporcie motorowym tego świata.
          http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Własnie dlatego brakuje mi chociaż kilku aut najlepiej premium np kompakt Golf IV lub V 1.9 TDI lub 2.0 TDI Seat Leon 2.0 TDI WTCC wtedy można byłoby samemu przetestować na torze ich zalety i wady wkurza troche że w samochodach premium jest kilka aut naprawde dziwnych np małe japońskie samochodziki po 45ps - 50ps lub Ogórek albo jakies wojskowe jeepy wszystkie są premium a nie dali takiego Buggati Veyrona wersji premium

Komentarz

Dokładnie. W Premium jest masa aut, którymi nie będziemy jeździć, bo bez sensu. Brakuje mi "normalnych" aut z lat 70-99, które większość z nich można jeszcze spotkać na drodze. Civic'iem LS z 1997 bym nie pogardził Szkoda też, że nie ma Corolli.
              Zapraszam tutaj.

Komentarz

mi brakuje BMW M5 Touring i Merca E55 AMG Model T... skoro jest Audi RS6 Avant to mogli tamte dodac ... do tego oczywiscie Passat R36 Variant dla oka ...

no i tras wiecej, np. Silverstone, Istambul, Brno, Bathurst, Adelaide, Imola, Catalonya i takie tam

Komentarz

Brno świetny tor brakuje go i SPA
                  Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                  B Spec - 40 level
                  60 x Gold
                  http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Zamieszczone przez Maverick
                    Po pierwsze nie pisz o ludziach trolle bo to nieładnie z tego co widze nie jesteś dzieckiem wieć zachowuj sie jak dorosły po drugie porównuje 1.9 tdi 150km do 1.8 Turbo 150km po trzecie radzę wlewać dobrej jakości ropę lub naprawić przepływomierz jesli uważasz że nowe silniki TDI tracą pare powyżej 3,5 obr to coś nie halo było z tymi autami Mini cooper z filmiku jest o 250kg lżejsza od biednej fabii może dlatego w danych technicznych osiagi sa identyczne Fabia RS 0-100km/h 9,5sec v-max 205km/h Mini Cooper 1.6 0-100 km/h 9,3sec v-max 201 km/h Czy to nie był wyrównany wyścig ? Masz racje mogli dać Mini cooper 1.6 kompressor nie dość ze waży mniej to 40 koni wiecej ;D to byłby naprawde super wyścig taki 100% fair play wtedy napewno jak to napisałeś biedna czeska fabia z diesel zostałaby daleko w tyle
                    Wybacz za trola.
                    jeśli samóchód który ma 500 km przebiegu ma zabrudzony przepływomierz to ja nie wiem co w tych salonach sprzedają. W poniedziałek aż sprawdzę :mrgreen: . Powtarzam po raz drugi. Porównujmy nie mocą ale silnikami, jesli fabia jest doładowana to konkurent również powinien być doładowany. W wyścigach jak są klasy aut to nikt nie ustala górnej granicy mocy czy PO (to nie gra). Jest cieższa bo to dizel, nie będę porównywał z cooperem który ma 116 koni, porównuj dwa takie same silniki z doładowaniem. W takiej konfrontacji rzadko który dizel by wygrał.

Komentarz

chyba nie rozumiesz jednej rzeczy... diesel potrzebuje doladowania zeby zwawo jezdzic, benzyna nie... to tak jakbys chcial porownac Trebusz z Katapulta... tylko ze wedlug Twojego zamyslu od Trebusza odcialbyc wszystkie linki na koncu bo przeciez Katapulta ich nie ma...

Komentarz

Nie twierdze że diesel o zbliżonej pojemnośći i mocy silnika odjedzie na kilometry benzyniakowi napewmo byłby ciekawy wyścig Ale tylko chcie powiedzieć że technologia czy to Popowtryskiwaczy czy common rail poszła tak naprzód przez ostanie kilkanaście lat że coraz wiecej aut z dizelkiem pod maską dorównuje silnikowi benzynowemu w osiągach troche sie zawiodłem na GT 5 że dodali tylko jeden samochód BMW 120d klasy kompakt

Komentarz

Wybacz za trola.

Spoko wybaczam

jeśli samóchód który ma 500 km przebiegu ma zabrudzony przepływomierz to ja nie wiem co w tych salonach sprzedają. W poniedziałek aż sprawdzę

Hehe żartowałem z tym przepływomierzem

Komentarz

No i nam pocieli temat :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Maverick
                              Nie twierdze że diesel o zbliżonej pojemnośći i mocy silnika odjedzie na kilometry benzyniakowi napewmo byłby ciekawy wyścig Ale tylko chcie powiedzieć że technologia czy to Popowtryskiwaczy czy common rail poszła tak naprzód przez ostanie kilkanaście lat że coraz wiecej aut z dizelkiem pod maską dorównuje silnikowi benzynowemu w osiągach troche sie zawiodłem na GT 5 że dodali tylko jeden samochód BMW 120d klasy kompakt
                              Technologia poszła naprzód To tylko na minus dla diesla.Olej napędowy kosztuje prawie na równi z benzyną więc oszczędności nie ma zbyt wiele.A spalanie w litrach,gdyby porównać silniki,będzie podobne.Chociaż spalanie diesla w ciągu lat zmalało w porównaniu z poprzednimi archaicznymi konstrukcjami.To awaryjność tych nowych jest bardzo duża.Wlejesz do takiego common rail'a syfiaste paliwo (jakiego u nas nie brakuje) i masz po wtryskach Kiedyś do merca można było wpakować olej roślinny,przepracowany olej silnikowy,brudną ropę z ciągnika i resztki z obiadu a on nadal jeździł Jedyny plus tych nowych diesli jest taki,że nie kopcą przy wyższych obrotach i po pracy silnika trudno rozróżnić czy to aby nie benzyniak.

Znajomy ma jakiegoś Opla z przed kilku lat.Chciał trochę kasy oszczędzić,załapał okazję,kupił paliwo ze skańskiej spuszczone z koparki (przy transporcie nie może być paliwo w baku sprzętu budowlanego-chyba),nie przejechał dwóch kilometrów jak samochód stanął.Wpakował kilka tysięcy i mówił,że to był jego ostatni diesel...

PS: No ta powinniście osobny temat sobie otworzyć

Komentarz

Przydał by się osobny topic :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                                X