Próbowaliście swoich sił w tych Zawodach Sezonowych? Ukończyłem wszystkie na złoto, te gdzie jedzie się samemu. Później chciałem spróbować swoich sił w czasówkach online. Najlepsi robili 0.3 poniżej 56 sekund. Ja nie potrafię zejść poniżej 57... A przecież okrążenie nie jest długie, straty nie powinny być tak ogromne... Pobrałem powtórkę najlepszego przejazdu, okazało się, że najlepsi w dziwny sposób mieli ustawione zawieszenie... Przód wysoko, tył niemal ocierał o asfalt... Moje pytanie, kto wie jak ustawić w ten sposób samochód aby zrobić porządny czas? Próbowałem ustawić podobnie, nawet udało mi się osiągnąć podobny efekt wizualny, ale nadal nie mogę zejść poniżej 57... Nie wiele brakuje. 133 miejsce wywalczone, ale chcę wejść co najmniej do pierwszej setki. Jakieś rady?
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Musiałem oddać G25 i wiecie co,... odpalilem gre na padzie i tak szybko jak uruchomiłem tak szybko zakończyłem wyścig na padzie nie da się grać sensownie :mrgreen:
Niech ktoś mi powie bo z tego co zauważyłem gt5 nie korzysta z 900 stopni obrotu g25 więc po co przepłacać za dfgt czy g25/7 jak można kupić thrusta f430 tylko pytanie czy zadziała z gt5 bo nie mogę nigdzie znaleźć 100% info. Sprzedawców z deka posrało z cenami za DFGT gdzie przed premierą DFGT było za 350zł nówka na allegro a teraz cieżko znaleźć poniżej 500. Wiem że jest w euro za 469 lecz wspomniane wcześniej f430 kosztuje 350 zł i ma fajniejsze łopatki i pedały. :mrgreen: tylko pytanie czy działa w gt5 i jak to jest z tym obrotem bo jak oglądałem repleje czy to tylko 240 stopni koła się skręcały dalszy wychył kierownicy nie miał sensu bo i tak się koła nie obracały
Tak, F430 jest kompatybilne, ale ma tylko 240-stopniowy skręt. Ja osobiście używam Logitecha Driving Force Pro, starsza wersja DFGT, ale naprawdę warto jej poszukać, bo cena ok. 250zł (ciężko znaleźć, ale warto), a jakość praktycznie taka jak DFGT.
Porównanie obu kierownic wg. użytkownika Gared z simracing.pl:
1. FF - wydaje się być lepszy w DF GT, jednak sama kierownica chodzi lżej. Hmm... FF jest silniejszy, ale kołem łatwiej sie kręci w zakrętach w stosunku do DFP.
2. DFP o klase lepiej leży w dłoniach, koło pomimo mniejszej średnicy jest wygodniejsze, jest grubsze i nieco miększe. Co warte podkreślenia - w DFP niemal wszystkie guziki są w zasięgu kciuków i nie ma potrzeby odrywania dłoni od koła kierownicy. O DF GT tego powiedzieć nie można z całą pewnością. Sądzę, że w przypadku wielogodzinnych wyścigów lepiej spisze się DFP.
3. DFGT ma ostrzejsze kanty i jak mi się mAły skarżył czasami po długiej jeździe mocno bolą go kciuki. W DFP problem nie wystepuje.
4. Pedały są identyczne i te od DFP pasują do DF GT (i na odwrót). Tak samo jest z zasilaczami.
5. Shifter jest taki sam w obu kierownicach.
Cena DFGT jest 2 razy większa od DFP, a różnice małe, tak więc polecam Driving Force Pro.
To jest jakiś idiotyzm, nigdzie nie ma DFGT, nie mowie tu o sklepach nawet hurtownie komputerowe stoją puste. Jak już się pojawi to albo w jakiejś poronionej cenie albo rozchodzi się momentalnie. Na allegro to już na głowę poupadali ale to jest wiadome od dawna że na allegro nie można już kupować.
2. DFP o klase lepiej leży w dłoniach, koło pomimo mniejszej średnicy jest wygodniejsze, jest grubsze i nieco miększe. Co warte podkreślenia - w DFP niemal wszystkie guziki są w zasięgu kciuków i nie ma potrzeby odrywania dłoni od koła kierownicy. O DF GT tego powiedzieć nie można z całą pewnością. Sądzę, że w przypadku wielogodzinnych wyścigów lepiej spisze się DFP.
Wrażenie mam ,że jest to opinia osoby ,która widziała DFGT tylko na obrazku, gram na niej od kilku tygodni i jakoś wszystkie ważne guziki mam w zasięgu kciuków trzymając kierownice normalnie. Oczywiście trzeba oderwać ręke lekko jak chce się wcisnąć SELECT , START lub klakson ... no ale bez przesady że do reszty trzeba odrywać. Wniosek jeden -> Pisała to osoba która nie widziała DFGT albo ma 12lat i małe dłonie.
3. DFGT ma ostrzejsze kanty i jak mi się mAły skarżył czasami po długiej jeździe mocno bolą go kciuki. W DFP problem nie wystepuje.
To jak ten "mały" trzyma tą kierownicę? W miejscu chwytu kierownica jest ładnie wyprofilowana i jak ja gram nawet po kilka godzin to jakoś tego problemu nie mam?
Dlatego zachęcam do wydania tych kilku złociszy więcej i cieszyć się porządną zabawką :wink:
Komentarz