Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Gran Turismo 5 Chat

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Gran Turismo 5 Chat

To prawda, że TDU było dobre a tym bardzie w trybie Hardcore. TDU2 zawiodło mnie modelem jazdy. Zobaczymy co pokaże nam TDU F

Komentarz

Dzisiaj pierwszy raz zagrałem w GT5. Jestem naprawdę pod wrażeniem. Miałem obawy, bo w recenzjach często pisali/mówili, że brzydka itp., a tu miłe zaskoczenie. Zająłem się głównie robieniem licencji. Nigdy nie miałem takiej frajdy z ich zaliczania . Mam wrażenie, że są jakby łatwiejsze niż kiedyś. Super, że replaye można przewijać - zawsze mi tego brakowało. Największa rzecz, która od początku zwróciła moją to odgłosy silników. Miażdżą. Wszystkie poprzednie części się chowają. Szkoda, że muszę iść do roboty... Siedziałbym najchętniej do rana. Tęskniłem za takim stanem duchowym (do niedawna nie grałem w żadne gry prawie w ogóle przez kilka lat). Pozdrawiam

Komentarz

Ja również wychowałem się na serii GT i dźwięki silników bardzo mi się podobały, dopóki nie usłyszałem ich w NFS Shift lub w Forzie...

Komentarz

lepsze są? shifta znam tylko z yt jakiejś recenzji, gdzie mówili, że nie ma takiej magii przyciągania jak GT. ogólnie nie jestem na czasie za bardzo z grami ostatnio . w nfs fajnie się prezentował ten widok z oczu kierowcy. w GT5 trochę mi przeszkadzało wczoraj, że bardziej widać kierownicę i inne bajery niż drogę. niby można ustawić kąt, ale wtedy znów lusterka nie widać (chociaż zależy od samochodu). podobno można połączyć to z kamerką? jak to się wtedy sprawuje? pomaga?

Komentarz

Shift znudził mi się po 2 dniach, ale wrażenia z jazdy dawał lepsze niż GT5
            http://www.youtube.com/watch?v=bIMy5WwAb6A
            http://www.youtube.com/watch?v=54dG1Ma7 ... re=related

Komentarz

No ładnie się prezentuje. Fajne to rozmycie

Komentarz

Jedyne co jest dobre w tej grze to dźwięk - robi wrażenie.
                A-Spec- 40 lvl
                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=NAgyuJ2f ... re=related

Dźwięk i uczucie prędkości. Przy 200 km/h jest wrażenie, że zaraz odlecimy. Moim zdaniem muscle cary (zwłaszcza standardy) w GT5 wydają się wolne i nudne jak flaki z olejem. Przecież esencją musle cara są emocje. To wrażenie że mamy "za dużo mocy" jak na właściwości jezdne. W GT5 muscle cary nawet opony niechętnie palą, a w rzeczywistości gdy w takim potworze damy gaz do dechy to nie ruszy się z miejsca, tak będzie kołami buksował.
                  Do tego mały ale bardzo istotny szczegół: wozy z lat 60tych i 70tych nie mają "odcinki" gdyż są wyposażone w gaźniki. W Shfcie dobrze ukazane jest to pałowanie na najwyższych o obrotach. W GT5 "odbijamy" się od ogranicznika i pojazd hamuje o kilka-kilkanaście km/h.
                  No i ostatnia sprawa - widok z wnętrza. Jeżeli chodzi o odwzorowanie wnętrz GT5 w premiumach jest lepsze, jednak w wielu przypadkach kamera jest źle umieszczona - jak gdyby ktoś ją przyczepił do kokpitu. Nie widać dobrze lusterek ani drogi, do tego moim zdaniem jest zbyt sztywna. W Shifcie rzeczywiście czujemy się jak kierowca w samochodzie, a w GT5 trochę jakbyśmy byli samochodem.

PS. Zdaję sobie sprawę, że Nurburgring w Shifcie jest odwzorowany bardo słabo, podobnie Spa.

Komentarz

No wspominałem właśnie o tym, że nie widać lusterek. Moim zdaniem uczucie prędkości zawsze było bolączką GT. Chociaż w 4 jak się jechało ponad 200 na wąskich trasach, to łapy się pociły. Co do 5 to mam wrażenie, że jest łatwiej wystartować początkującym, bo od razu dostajemy jakąś niezłą furę, którą można bez żadnych problemów wygrywać pierwsze wyścigi. W poprzednich częściach jednak trzeba było kupić jakiegoś używanego gruchota. Kasę też w miarę szybko się zbiera, pojechałem ze 3 wyścigi i ze 2 zadania specjalne i już mam ponad 100k. Poza tym na razie czerpię radochę z robienia licencji na złoto. A właśnie dają jakąś nagrodę za zaliczenie wszystkich na złoto? W recenzjach czepiali się głównego menu w świecie GT, czego ja osobiście nie rozumiem, bo podoba mi się. Wszystko w jednym miejscu, nie latam po "planszy". No może na zwykłym tv trochę małe te literki, ale można sobie przybliżyć wciskając R1.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                      http://www.youtube.com/watch?v=NAgyuJ2faX8&feature=related

Dźwięk i uczucie prędkości. Przy 200 km/h jest wrażenie, że zaraz odlecimy. Moim zdaniem muscle cary (zwłaszcza standardy) w GT5 wydają się wolne i nudne jak flaki z olejem. Przecież esencją musle cara są emocje. To wrażenie że mamy "za dużo mocy" jak na właściwości jezdne. W GT5 muscle cary nawet opony niechętnie palą, a w rzeczywistości gdy w takim potworze damy gaz do dechy to nie ruszy się z miejsca, tak będzie kołami buksował.
                      Do tego mały ale bardzo istotny szczegół: wozy z lat 60tych i 70tych nie mają "odcinki" gdyż są wyposażone w gaźniki. W Shfcie dobrze ukazane jest to pałowanie na najwyższych o obrotach. W GT5 "odbijamy" się od ogranicznika i pojazd hamuje o kilka-kilkanaście km/h.
                      No i ostatnia sprawa - widok z wnętrza. Jeżeli chodzi o odwzorowanie wnętrz GT5 w premiumach jest lepsze, jednak w wielu przypadkach kamera jest źle umieszczona - jak gdyby ktoś ją przyczepił do kokpitu. Nie widać dobrze lusterek ani drogi, do tego moim zdaniem jest zbyt sztywna. W Shifcie rzeczywiście czujemy się jak kierowca w samochodzie, a w GT5 trochę jakbyśmy byli samochodem.

PS. Zdaję sobie sprawę, że Nurburgring w Shifcie jest odwzorowany bardo słabo, podobnie Spa.
                      Generalnie muscule cary zawsze były wolne, jedynie dzwięk silnika, klimat i stylistyka miały znaczenie. Ani to nie były demony prędkości ani dobre gripery. Wraz z nowymi modelami vettki trochę zaprzeczają stereotypom, są szybkie i zwinne, choć nadal gówniano wykonane

Komentarz

http://www.ps3site.pl/hot-anonimowi-prz ... niec/96135

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Zmusiliście nas do tego. Po raz kolejny zdecydowaliśmy, że zniszczymy Waszą Sieć.
                          Zabawne żeby potem nie płakali, że Japończycy ich zlikwidują
                          A-Spec- 40 lvl
                          B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Hej, mam problem natury technicznej. Chciałbym sobie przejechać kilka wyścigów z klasy amatorskiej, ale niestety nie mam aut. Poprosiłem znajomego o udostępnienie mi tych samochodów. Między innymi do K-Cup dostałem Wagon R RR '98 który niestety jest dla mnie zablokowany. Posiadam poziom 16, a według tej strony wymagany poziom to 0 http://www.mygranturismo.net/car_sheet.php?id=904
                            Podobnie jest z innym samochodami np. Skyline 2000GT-R. Może muszę skończyć jakieś licencje?

Komentarz

oby PSN nie padlo jak ostatnim razem, bo nie wiem jak Wy ale ja nie cierpie grac z AI.

http://g2.gangsters.pl/index.php?ref=44201

Komentarz

Przeglądając niegdyś to forum widziałem że ktoś miał problem z dźwiękiem silnika. Mój viper jest taki cichy że masakra! Na pierwszym i drugim biegu słychać go jako tako, a później słychać tylko muzykę i lekki szum wiatru, jak to naprawić? Spróbowałem znaleźć odpowiedź ale jak trzeba to nie ma :/

Komentarz

PracujÄ™...
                                X