Ja po prostu nie zrozumiałem tego do kogo, o czym piszesz i serio myślałem nad tym... to nie bolało, ale boli to, że ktoś pisze jak najęty nie zastanawiając się przez chwilę co naklepał.
Powiedzcie mi jak to jest z driftem w gt5, bo tak porównując go do FM3 to tam go trochę bardziej ogarniałem. Możliwe, że przyczyną było to, że śmigałem seryjnym camaro??
Mazda rx7fd jakoś ma mało mocy i trzeba się trochę nagimnastykować. Moim zdaniem na kierownicy powinno to być do ogarnięcia, ale na padzie trochę ciężko mi się połapać.
Porównując jeszcze grafikę fm3 do gt5 to powiem tak. Forza zawsze była dla mnie nienaturalna. Tj. miała mnogość i moim zdaniem przesyt kolorów. Gt jest stonowane, przez co wypada bardziej realistycznie.
Co do frajdy to forza (choć byłem jej fanem od początku 1 gen. x`a) wypada według mnie duużo gorzej. Grając w gran turismo ciągle mówię sobie. Kurde to dziś b-spec, jutro zdjęcia, pojutrze nie chce mi się grać to kurde wchodzę sobie w menu samochodów i czytam na ich temat. Naprawdę gra (mimo tego, ze forza miała więcej tego tuningu i to było fajne) jest dla mnie czymś wyjątkowym. Chce mi się grać i nawet standardy przestały mi przeszkadzać.
Wieczorem porobię jakieś fotki to się z wami podzielę
O kurcze nie wiedziałem, że to jest tak dokładnie. Pamiętam filmik z (chyba) Lexusem który pokazywał porównanie między grą, a prawdziwym przejazdem. Chyba na Fuji to było.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Forza wg. mnie ma trochę kreskówkową grafikę w porównaniu do Gran Turismo. Porównanie to określiłbym tak: "Forza jest jak kreskówka, a Gran Turismo jak dobry film. Kreskówka daje sporo zabawy, ale jednak woli się porządne, ambitne kino".
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Mazda rx7fd jakoś ma mało mocy i trzeba się trochę nagimnastykować.
Zmień na oponki N1 a tyłek będzie Ci uciekał że nawet przy lekkich muśnięciach gazu w zakręcie :wink:
Zamieszczone przez Babka Kiepska
Porównując jeszcze grafikę fm3 do gt5 to powiem tak. Forza zawsze była dla mnie nienaturalna. Tj. miała mnogość i moim zdaniem przesyt kolorów. Gt jest stonowane, przez co wypada bardziej realistycznie.
Próbuje to niektórym tłumaczyć ale widać ani moja opinia (ani Twoja gracza Forzy i GT) się nie liczy.
Co do frajdy to forza (choć byłem jej fanem od początku 1 gen. x`a) wypada według mnie duużo gorzej.
Kolejna kwestia poruszana w innym temacie...
Naprawdę gra (mimo tego, ze forza miała więcej tego tuningu i to było fajne) jest dla mnie czymś wyjątkowym. Chce mi się grać i nawet standardy przestały mi przeszkadzać.
Piątka brat!
Zamieszczone przez Sasek
Forza wg. mnie ma trochę kreskówkową grafikę w porównaniu do Gran Turismo. Porównanie to określiłbym tak: "Forza jest jak kreskówka, a Gran Turismo jak dobry film. Kreskówka daje sporo zabawy, ale jednak woli się porządne, ambitne kino".
Bardziej bym to porównał do figurek z modeliny. Hmmm ja inaczej, Forza jest jak wieczorynka a Gt jak zajeb!ste Anime
Uaaa to zaraz odnotujesz natarcie sajkofanów Ktoś gdzieś (też wieloletni gracz Forzy) podsumował to tak że "Forza dla GT to daleki kuzyn ze wsi któremu wali z japy"
EDIT:
Chociaż po przemyśleniu i dogłębnych obserwacjach dochodzę do wniosku że poza gorszą grafika i modelem jazdy Forza to całkiem niezła gra... :wink:
... wdawać w polemiki się nie będę, swoje już wielokrotnie powiedziałem, moje odczucia znacie. Dopóki nie zagram w GT5 nie będę się wypowiadał, ale zdania o Forzy nie zmienię - to świetna gra, która w wielu aspektach (opcje społecznościowe, tunning, dostrajanie, możliwości personalizacji) pozostawia GT5 w pobitym polu...
Komentarz