Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Zamieszczone przez Londevin
    U kolegi grałem (wyjdzie pewnie coś koło 20 godz. z okładem więc niewiele) i co muszę powiedzieć to jest to taki NFS na sterydach. Jedziesz 100km/h, a obraz się tak rozmywa, ze tylko się człowiek uśmiecha.
    Nie gniewaj się kolego ale w tym momencie pieprzysz głupoty aż nie chce się czytać.
    Ja mam przegrane w FM4 kilkaset godzin i nie śmie na razie porównywać tej gry a Ty już po 20 godzinach porównujesz

To prawda, że 20 godzin to przy takich grach jest nic, niemniej pewne wstępne wrażenia z gry można mieć i po godzinie grania. To nie jest punkt widzenia kogoś kto jest właścicielem tej gry, jednakże oczy mam, słuch (jeszcze) mam, więc oceniam.
    Ponadto nie porównuję w tym momencie Forzy do GT5 tylko Forze do rzeczywistości (bo niby do czego. To samochody, nie latające spodki). Gdy jedziesz 100km/h, dajmy na to taką hondą civic, to świat nie staje się przez to tak rozmazany (wie to każdy, nie trzeba być kierowcą).

Co do tych aut, gdzie ja napisałem, że prezentują się "aż tak źle"? Napisałem po prostu że wydają mi się jakieś takie przerysowane, tak piękne, że aż nierealistyczne (te odblaski na karoserii). Poza tym miałem na myśli styl graficzny TDU, nie TDU 2, bo w to nie grałem

Bądźmy poważni Panowie... najpierw porównujesz forze do nfs i tdu , a teraz twierdzisz , że do rzeczywistości. Zastanów się trochę zanim coś napiszesz. Po za tym jak ktoś twierdzi , że odczucie prędkości jest takie jak w nfs to twierdzę , że w ogóle nie grał w forze 4 ( o dźwiękach już nie wspomnę bo gt do forzy to śmiech na sali pod względem audio ). Niestety prawda jest w tej chwili taka , że albo wszyscy grają u kolegów i koledzy mają zepsute telewizory, pday i kierownice , albo to jest zwykłe podnoszenie morale na temat gt. Tak czy siak GT5 jest wspaniała grą , ale KAZ w tej chwili musi pogodzić się z dosyć mocną porażką.

Komentarz

A mnie się wydaje że ten zachwyt to poniekąd efekt "nowości". Gt 5 większość z was zna od podszewki, jest już przez was ograne do ostatniej tekstury. Już nie zaskakuje i nie bawi.
      Forza to inny kolorowy i przede wszystkim nowy świat oferujący dużo atrakcji, cieszący kustomizacją a także inną bazą aut.

Pewnie po części temu przypisana jest rewolucja

Komentarz

Najśmiśniejsze jest to, że nie da się już nic złego na tą Forzę powiedzieć, bo cię wyśmieją. Zastanawiam się czy to forum poświęcone fanom GT czy już Forzy. Ale jednego mi nie zarzucicie i nie powiecie nieprawda - w GT jazda sprawia MI więcej radości niż w Forzie. Hough!

Komentarz

Jedziesz 100km/h, a obraz się tak rozmywa, ze tylko się człowiek uśmiecha.
          Po tym tekście simę twierdzić, że nie grałeś w FM4. Dziś specjalnie zwracałem ta to uwagę i nie zauważyłem niczego podobnego o czym piszesz.

Najśmiśniejsze jest to, że nie da się już nic złego na tą Forzę powiedzieć, bo cię wyśmieją.
          Możesz jak najbardziej ale nie pisz bzdur wyssanych z palca albo po obejrzeniu filmików na YT.

Zastanawiam się czy to forum poświęcone fanom GT czy już Forzy.
          Nie zadawaj tak głupiego pytania tylko przeczytaj uważnie tytuł tego wątku.

Ale jednego mi nie zarzucicie i nie powiecie nieprawda - w GT jazda sprawia MI więcej radości niż w Forzie.
          No wcale Ci się nie dziwię skoro w FM4 grałeś tylko 20 godzin.

Zamieszczone przez Dreadlock89
          A mnie się wydaje że ten zachwyt to poniekąd efekt "nowości".
          Nie zgodzę się Dredziu. Powiem Ci szczerze, że nigdy żadna gra nie spodobała mi się tak bardzo jak GT5 ale jednak FM4 zrobiło na mnie większe wrażenie. FM4 ma prawie wszystko to czego mi brakuje w GT5.

Zamieszczone przez marcinb1986
          Tak czy siak GT5 jest wspaniała grą , ale KAZ w tej chwili musi pogodzić się z dosyć mocną porażką.
          Tym bardziej, ze FM4 wyszła rok po GT5 i firma TURN10 miała czas na zrobienie czegoś lepszego.

Pozdrawiam

Komentarz

hehehe juz mi sie pomalu chce smiac z tego tematu Chlopaki prosze was nie upierajcie sie przy swoim bo i tak kazdy wie swoje, ja rozumiem ze GT to GT i nic tego nie zmieni ale otworzcie oczy na to co sie dzieje wokol was bo naprawde Forza oferuje to co GT5 i to czego w GT5 brakuje a tego GT5 nie zastapi i jak bylem zawsze zwolennikiem serii GT i o Forzie tak jak Wy slyszec nie chcialem tak mowie szczerze ze w GT5 juz wiecej nie zagram i nie bede sie tlumaczyc dlaczego. Sprzedalem konsole bo tylko w GT5 gralem ale uwierzcie mi ze jak byscie pograli w Forze to tez zmienicie zdanie i poczekacie na nastepna czesc GT. Forza naprawde oferuje to co GT i to czego tam brakuje a brakuje naprawde duuuuuuzo bo GT5 od GT2 nie rozni sie prawie niczym poza bardziej rozbudowanym elementem ustawien auta i wieksza iloscia aut oraz lepsza grafika, dzwiek od 2 czesci prawie tez sie nie zmienil i tu chyba nie trzeba tego nawet juz komentowac... Dla mnie i dla wielu innych Forza 4 vs GT5 = 1:0 dla Forzy. Duzo wiecej wymaga od gracza i trzeba miec duzo wieksze pojecie o robieniu samochodow a nie pakowanie najlepszych czesci tuningowych i wymiatanie na trasie bo nie o to w grze chodzi tylko o troche wiecej co oferuje wlasnie Forza 4. Oczywiscie brakuje mi w Forzie kilku rzeczy z GT5 jak WOLNA JAZDA w trybie online czy bardziej rozbudowany tryb PHOTO MODE ale nie ma tak glupiej rzeczy jak zachowanie sie auta inne online niz offline czy innych niedopracowan ze strony Polyphony bo w niektorych momentach naprawde ostro przesadzili.... Pozdrawiam i czekam na GT6

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Jest bardzo dużo racji w tym co piszesz. Mnie powoli przestało bawić GT5, porównując tuning... Z czym do ludzi. Powinno być tak w GT5 jak jest w Forzy, tym bardziej the real driving simulation... Sam nie mam jakoś mega wiele godzin wygrane w Forze, ale po tym obcowaniu wystarcza mi to do wydania opinii. Niebawem, będę miał na dłużej Xboxa, to jeszcze bardziej mnie pewnie utwierdzi do zakupu. Genialne jest FM prezentacja samochodów, a odpalanie jest masakra. Dźwięk miażdży. I różnorodność samochodów. Czas pokaże co GT6 pokaże, jak już wcześniej pisałem, nie powinno być słowa standard...

A jeszcze dopisując odnośnie GT5 już chyba mniej mi przeszkadzały braki bez aktualizacji, niż co trochę dają i jak jest gra nie dopracowana... To wszystko powinno być w dniu premiery...
              Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
              B Spec - 40 level
              60 x Gold
              http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

HAJ$u i zwróćmy uwagę ile kasy wydarli za 3 tory ( z czego Test Course zawsze był w GT ) i za kilka nowych aut. Zamiast dawać nowe auta to oni karmą nas zapierdziałym Mini albo 2 CV

Komentarz

Fakt, bardzo lubię GT-R'a, ale już jest go za dużo w GT5 i jeszcze gorzej przyśpiesza niż w realu. No FM masakra jakie fury w DLC daje. No Nissan Leaf, Mini pełno...

A Spec - 40 level
                  B Spec - 40 level
                  60 x Gold

Komentarz

A tytyty bebesiowate Gran turismo.

Komentarz

Zamieszczone przez adamwsb
                      Zamieszczone przez siniak
                      Zaraza X-kloc + FM4 zatacza coraz szersze kręgi... Ale żeby pozbyć się dla tego PS3 z GT5? Profanacja
                      Adam ode mnie -700!

Siniak wybacz ale to musialo nastapic ze wzgledu na forze zacznij grac a sam sie przekonasz
                      Grałem - u Angello :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                        Grałem - u Angello :mrgreen:

i jak ??

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Witam, miałem nic nie pisać w tym temacie ale... Po co to porównanie jak i tak ten co gra w Forze broni ... ten co gra w gt5 broni ... więc beznadzieja i przestańcie się prężyć bo to się robi dziecinne

Komentarz

Są tacy co w to i to grają :mrgreen: Zresztą chyba po to jest ten temat.

A Spec - 40 level
                            B Spec - 40 level
                            60 x Gold

Komentarz

Siniu mamy tu kolege co gral ponad 20godzin i jest burza ze nie poznal gry a wypowiedz jest czastkowa, Ty grales troche u Angello wiec tymbardziej nie mozesz obiektywnie ocenic. Poza tym dla mnie 20godz w samochodowke do duzo i mozna poznac gre. Dla porownania w tym czasie mozna prawie dwa razy przejsc uncharteda lub mgsa.

Komentarz

20 godzin dużo może do NFS, GT5 przechodziłem rok kompletnie i nie wydaje mi się żebym po 20 godzinach poznał aż tak GT5. FM4 też jest mega rozbudowana i tak jak w przypadku GT5 20godzin zdecydowanie za mało...

A Spec - 40 level
                                B Spec - 40 level
                                60 x Gold

Komentarz

Pracuję...
                                X