Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Zamieszczone przez kyjgel
    Haters gona hate jak to się mówi, ale gdybym miał nadmiar funduszy to kopsnąłbym sobie X360+Forza 4 bo GT5 bądź jest świetne ale zastanawiam się czy nie zacząć gry od początku bo już zaczyna mnie nudzić powoli.
    Skoro bez krępacji nazywacie GT symulatorem, to co cię nudzi? Jeżdżenie samochodem po torze w kółko? To jest nudne? Ale czy aby nie o to tu chodzi? W symulatorach plasujących się o klasę albo i dwie ponad Gran Turismo, właśnie to jest meritum. Jednym podoba się kręcenie i obcinanie czasów o setne sekundy, dobrze poznając auto i zbliżać się do przysłowiowego limitu, innych zaś kręcą zawody, zarabianie kasy i sztuczne napędzanie zabawy poprzez kolejne wyścigi, różniące się od siebie logo i limitem pO. Wybacz, w żadnym razie nie chce cię urazić, ale może skierujesz wzrok na coś innego

Trudno porównywać GT5 do najnowszej Forzy, skoro nawet laik nieznający tematu, widzi że 5 - w wielu aspektach - została solidnie okrojona względem poprzedniej części Dzięki ci Poly, naprawdę nie mógłbym się obejść bez idealnych szwów na kierownicy BMW

UWAGA! Post nie ma na celu wzniecania forumowej wojny ani innej awantury hehe

Komentarz

hehe no na pewno nie chodzi o zadne wojny czy spory ale trzeba przyznac ze Forza jest lepsza. Jak kupowalem konsole i zaczalem grac w GT to nie bylo lepszej gry dla mnie i na PS3 nie bedzie, bo zadna inna wyscigowga GRAN TURISMO na PS3 nie dorowna ale Forza oferuje wiecej od GT, ma to czego brakuje w GT a co najwazniejsze nie ma klas aut na premium czy standard bo to bylo troche po chamsku zrobione ze strony PD tylko po to zeby sie nazywalo ile to aut nie ma w GT ale co z tego ze aut jest ponad 1000 jak mamy po 20 modeli Hondy S2000 czy innych japonskich wozow ktorych nikt nie potrzebuje ?? Ja na GT nie powiem zlego slowa bo jest gra rewelacyjna, dla niej tez kupilem PS3 ale wedlug mnie i nie jednego Forza jest o wiele lepsza. I niech nie wypowiada sie ktos kto widzial Forze na youtubie czy gral w nia 5 minut bo nie o takie wypowiedzi chodzi

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Jeżeli chodzi o to, że GT5 się nudzi to znaczy, że nie jesteście prawdziwymi fanami serii i wyścigów. Ja co prawda nie grałem na swoim sprzęcie w GT4 i GT3 tylko na pożyczonej konsoli od brata ciotecznego, ale dla mnie ta seria to więcej niż gra. Jest to tytuł w który się gra od początku jednej serii do jej końca i aż do wyjścia kolejnej części.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Mi się wydaje, że trochę tory w Forzy skopali.
          Co do poziomu trudności to w GT chodzi o to żeby gra się super sprzedawała. Dlatego można sobie ułatwić jazdę i jechać X2010, lub utrudnić i jeździć słabszymi autami. Dla mnie to akurat plus. Jak przyjdzie kuzyn(7 lat) to odpalasz mu grę i się cieszy bo wygrywa.
          A-Spec- 40 lvl
          B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez saruto
            Saruto zobacz porównania Forza 3 vs Forza 4 jeżeli chodzi o tory. Dla mnie to oni torów nawet nie ruszyli tylko zmienili nieco tekstury. Jedynie modele samochodów wyglądają lepiej. Ale np. w Forza 4 jest mniej poruszających się wokół toru obiektów. Jestem ciekaw czy nie kosztem tego, poprawili modele samochodów tak aby funkcjonowały one jako tako w grze.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
              Saruto zobacz porównania Forza 3 vs Forza 4 jeżeli chodzi o tory. Dla mnie to oni torów nawet nie ruszyli tylko zmienili nieco tekstury. Jedynie modele samochodów wyglądają lepiej. Ale np. w Forza 4 jest mniej poruszających się wokół toru obiektów. Jestem ciekaw czy nie kosztem tego, poprawili modele samochodów tak aby funkcjonowały one jako tako w grze.
              Forze 3 to tylko demo widziałem ale jeśli przez dwa lata nie ruszyli torów to bez sensu wypuszczać nową grę...
              A-Spec- 40 lvl
              B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Co do poziomu trudności to w GT chodzi o to żeby gra się super sprzedawała. Dlatego można sobie ułatwić jazdę i jechać X2010, lub utrudnić i jeździć słabszymi autami. Dla mnie to akurat plus. Jak przyjdzie kuzyn(7 lat) to odpalasz mu grę i się cieszy bo wygrywa.
                Ale z drugiej strony nie działa to według mnie właściwie. Raz wezmę do konkretnego wyścigu jakiś samochód - za mocny, biorę inny - za słaby. Najlepszy byłby jakiś system rekomendacji aut z garażu do konkretnego poziomu wyścigu. Chcesz mieć łatwo - weź taki samochód albo lepszy, chcesz jechać jak równy z równym to weź tego, chcesz mieć trudno to proponujemy ci taki. Prawda jest taka, że punkty PO nie do końca się sprawdzają.

A co do Forzy, nie mam jej, więc długo się w nią nie zagrywałem. U kolegi grałem (wyjdzie pewnie coś koło 20 godz. z okładem więc niewiele) i co muszę powiedzieć to jest to taki NFS na sterydach. Jedziesz 100km/h, a obraz się tak rozmywa, ze tylko się człowiek uśmiecha. Po drugie, samochody są ładne, ale nie mają tego czegoś co auta z GT, nazwałbym to chyba klasą. Oczywiście mam na myśli tylko premium z GT, mają coś w sobie natomiast w forzie są jakieś takie kolorowe, świecą się, przypominają trochę auta z TDU.
                Na plus forzie należy policzyć wybór aut, zdecydowanie ciekawszy niż GT. Fajne jest także oglądanie auta od środka, samochody są naprawdę dobrze wykonane.

Ale co najważniejsze - według mnie Gt bije forze modelem jazdy. Nic nie sprawia mi większej frajdy niż kolejne okrążenie na Nordchleife w GT5. Może i jest łatwiej, może i nie jest to symulator pełną gębą, ale ile sprawia radochy.

Komentarz

Londevin wyciągasz myśli z mojej głowy Oczywiście nie mam prawa głosu bo nie grałem ale żywo się interesuje. W sercu już najmłodszych lat wyryte Gt, nic mi nie zastąpi godzin spędzonych przy serii. Ale w sumie to chętnie zobaczyłbym jak ta Forza wygląda, musze popytać znajomych czy ktoś nie posiada.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    w sumie to chętnie zobaczyłbym jak ta Forza wygląda, musze popytać znajomych czy ktoś nie posiada.
                    Posiadam i zapraszam a gwarantuję, że zmienisz zdanie na bardziej pozytywne jeżeli chodzi o FM4
                    Zwróć uwagę Dredziu, że ja zanim zacząłem jeździć w FM4 to opierałem się na opiniach kolegów co grali w GT5 i przesiedli się na FM4. Większość osób z którymi jeżdżę w FM4 też grała bardzo długo w GT5 i nie dadzą powiedzieć złego słowa o GT5 ale wszyscy jednogłośnie twierdzą, że FM4 jest bardziej wciągające i o wiele więcej ma do zaoferowania.

Zamieszczone przez Londevin
                    U kolegi grałem (wyjdzie pewnie coś koło 20 godz. z okładem więc niewiele) i co muszę powiedzieć to jest to taki NFS na sterydach. Jedziesz 100km/h, a obraz się tak rozmywa, ze tylko się człowiek uśmiecha.
                    Nie gniewaj się kolego ale w tym momencie pieprzysz głupoty aż nie chce się czytać.
                    Ja mam przegrane w FM4 kilkaset godzin i nie śmie na razie porównywać tej gry a Ty już po 20 godzinach porównujesz

Zamieszczone przez Sasek
                    zobacz porównania Forza 3 vs Forza 4 jeżeli chodzi o tory. Dla mnie to oni torów nawet nie ruszyli tylko zmienili nieco tekstury.

Mylisz się i to bardzo, bo mam FM3 i FM4. Tory w FM3 są bardzie płaskie ale za to już w FM4 jazda na po Nordschleife to prawdziwe wyzwanie jak w GT5. Tor jest nierówny i wypadnięcie na trawę jest tak łatwo jak w GT5.

Po drugie, samochody są ładne, ale nie mają tego czegoś co auta z GT, nazwałbym to chyba klasą. Oczywiście mam na myśli tylko premium z GT, mają coś w sobie natomiast w forzie są jakieś takie kolorowe, świecą się, przypominają trochę auta z TDU.
                    Zgodzę się z Tobą, ze auta są trochę za bardzo cukierkowe jak i cała grafika, bo to ma trafić na małolatów, którzy to lubią. Ja w ustawieniach trochę zmniejszyłem intensywność kolorów i jest pięknie i bardzo naturalnie.

Pisząc, że auta są jak w TDU 2 to kolejny raz dałeś kiepskie porównanie. Ja mam tą możliwość, że mogę odpalić obie gry jednocześnie (GT5 i FM4 albo TDU 2 i FM4) i porównać grafikę. W GT5 i FM4 auta wyglądają pięknie

Zerknij na moją pierwszą lepszą fotkę i powiedz szczerze czy auta w FM4 prezentują się aż tak źle. Zaznaczam, ze rozmycie krajobrazu jest zamierzone w ustawieniach aparatu
                    http://forzamotorsport.net/Handlers/Get ... &full=true

Pozdrawiam

Komentarz

U kolegi grałem (wyjdzie pewnie coś koło 20 godz. z okładem więc niewiele) i co muszę powiedzieć to jest to taki NFS na sterydach. Jedziesz 100km/h, a obraz się tak rozmywa, ze tylko się człowiek uśmiecha.
                      Nie gniewaj się kolego ale w tym momencie pieprzysz głupoty aż nie chce się czytać.
                      Ja mam przegrane w FM4 kilkaset godzin i nie śmie na razie porównywać tej gry a Ty już po 20 godzinach porównujesz

To prawda, że 20 godzin to przy takich grach jest nic, niemniej pewne wstępne wrażenia z gry można mieć i po godzinie grania. To nie jest punkt widzenia kogoś kto jest właścicielem tej gry, jednakże oczy mam, słuch (jeszcze) mam, więc oceniam.
                      Ponadto nie porównuję w tym momencie Forzy do GT5 tylko Forze do rzeczywistości (bo niby do czego. To samochody, nie latające spodki). Gdy jedziesz 100km/h, dajmy na to taką hondą civic, to świat nie staje się przez to tak rozmazany (wie to każdy, nie trzeba być kierowcą).

Co do tych aut, gdzie ja napisałem, że prezentują się "aż tak źle"? Napisałem po prostu że wydają mi się jakieś takie przerysowane, tak piękne, że aż nierealistyczne (te odblaski na karoserii). Poza tym miałem na myśli styl graficzny TDU, nie TDU 2, bo w to nie grałem

Komentarz

Nordschleife może i tak ale reszta wygląda tak samo:
                        http://www.youtube.com/watch?v=wU4d4K-KErY
                        A gdzieniegdzie powycinali nawet trochę otoczenia:
                        http://www.youtube.com/watch?v=81Ojc-18YpI

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                          Żaden tor w FM4 nie wygląda tak samo jak w FM3

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                            Zamieszczone przez Sasek
                            O to kto ma rację kłócić się nie będę bo nie grałem w FM4. Może te filmiki nie odzwierciedlają tego co widzę po prostu.

Komentarz

http://forzamotorsport.net/Handlers/GetPhoto.ashx?id=5194945&full=true
                              Kustomizacja samochodów w FM4 po prostu wyrywa z butów

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                                Tak, poprawili trochę asfalt, ale z tego co widzę wyżej i z tego co widzę w grze to dalej fan nsf robił kreski na torze.
                                A-Spec- 40 lvl
                                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Pracuję...
                                X