Wczoraj miałem okazję pograć w FM4, Pierwsze wrażenia dźwięk jest poezją. Różnorodność samochodów bajka np. H1, MC 12 i długo można by wymieniać. Grafika robi wrażenie z zewnątrz. W widoku kabiny denerwuje że nie widać jak kierowca podczas zamiany biegu ma łapy na kierze. Odnośnie do odwzorowania środka to porównałem sobie EVO IX MR z IX GSR. I odnoszę wrażenie, że środki są lepsze w GT5. Co do fizyki jazdy, obiektywnie ciężko się wypowiedzieć, bo ponad rok latam w GT5 i kiera. Ale na szybko, GT5 to nie jest ale jest dużo lepiej jak w NFS. I czytając o tuningu jest poezja... Wg mnie gra warta świeczki A jakby połączyć GT5 z FM4 to by było coś nie do opisania. Dzięki
Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...
Podsumowując temat Forza 4 to świetna, rewelacyjna gra. Ale czy lepsza czy gorsza od GT5 nie ma znaczenia. Ile znacie osób, które mają XBOXA i PS3 oraz dobrą kierownicę pasującą do obydwu konsol (czytaj Fanatec) i mają dylemat w co grać?
HAJ$u ty jeździsz na kierze? Bo ja nie wyobrażam sobie powrotu do jazdy na padzie. A DFTG pod XKLOCEM nie działa.
tak na kierze. A G27 pasuje do X boxa? Ale jak piszesz na padzie nie umiem, po prostu szybko się przyzwyczaja człowiek do "lepszego". A biorąc pod uwagę cenę 600 Euro za Fanatec GT2...
Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...
Sam stałem przed dylematem kiedy kupowałem PS3 vs Xbox 360 miałem do wyboru dwa tytuły, mogłem zrezygnować z Gran Turismo i czegoś albo zrezygnować z Halo i Forzy:
Xbox - Halo, Forza
PS3 - Gran Turismo i jeszcze jakaś jedna gra była
Lecz mimo tego moja dusza powędrowała do GT5, ale oczywiście się zawiodłem, teraz czasami żałuję, że nie kupiłem Xboxa 360 i Forzy. Najbardziej zawiodłem się na trybie podzielonego ekranu, kompletne dno. Ja bym raczej temat nazwał GT vs Forza, bo co GT5 ma rywalizować z pierwszą częścią Forzy? Ja bym tutaj porównał wszystkie części a jeśli nie części to całą serię obu gier...
Komentarz