Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Ja nie wykluczam, ze Forza moze byc SPOKO GIERKA. Jednakze wlasnie przez wzglad na sentyment nie odlozylbym GT, a ten gra w mym zyciu role szczegolna, niekoniecznie w kwestii GT, ale i w wielu innych Po drugie watpie zeby producentom Forzy udalo sie osiagnac taki "miod" z grania. W GT wlaczasz gre, pierwsze menu i od razu uderza do Ciebie wlasnie ten miod, przynajmniej w moim odczuciu i tak bylo z reszta w kazdej czesci, a pamietacie te zajebiste melodyjki w GT1 w salonach samochodowych? W Nissanie szczegolnie? MIOD :mrgreen: Az czlowiek czul ten prawie ze namacalny klimat tej gry. Ten oldskulowy klimat umarl na poziomie GT3 z nim wlacznie, bo tez go mialo. W GT4 juz byl njustajl moim zdaniem, ale wyszedl rowniez swietnie, specyficznie. Chetnie bym pogral w ta nowa Forze, naprawde. Jednak mam jakies takie wewnetrzne odczucie, ze bylbym zawiedziony, albo ze przynajmniej czegos by mi tam brakowalo

Komentarz

no i zauwazylem blad w naszej dyskusji... tzn my nie dojdziemy do porozumienia bo calkiem inaczej myslimy
      ja patrze calkowicie obiektywnie a Ty przez sentyment do GT

Komentarz

Z pewnoscia masz racje Grales od 10go roku zycia w GT? :mrgreen: Z reszta, po co sie ze soba sprzeczac co jest/bedzie lepsze? Co kto lubi moim zdaniem, a jak zagram w Forze na tyle zeby moc cos powiedziec, to z pewnoscia nie ukryje jej zalet w porownaniu do GT, wierz mi :wink: I jesli po dluzszym namysle i z przelykaniem sliny przyjdzie mi uznac, ze Forza jest lepsza (o ile bedzie), to rowniez to powiem.

Komentarz

Ja powiem tak, grałem w FM3 dużo i to bardzo dużo, lecz Forze zabija brak kierownic, jedyne aktualnie dostępne to Fanateci, ktore są ,... umówmy się drogie. Na pewno kupie Xboxa znowu właśnie dla FM4 i dla kinecta bo mnie żona męczy . Ale jak nie poprawią wsparcia dla kierownic to będzie kiszka, bo gra ma gigant potencja dzięki bardzo rozbudowanym opcjom modyfikacji i ustawienia, gdzie mamy nawet szerokość gumy na każdą oś i ciśnienie, grafa to naprawdę sprawa drugorzędna.

Komentarz

Moim zdaniem GT5 jest dla wkręconych w motoryzację, Forza 3 podobnie jak oba Shift'y jest dla każdego.
            Koniec przygody z forum: 08.10.2012 16.00

Komentarz

z mnogoscia opcji to raczej powinno być na odwrót, aby zglebic tajniki fm trzeba wiecej czasu. Ma wiece mozliwosci tuningu ustawien telemetrii ect. Więc porównanie raczej nie trafne. Model jazdy inny troche niz w gt ale wcale nie duzo gorszy.

Komentarz

http://www.vg247.com/2011/10/06/forza-m ... he-scores/
                Pozamiatane Dla porównania GT5:
                http://www.vg247.com/2010/11/24/gt5-rev ... -tomorrow/
                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                  http://www.vg247.com/2011/10/06/forza-motorsport-4-reviews-go-live-all-the-scores/
                  Pozamiatane Dla porównania GT5:
                  http://www.vg247.com/2010/11/24/gt5-rev ... -tomorrow/
                  1080p > 720p

Nie polegaj na ocenach innych tylko sam zobacz grę. Ja tam widzę wiele ząbków na samochodzie w menu i podczas jazdy. Moim zdaniem wygląda znacznie gorzej i jeszcze brak rozdzielczości full HD.
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                    brak rozdzielczości full HD.
                    Co za porażka
                    Mimo wszystko i tak mam zamiar kupić Xkloca i FM4 :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                      Zamieszczone przez Sasek
                      brak rozdzielczości full HD.
                      Co za porażka
                      Mimo wszystko i tak mam zamiar kupić Xkloca i FM4 :mrgreen:
                      A to nie jest wada? Jak dla mnie jest to wielka wada. Nie lubię jak coś jest rozmazane na moim monitorze.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                        A to nie jest wada?
                        Oczywiście, że jest i zgadzam się z Tobą. Troszkę chyba mnie nie zrozumiałeś

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
                          Zamieszczone przez Sasek
                          A to nie jest wada?
                          Oczywiście, że jest i zgadzam się z Tobą. Troszkę chyba mnie nie zrozumiałeś
                          Może rzeczywiście źle zrozumiałem.
                          Obejrzałem sobie "gramy" na TVgry: http://tvgry.pl/?ID=1966
                          Szkoda, właśnie, że krawędzie samochodów są tak bardzo poszarpane, w menu wyglądają obłędnie mimo iż nie przepadam za mocnymi refleksami. No i trochę nieciekawie wygląda dla mnie sprawa symulacji, niby kolega na filmiku ma włączony ten tryb, a samochód zachowuje się sztucznie troszkę. Może jakbym miał okazję pojeździć to bym zmienił zdanie.

Komentarz

Co do grafiki to jak ja odpaliłem GT5 to się niesamowicie zawiodłęm dopiero photo mode pomógł. Grafika nie jest najważniejsza. Jeśli modelu jazdy nie poprawią to forza będzie gorsza pod tym względem. Za to Forza ma tony opcji czy to tuningu czy społecznościowych. Więc ja obstawiam że obie gry będą na identycznym poziomie.

Komentarz

Ja tam nie jestem ślepo zapatrzony w GT5. Wiem, że FM4 na bank mi się spodoba. Jedyne czego żałuję to tylko to, że oba tytuły nie są na obie konsole. A tak chcąc pograć w FM4 muszę kupić Xkloca Na szczęście jest tego taki plus zakupu xBoxa, że jest jeszcze kilka czadowych tytułów na te platformę np. Gears of War 3

Komentarz

No więc tak, grałem w Forzę 4 na klocku na padzie i na kierze. Grafika jest ładna, samochody są ładne, choć te z GT5 z premium są ładniejsze. O standardach nie mówmy Ogólnie grafika jest taka specyficzna trochę, tzn wszystko świeci się jak psu jajca, czego do końca nie lubię. Co do jazdy: lipa. Rozczarowanie. Zdecydowanie wolę GT i ten model jazdy. Nie czuć w ogóle prędkości! Czy 50 czy 200 kmh to tak jakoś się jedzie i jedzie...w drodze hamowania widać, że jedzie się szybko bo się długo hamuje. Mi Forza 4 przypomina mocno Shifty jeśli chodzi o model jazdy. Menu itd też są jakieś takie obłe, co jest śmieszne, jak gra prosi o drugą płytę bo się jakiegoś auta nie da wybrać ahhahah śmiech na sali. Ładowanie w GT jest długie? W Forzy xklocek mieli ostro zanim wczyta cokolwiek i tak samo długo to trwa jak nie dłużej czasem. Ogólnie w GT mogliby poprawić jakość tekstur na torach i samochody all do premium i Forza graficznie leży i kwiczy. Ja osobiście żadnej rewelacji nie widziałem w tej Forzy 4, nie urzekła mnie. Grafika to nie wszytko. Jeździ się dziwnie, sorry ale jak pędzę 250kmh po prostej i delikatnie skręcę to dlaczego samochód robi powerslide po torze? WTF?! Nijak to ma się do reala. Grałem na ringu jadąc GTRem...w GT pocę się od tego toru i go uwielbiam bo jest trudny, zarazem dynamiczny i wąski, naprawdę trzeba uważać i jechać trochę na czuja. W Forzy 4? jedzie się jak po jakimś takim zwykłym torze...nie mówiąc, że jakoś trochę bardziej spłaszczony jest ten tor, oglądałem filmy z niego i wiem jak wygląda w realu i w forzy coś płasko, już w GT jest różnica poziomów miejscami. Jak ktoś chce jakieś większe szczegóły to pisać. Dodam, że w poprzednie części Forzy nigdy nie grałem.

Komentarz

Pracuję...
                                X