hmmmm... nie wiem po co wogóle rozwijacie ten temat... porównujecie gran turismo z grą której jeszcze nie ma... ja nie jestem ani fanboyem gt ani fm... ale żebyście się nie zdziwili wielbiciele gt jak forza okaże się bezkonkurencyjna... to by było na tyle z mojej strony... pozdrawiam
Uwierz mi, że te pseudo ex z peceta nie umywają się do GT5 D Sam się przekonałem jak skompletowałem zestaw PS3+GT5+DFGT. Teraz oderwać się od tego nie mogę. PC robi za radio i przeglądarkę neta.
Co do realistyczności simów na pc to jedynie w rF mody f1 do mnie przemawiają i jakieś klasy GT2/3 inne auta to jeżdżą jak po lodzie co wcale nie jest realistyczne.
Zmiany są na lepsze. Szczególnie poprawili ten tragiczny kokpit i oświetlenie toru. Dużo bardziej trafione niż poprzednio. Ale co kuleje nadal, to odwzorowanie toru. Nie zmienili praktycznie nic z poprzedniej części co widać. Zmienili trochę perspektywę, za kółkiem i jest większy FOV, co daje lepsze wrażenie prędkości. Nadal dziwne ułożenie dłoni na kierownicy. Najazdy na trawę nie mają prawie wcale znaczenia i wpływu na samochód. Ogólnie nadgonili GT5 i to nieźle, ale odwzorowanie toru słabe nadal widać to np. po nierównościach na torze, tam gdzie w GT5 samochód podskakuje na nierównościach, tam w FM4 jedzie sobie po płaskim. Także nic nie poprawili moim zdaniem prócz oświetlenia. Moim zdaniem nadal gra jest za GT5. Zobaczymy po kolejnych porównaniach. Ogólnie spory skok od poprzedniczki.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
po tym gameplayu nei wiemy dokladnie jak wygladaja pobocza wzgledem ich geometri.
po 1. M5 wyjezdza tylko na chwile, przy niewielkiej prekosci na kawalek trawy
po 2. M5 ma dobre zawieszenie wiec moze dobrze wybierac nierownosci
po 3. mozliwe ze akurat w tym miejscu jest dosc rowno
po 4. to nie jest skonczona gra, zapewne to beta albo jeszcze alpha
zeby powiedziec czy gra jest za GT5 czy przed GT5 trzeba najpierw zagrac... tak sie nie da ocenic.
Tyle, ze po tym filmiku jestem w stanie stwierdzic, ze to BMW nie jedzie, tylko sie "slizga", ale fakt, ze nie gralem wiec nie chce tutaj ostatecznej oceny dawac.
Zamieszczone przez osa54
po tym gameplayu nei wiemy dokladnie jak wygladaja pobocza wzgledem ich geometri.
po 1. M5 wyjezdza tylko na chwile, przy niewielkiej prekosci na kawalek trawy
po 2. M5 ma dobre zawieszenie wiec moze dobrze wybierac nierownosci
po 3. mozliwe ze akurat w tym miejscu jest dosc rowno
po 4. to nie jest skonczona gra, zapewne to beta albo jeszcze alpha
Wydaje mi sie, ze na sile chcesz w cos uwierzyc kolego, tudziez sobie wmowic i innym. Nie wykluczam oczywiscie, ze mozesz miec racje, ale szczerze? Bardzo w to powatpiewam. Swoja droga, jaka by nie byla Forza, to nigdy bym nie odstawil GT na rzecz wlasnie jej. Tak, jestem funboyem Gran Turismo i konsoli PlayStation, a sto razy zamiast nowego X pudla wolalbym PSXa z Allegro za 150zl (powaga).
Ja oceniłem tylko odwzorowanie toru i samochodu względem tych w prawdziwym świecie. Lepiej przeniesione jest BMW w GT5 tak samo tor. W GT5 jest więcej nierówności niż w FM4, tam gdzie samochód podskakuje w GT5 w FM4 jedzie jak po płaskim. Na razie oceniłem na podstawie tego i to wg. mnie jest właśnie za zasięgiem GT5. No i FOV można też ocenić, w GT5 znacznie większa, w FM4 widać daleko taką mgiełkę, którą skutecznie próbuje ukryć oświetlenie, jakie zostało zastosowane w grze.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Tyle, ze po tym filmiku jestem w stanie stwierdzic, ze to BMW nie jedzie, tylko sie "slizga"
zeby to stwierdzic musisz zagrac... poczuc na padzie tudziesz kierownicy jak zachowuje sie samochod.
Zamieszczone przez Hachiroku
Wydaje mi sie, ze na sile chcesz w cos uwierzyc kolego, tudziez sobie wmowic i innym.
Nie, nic nie probuje nikomu wmowic, po prostu pisze to co mysle i co wiem z doswiadczenia. Kiedys po filmikach nie bylem przekonany do GT5 (''eee dziwna ta fizyka jazdy'', ''kurcze, dlaczego ten samochod tak sie slizga, tak nie powinien robic'')... ale gdy zagralem moje zwatpienie ucieklo od razu, swietnie sie gra. lepiej niz w FM3.
Zamieszczone przez Hachiroku
Tak, jestem funboyem Gran Turismo i konsoli PlayStation
No i wszystko jasne, walka z wiatrakami. Ja nie jestem fanboyem ani X ani PS3... chetnie gram w FM3 jak i w GT5. Pozatym jak to Angello powiedzial... ''Moge sie zalozyc ze gdyby FM bylo dostepne na wszystkich platformach to Wszyscy PeeSowcy zamkneli by mordy i kupili ta gre oraz grali by mniej wiecej z takim samym zaangazowaniem jak w GT5'' jakos tak to bylo
Komentarz