Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 vs Forza

Zamieszczone przez Sqad
    M$ wycofał chyba już swoją kiere e sprzedaży, zawsze jeszcze jest porządny Fanatec
    Za niezbyt porządną cenę

Komentarz

hmmmm... nie wiem po co wogóle rozwijacie ten temat... porównujecie gran turismo z grą której jeszcze nie ma... ja nie jestem ani fanboyem gt ani fm... ale żebyście się nie zdziwili wielbiciele gt jak forza okaże się bezkonkurencyjna... to by było na tyle z mojej strony... pozdrawiam

Komentarz

Wy tu się wykłucacie, a biedni pecetowcy tylko mogą o takich grach pomarzyć

Garaż- http://www.mygranturismo.net/33020

Komentarz

Zamieszczone przez MichuKostek94
          Wy tu się wykłucacie, a biedni pecetowcy tylko mogą o takich grach pomarzyć
          Hehe, ci biedni PCtowcy mają iRacing, Live for Speed, rFactor i Richard Burns Rally O czym to ja jeszcze zapomniałem? :mrgreen:
          I may be slow but I'm still ahead of you.
          Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Uwierz mi, że te pseudo ex z peceta nie umywają się do GT5 D Sam się przekonałem jak skompletowałem zestaw PS3+GT5+DFGT. Teraz oderwać się od tego nie mogę. PC robi za radio i przeglądarkę neta.

Komentarz

wedlug mnie rFactor i Live For Speed bija na glowe GT5 wzgledem realistycznosci... sa tak swietne... ze zaraz chyba sie spuszcze

Komentarz

FM4 zapowiada się wyśmienicie.
                http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JHXFlTQPrQ
                Polecam od 2:50 min oglądać.

Co do realistyczności simów na pc to jedynie w rF mody f1 do mnie przemawiają i jakieś klasy GT2/3 inne auta to jeżdżą jak po lodzie co wcale nie jest realistyczne.

Komentarz

Cieszy mnie, że poprawili tę tragiczną kamerę z wnętrza - mimo, że kolejne części wychodzą często to widać, że zmiany są.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zmiany są na lepsze. Szczególnie poprawili ten tragiczny kokpit i oświetlenie toru. Dużo bardziej trafione niż poprzednio. Ale co kuleje nadal, to odwzorowanie toru. Nie zmienili praktycznie nic z poprzedniej części co widać. Zmienili trochę perspektywę, za kółkiem i jest większy FOV, co daje lepsze wrażenie prędkości. Nadal dziwne ułożenie dłoni na kierownicy. Najazdy na trawę nie mają prawie wcale znaczenia i wpływu na samochód. Ogólnie nadgonili GT5 i to nieźle, ale odwzorowanie toru słabe nadal widać to np. po nierównościach na torze, tam gdzie w GT5 samochód podskakuje na nierównościach, tam w FM4 jedzie sobie po płaskim. Także nic nie poprawili moim zdaniem prócz oświetlenia. Moim zdaniem nadal gra jest za GT5. Zobaczymy po kolejnych porównaniach. Ogólnie spory skok od poprzedniczki.

Komentarz

zeby powiedziec czy gra jest za GT5 czy przed GT5 trzeba najpierw zagrac... tak sie nie da ocenic.

Komentarz

O kurde. Nigdy nie byłem na Nurbie GP, ale mam wrażenie, że trawniki mają tam nieco bardziej wyboiste :wink:

Komentarz

po tym gameplayu nei wiemy dokladnie jak wygladaja pobocza wzgledem ich geometri.
                          po 1. M5 wyjezdza tylko na chwile, przy niewielkiej prekosci na kawalek trawy
                          po 2. M5 ma dobre zawieszenie wiec moze dobrze wybierac nierownosci
                          po 3. mozliwe ze akurat w tym miejscu jest dosc rowno
                          po 4. to nie jest skonczona gra, zapewne to beta albo jeszcze alpha

Komentarz

Zamieszczone przez osa54
                            zeby powiedziec czy gra jest za GT5 czy przed GT5 trzeba najpierw zagrac... tak sie nie da ocenic.
                            Tyle, ze po tym filmiku jestem w stanie stwierdzic, ze to BMW nie jedzie, tylko sie "slizga", ale fakt, ze nie gralem wiec nie chce tutaj ostatecznej oceny dawac.

Zamieszczone przez osa54
                            po tym gameplayu nei wiemy dokladnie jak wygladaja pobocza wzgledem ich geometri.
                            po 1. M5 wyjezdza tylko na chwile, przy niewielkiej prekosci na kawalek trawy
                            po 2. M5 ma dobre zawieszenie wiec moze dobrze wybierac nierownosci
                            po 3. mozliwe ze akurat w tym miejscu jest dosc rowno
                            po 4. to nie jest skonczona gra, zapewne to beta albo jeszcze alpha
                            Wydaje mi sie, ze na sile chcesz w cos uwierzyc kolego, tudziez sobie wmowic i innym. Nie wykluczam oczywiscie, ze mozesz miec racje, ale szczerze? Bardzo w to powatpiewam. Swoja droga, jaka by nie byla Forza, to nigdy bym nie odstawil GT na rzecz wlasnie jej. Tak, jestem funboyem Gran Turismo i konsoli PlayStation, a sto razy zamiast nowego X pudla wolalbym PSXa z Allegro za 150zl (powaga).

Komentarz

Ja oceniłem tylko odwzorowanie toru i samochodu względem tych w prawdziwym świecie. Lepiej przeniesione jest BMW w GT5 tak samo tor. W GT5 jest więcej nierówności niż w FM4, tam gdzie samochód podskakuje w GT5 w FM4 jedzie jak po płaskim. Na razie oceniłem na podstawie tego i to wg. mnie jest właśnie za zasięgiem GT5. No i FOV można też ocenić, w GT5 znacznie większa, w FM4 widać daleko taką mgiełkę, którą skutecznie próbuje ukryć oświetlenie, jakie zostało zastosowane w grze.

Komentarz

Zamieszczone przez Hachiroku
                                Tyle, ze po tym filmiku jestem w stanie stwierdzic, ze to BMW nie jedzie, tylko sie "slizga"
                                zeby to stwierdzic musisz zagrac... poczuc na padzie tudziesz kierownicy jak zachowuje sie samochod.

Wydaje mi sie, ze na sile chcesz w cos uwierzyc kolego, tudziez sobie wmowic i innym.
                                Nie, nic nie probuje nikomu wmowic, po prostu pisze to co mysle i co wiem z doswiadczenia. Kiedys po filmikach nie bylem przekonany do GT5 (''eee dziwna ta fizyka jazdy'', ''kurcze, dlaczego ten samochod tak sie slizga, tak nie powinien robic'')... ale gdy zagralem moje zwatpienie ucieklo od razu, swietnie sie gra. lepiej niz w FM3.

Tak, jestem funboyem Gran Turismo i konsoli PlayStation
                                No i wszystko jasne, walka z wiatrakami. Ja nie jestem fanboyem ani X ani PS3... chetnie gram w FM3 jak i w GT5. Pozatym jak to Angello powiedzial... ''Moge sie zalozyc ze gdyby FM bylo dostepne na wszystkich platformach to Wszyscy PeeSowcy zamkneli by mordy i kupili ta gre oraz grali by mniej wiecej z takim samym zaangazowaniem jak w GT5'' jakos tak to bylo

PS: Angello jak cos pokrecilem to sorka

Komentarz

Pracuję...
                                X