Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

połączenie sieciowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: połączenie sieciowe

WEP to jest sposób szyfrowania sieci wifi

Komentarz

Ustawienia konsoli : przeprowadziłem konfigurację internetu "łatwą" z wykorzystaniem połączenia bezprzewodowego.

Routerek, który kupiłem tylko zabezpieczyłem hasłem i ustawiłem klucz WEP (tak jak kolega wyżej pisze, jest to standard zabezpieczeń)
      IP i DNS są przydzielane automatycznie. Poza tym nic w ustawieniach routera nie zmieniałem - wszystko jest fabrycznie.

Ale wcześniej (przy udostępnianym necie przez kompa) próbowałem naprawdę wszystkiego - na zmianę stałe IP i DNSy, potem od nowa ustanawiałem połączenia itd itd.
      Wnerw mnie ogarniał ale ostatecznie za którymś razem chwyciło

Komentarz

Witam,

Mam podobny problem z łączeniem się do pokojów Gran Turismo 5.

Internet mam radiowy 2Mb, router w domu rozdziela łącze. Laptopa podłączam przez wifi, konsole również przez wifi. Ustawienia łatwe, tylko wpisuje hasło i normalnie bez problemów łączy mi się z internetem. Pojawia się tylko problem z serwerami gt, ponieważ raz się podłącza a raz nie. Często wyświetla mi się komunikat:

"Dostęp został zastrzeżony z powodu braku kompatybilności z gospodarzem pokoju. [771]"

albo

"Dostęp został zastrzeżony z powodu braku kompatybilności z gospodarzem pokoju. [774]"

Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?

Z góry dzięki za odpowiedź!

Komentarz

Jeśli "raz się loguje, a raz nie" to winy szukałbym w jakości nadawanego sygnału z routera.

U mnie router jest na biurku pod monitorem, ps3 jest pod telewizorem niemal dokładnie naprzeciw routera.

Pytanie, czy loguje się tak w kratkę tylko w gt5, czy też do psn ?

Komentarz

kurcze ... mam ten sam problem odkad wprowadzili nowa aktualizacje .. oczywiście nie jestem ekspresem więc czekamy z kolega na odpowiedzi co jest przyczyna tego problemu . dodam ze mam net 8mbit

Komentarz

Z tego co się orientuję jest to problem z NAT'em jeśli dwóch graczy ma różny status nat to nie zatrybi. Wielu osobom pomogło włączenie na routerze usługi UPnP więc warto spróbować.

Warto też przekierować porty na ip konsoli w wewnętrznej sieci. Jeśli ip w lokalu idzie przydziela dhcp to najlepiej ustawić na sztywno dla mac adresu konsoli dane ip i przekierować na nie porty.

TCP 5223
              UDP 3478
              UDP 3479
              UDP 3658
              TCP 5223
              TCP 9293
              TCP 10070
              UDP 3478
              UDP 3479
              UDP 3658
              UDP 10070

Na tym pomysły mi się kończą