Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

połączenie sieciowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• połączenie sieciowe

Witam.
    Czy ktoś może powiedzieć czemu nie działa mi multiplayer? Kiedy gra próbuje połączyć się z PSN zawiesza sie na 2 minuty po czym pojawia sie komunikat że nie udało się nawiązać połączenia z serwerem. U znajomego GT5 chodzi zupełnie normalnie, u mnie inne gry chodzą zupełnie normalnie. Jakieś pomysły?

Re: połączenie sieciowe

Patche ściągnąłeś?
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

tak, nie da sie pominąć patchowania podczas odpalania gry..

Komentarz

Zamieszczone przez divo
        Jakieś pomysły?
        Jeśli masz obydwa patche i ruter działa normalnie i Twoj dostawca internetu nie blokuje żadnych portów z których korzysta GT5 to,.....hmmmmmm nie nie mamy żadnych pomysłów :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

Sieć działa bez problemu. Nie wiem gdzie może leżeć przyczyna. Ja wchodzę i wychodzę bez problemu, a po patchu 1.02, nie zamula już tak ładowanie gry jak poprzednio się czasem zdarzało.
          I may be slow but I'm still ahead of you.
          Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj.

Mam identyczny problem - konsola łączy się normalnie z netem i "wpisuje mnie" do psn. Pobrałem również patche 1. i 1.02. Gra pokazuje w menu dobrą datę i godzinę.

Ale za każdym razem przy włączaniu gry długo się ładuje i pokazuje "nie można połączyć się z serwerem".

Mam neo 6MB udostępniane połączenie z PC. (modem USB)

Gdzie szukać przyczyny ?

Kupić router i połączyć bezpośrednio do routera, a nie przez PC ?

Chociaż konsola jak wspomniałem spokojnie łączy się z psn. I jeszcze jedno - grałem już po sieci w Prologa i Fifa World Cup

Komentarz

Ok, już sobie poradziłem.

Dla potomności gdyby ktoś szukał:

trzeba ustawić DNSy ręcznie w urządzeniu, które rozdziela połączenie internetowe (w moim przypadku udostępnianie neta przez komputer), a w konsoli zapuścić EASY CONFIG połączenia sieciowego i już... u mnie zadziałało od razu i bez problemu łączy się z serwerami GT.

Komentarz

Witam,a mozna jakies konkretniejsze wskazowki na temat tego podlaczenia bo dalej mam ten sam problem o ktorym napisano wczesniej (internet mam pod kablem a router rozdziela)inne gry lacza sie bez problemu POMOCY!!!!!!!!
                A-Spec - 30lvl / B-Spec - 34lvl

Komentarz

Zamieszczone przez leny205
                  Witam,a mozna jakies konkretniejsze wskazowki na temat tego podlaczenia bo dalej mam ten sam problem o ktorym napisano wczesniej (internet mam pod kablem a router rozdziela)inne gry lacza sie bez problemu POMOCY!!!!!!!!
                  Napisz coś więcej bo dyskusja się toczy o spoposbie rozdzielenia internet > komputer > konsola, a ty pytasz o internet > router > konsola opisz coś więcej bo nie bardzo można cokolwiek zrozumieć z Twojego posta.

Komentarz

polaczenie jest takie glowny kabel od internetu jest podlaczony do routera ktory rozdziela 2 kompy i konsole,konsola laczy sie bez problemu z netem tak jak inne gry na tych ustawieniach
                    ip 192.168.1.2
                    maska podsieci 255.255.255.0
                    router domyslny 192.168.1.1
                    podstawowy serwer dns 10.168.1.1
                    dodatkowy serwer dns 217.17.34.10
                    mac 00:24:8D:20:37:4B
                    upnp wlaczone
                    nat typ2
                    mtu automatycznie
                    to sa ustawienia na konsoli kombinowalem z ustawieniami dns ale nic nie wychodzi po 2 minutach rozlacza brak polaczenia z siecia

Komentarz

Mam ten sam problem. Ludzie pomocy! Może skopiuje mój post z oficjalnego forum PlayStation gdzie nikt nie chciał mi pomóc:

Witam,
                      Ma ktoś może taki problem jak ja?
                      Gra włącza się normalnie, gdy pojawia się logo Gran Turismo 5 to gra wczytuje się chyba z 5 minut po czym wyskakuje "Nie można połączyć się z serwerem", ekran przechodzi dalej do menu głównego i kolejne 5 minut zwiechy po czym "Nie można połączyć się z serwerem", wchodzę w Tryb GT, kolejne 5 minut zwiechy i "Nie można połączyć się z serwerem" i tak w kółko. Wiem, że problem rozwiąże wyłączenie netu w konsoli, ale ja chcę pograć online! Jest tak od kilku dni bodajże od 17 grudnia... Patche się normalnie pościągały...

Metody które probowałem:
                      - czyszczenie cache w grze,
                      - twardy reset routera,
                      - konfigurowanie połączenia od początku na konsoli,
                      - usunięcie wszystkich plików gry i ponowe ściąganie patchy i instalacja,
                      - zrobienie na konsoli UPnP i dodanie do DMZ w ustawieniach routera,
                      - ręczne wpisywanie DNSów i ustawienie statycznego IP w konsoli oraz na routerze,

Pomoże ktoś?

Komentarz

Ja raz tak miałem ale to po prostu konsola mi się nie połączyła po wfif.

Komentarz

No wlasnie i tu jest problem. Bo mi się łączy zawsze, działa PSN, działa każda gra...

Komentarz

Wcześniej udostępniałem neta przez komputer, który łączył się przez modem neostr.
                            Jak widać kilka postów wyżej też wcześniej miałem problemy z łączeniem się z serwerami GT (PSN i inne gry oraz update do gt5 się normalnie łączyły).

Wtedy ustawiłem ręcznie DNSy (196.204.152.34 i 4) i zaczęło wszystko hulać - czyli łączyć się z serwerami GT (np wyścigi sezonowe i dealer aut online)

Wczoraj kupiłem router wifi (jakiegoś DLinka) bo miałem dość kabli po całym mieszkaniu. Ustawiłem WEP, potem IP i DNS przydzielane automat.
                            To samo zapuściłem w konsoli (setup łatwy, tylko wpisałem WEP) i dalej wszystko śmiga.

Wcześniej dużo czytałem na gtplanet i tam szukałem pomocy. Coś pisali o port forwardingu - żeby spróbować zmienić port w routerze na 1463 bodajże (mogę się mylić). W każdym razie teraz już nie muszę wpisywać ręcznie IP ani DNSów.

Ale sam się męczyłem kilka dni żeby ustawić w końcu to połączenie więc nie poddawaj się

Komentarz

A moglbys podac swoje ustawienia w konsoli na wzor moze cos z tego bym wykombinowal.Co to jest wep?

Komentarz

PracujÄ™...
                              X