Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 - pierwsze wrażenia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: GT5 - pierwsze wrażenia

W salonie aut używanych? Tak myślę.

Komentarz

Zamieszczone przez Alekke
      Cóż mnie też bardzo dużo rzeczy się w GT5 nie podoba. Między innymi dźwięk samochodów oraz ich osiągi. Moja mama ma Mini Coopera S 07' i wiem jakie ma przyśpieszenie a w grze po prostu ten samochód muuuuli . Boli mnie też to że w szybkim wyścigu dano tylko samochody premium i to też nie wszystkie. W karierze są wyścigi samochodami starymi i powiedzcie mi gdzie ja mam je niby kupić? Większości samochodów w karierze też niema. Lista samochodów do GT5 było ogromna ale jakoś nie widzę tej ilości tych samochodów. Bardzo się zawiodłem na GT5 i wydałem dużo pieniędzy by w nią zagrać bo dla niej kupiłem Ps3. Teraz tego bardzo żałuje. Wiem ze to nie jest odpowiedni temat ale powiedzcie mi gdzie te samochody stare mam kupić:/?
      Nie martw się nie jesteś sam, dla niej sprzedałem Xklocka z Forzą 3 i też tego bardzo żałuje

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
        Zamieszczone przez Alekke
        Cóż mnie też bardzo dużo rzeczy się w GT5 nie podoba. Między innymi dźwięk samochodów oraz ich osiągi. Moja mama ma Mini Coopera S 07' i wiem jakie ma przyśpieszenie a w grze po prostu ten samochód muuuuli . Boli mnie też to że w szybkim wyścigu dano tylko samochody premium i to też nie wszystkie. W karierze są wyścigi samochodami starymi i powiedzcie mi gdzie ja mam je niby kupić? Większości samochodów w karierze też niema. Lista samochodów do GT5 było ogromna ale jakoś nie widzę tej ilości tych samochodów. Bardzo się zawiodłem na GT5 i wydałem dużo pieniędzy by w nią zagrać bo dla niej kupiłem Ps3. Teraz tego bardzo żałuje. Wiem ze to nie jest odpowiedni temat ale powiedzcie mi gdzie te samochody stare mam kupić:/?
        Nie martw się nie jesteś sam, dla niej sprzedałem Xklocka z Forzą 3 i też tego bardzo żałuje
        I ja... ale przynajmniej PS3 nie kupiłem

Ha... A NIE MÓWIŁEM? ^^

Komentarz

Dla mnie to jest bezsens kupować konsole dla jednej gry.Jest duże innych wspaniałych gier na ps3 przy których można spędzić wiele czasu.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
            Ha... A NIE MÓWIŁEM? ^^
            no ale co? myślisz że wszyscy teraz sprzedamy nasze PS3 i kupimy Forzę, bo od początku tak mówiłeś?

A co do kupowania samochodów - śledź listę używanych, często się dość zmieniają.
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ktoś tam zarzucał fanbojstwo, eh. Ze 2-3 lata temu kupiłem PS3 i nie grałem, bo czekałem na GT5, nie kupowałem nic, poza Virtua Tennis 3. Rok temu dokupiłem xklocka w wersji mega wypas super hiper edyszyn z Forzą 3 i oczarowała mnie dźwiękami samochodów, jak i grafiką, grywalnością. Teraz kupiłem GT5 i mogę spokojnie porównywać i mówić co dolega jednej, a co drugiej. Obie podłączone cały czas, więc nie wiem w czym problem, czy ja muszę na siłę udowadniać, że to jest lepsze, albo że to bo tak i już ? No właśnie... Obie są podpięte do tego samego TV, tym samym kablem, do tego samego ampli, także porównanie jakieś jest. Niektóre auta są słabiej odwzorowane wewnątrz, ale np. w CR-Z wystarczy wziąć widok z kabiny węższy i można poczuć się jak w prawdziwym aucie :wink:

Aha, na xkloxa mam tylko F3, a na PS3 tylko te 2 gry, nic nie poradzę, że nie lubię pseudo wyścigowych gierek albo wery mada faka strzelanek, nigdy mnie to nie kręciło. Każda "ścigałka"musi być na serio realistyczna, nie ma mowy o wynalazkach NFSopodobnych( może z wyjątkiem Shifta ). Dziwne na 17 latka, ale co zrobić

Komentarz

Zamieszczone przez FORTI 94
                Dla mnie to jest bezsens kupować konsole dla jednej gry.Jest duże innych wspaniałych gier na ps3 przy których można spędzić wiele czasu.
                Jakbym miał kupować PS3 to w sumie tylko dla GT, bo do multiplatformowych gier mam PC . Chyba, że jakies inne exclusivy by mnie zainteresowaly
                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

[quote=Witek Enzo]
                  Zamieszczone przez "BelegU$":2qe1datz
                  Ha... A NIE MÓWIŁEM? ^^
                  no ale co? myślisz że wszyscy teraz sprzedamy nasze PS3 i kupimy Forzę, bo od początku tak mówiłeś?
                  [/quote:2qe1datz]

Nie. Broń mnie Bóg od tego.

Ale jednocześnie wszelkie komentarze o tym, że GT5 zmiażdży jajca Forzy można włożyć między bajki. Gran Turismo jej nie przebiło... ba, długa polemika rozpoczęła by się, gdyby postawić znak równości...

Jak na razie, widzę dwie ZNACZNE przewagi GT5 nad Forzą 3:
                  - Zapisywanie zdjęć z Photo Mode na USB, i ich znacznie wyższa jakość/rozdzielczość (ale z drugiej strony - brak standardów w Photo Mode... ;/)
                  - Online za free

A pod każdym innym względem, JAK DLA MNIE, jak wynika z Waszych entuzjastycznych opowieści, Forza 3 > GT5

Komentarz

Fuk nawet setupów nie można tu zapisywać

Komentarz

jeszcze mam pytanie: czy auto-save można w tym shicie wyłączyc (grałem na pożyczonej od kumpla i...chyba kupię w Platynie) nie mogłem znaleźc switcha
                      Druga sprawa: GT6 pewnie już drodze i naprawią wszystkie babole o których jest mowa
                      15 th Anniversary.
                      From GT to GT6.
                      Drive of my life.

Komentarz

Kupiłem sobie w końcu 458 Italia, pierwsza rundka oczywiście na Monza...uczucie niesamowite

Komentarz

Przyznam wam, że na początku trochę byłem rozczarowany grafiką, ale jak gram już prawie tydzień i kurde normalnie z bananem na mordzie odpalam GT. Gra mi się strasznie przyjemnie. Jakby wszystkie fury były w premium to mamy mistrza świata. Mnie osobiście bardziej niż grafika standardów przeszkadza to, że nie można do nich zamontować felg, bo niektóre auta są piękne np. TRUENO, LEVIN, ale ich dziadowskie felgi mnie przerażają. Mam nadzieję, że wkrótce dostaniemy dzięki PSN więcej "świeżaków"
                          Podsumowując grając kolejne godziny zwiększa się fun i ocena tego tytułu.

Dodam, że tryb B-spec całkiem przyjemny, tylko kierowca jeździ naprawdę momentami jak ostatni łamaga;|
                          Poza tym musiałem mu dać civica ek 237km N/A nieco odchudzonego i białego EP Type r gonił przez 5 okrążeń

Komentarz

We mnie GT5 na starcie wzbudziło ambiwalentne odczucia, ale im dalej w las tym lepiej Ale chyba większość z nas ma takie wrażenie.

No ale ja nie o tym. W najnowszym numerze Top Gear (styczniowym) jest artykuł o GT5 który zawiera między innymi mini wywiadzik z Kazem - i już wiadomo, co zajęło panom z PD tyle czasu. Każdy z samochodów premium składa się z 500 000 poligonów - średni czas projektowania takiego w grze (jeżeli robi to jedna osoba) to pół roku na sztukę

Komentarz

Zamieszczone przez tigre
                              We mnie GT5 na starcie wzbudziło ambiwalentne odczucia, ale im dalej w las tym lepiej Ale chyba większość z nas ma takie wrażenie.

No ale ja nie o tym. W najnowszym numerze Top Gear (styczniowym) jest artykuł o GT5 który zawiera między innymi mini wywiadzik z Kazem - i już wiadomo, co zajęło panom z PD tyle czasu. Każdy z samochodów premium składa się z 500 000 poligonów - średni czas projektowania takiego w grze (jeżeli robi to jedna osoba) to pół roku na sztukę
                              Artykuł bardzo ciekawy (np. historia z Lamborghini Miura rodziny Marriot) ale są pewne przegięcia (źdźbła trawy i kwiatki na TTGTT) i niedomówienia (w artykule wychodzi na to że wszystkie auta były tak szczegółowo dopracowywane)

Komentarz

Też prawda

Historia Miury faktycznie ciekawa, ale nie jestem w stanie uwierzyć, że da się dobrze odwzorować samochód w wirtualnym świecie nie jeżdżąc nim. Moc, moment, masa itp - ok, ale np sztywności nadwozia już nie odgadniesz. Stąd też, podejrzewam, wysokie miejsca Miury we wszelkich wyścigach w których startuje - przynajmniej na moim PS3

Komentarz

Pracuję...
                                X